Lapszemle

Ma volt a holnap tegnapja

Farkasházy Benedek
2010. 07. 14.
A sajtóból értesült a katasztrófavédelem a BorsodChem kazincbarcikai egységének üzemzavaráról. A vizsgálat vezetője elmondta, elsőként annak néznek utána, hogy a területileg illetékes katasztrófavédelmi igazgatóság hány újságra fizet elő, és melyekre.

Mindenki repül
Elmarad a Red Bull Air Race augusztus 20-i budapesti versenye, amelyet a Duna fölött rendeztek volna. A hatóság szerint az ugyanis túl kockázatos közrendvédelmi, közbiztonsági és vagyonvédelmi szempontból. Arról nem is beszélve, hogy addigra várhatóan volt kormánytisztviselők tömegei fognak csapatokban röpködni a belváros felett.

Oranje
Sepp Blatter FIFA-elnök szerint a túlzott keménység tönkretette a vb-döntőt. Johan Cruyff holland focilegenda szerint is totális antifutballt játszottak sajátjai. A küldöttség vezetője elnézést kért, amiért hibáztak, a játékosoknak valaki ugyanis tévedésből az 1899-es búr háború egyik csatarendjét osztotta ki a taktikai felállás helyett.

Jegyesek
Kifizette a pótdíjat saját maga és felesége után Gyurcsány Ferenc, aki a szombati melegfelvonulás után utazott jegy nélkül a földalattin, miután a rendőrök csoportosan leterelték oda a szocialista vezetőket. Gyurcsány elmondta, egy pillanatra megijedtek, hogy a szerelvény az Andrássy út 60-nál fog megállni, így nem a lyukasztáson járt az eszük.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetői napok óta nem tudnak megegyezni, hogy a nagy hőség miatt vörös vagy narancs riadót rendeljenek el. Mivel a meleg szó használatát is szeretnék kerülni - nehogy bárki is politikai párhuzamra gondoljon a napokban tartott melegfelvonulással - ezért az alábbi közleményt adták ki:
Hiszünk abban, hogy Isten az időjárás ura, s azok akik az időjárás menetét más forrásokból igyekszünk megérteni, hazánkért és a magyar nemzet egészéért, felelősségünk jegyében, számot vetve a hőség által okozott politikai, gazdasági és egészségi problémák máig tartó megoldatlanságával, egyaránt tiszteletben tartva a magyar nemzet érdekeit és más nemzetek jogát arra, hogy ők is izzadjanak, a következőt közöljük: Mindenki nézzen a hőmérőre!

Illegalitásban
A hatályos szerencsejáték szervezésére vonatkozó jogszabályok alapján illegális az interneten elérhető különböző sporteseményekre szervezett fogadás - figyelmeztet honlapján a Szerencsejáték Felügyelet. A játékosok talán maguk sem tudják, hogy tiltott szerencsejátékban vesznek részt. Szijjártó Péter ennek kapcsán hangsúlyozta, a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozattól azt is várják, hogy illegalitásban élő honfitársaink visszatérnek az alkotmányos keretek közé, és forradalmukat a legális fogadófülkékben vívják meg.

Reccs
Metángáz-robbanás vetette szét a fehérgyarmati víztornyot, ami miatt tízezren maradtak víz nélkül a környező településeken. A kormány a következő ülésén tárgyalja azt az előterjesztést, ami alapján a metánt népellenséggé nyilvánítanák, így megtiltanák a hüvelyesek - többek között a tarkabab - forgalmazását.

Korong és labda
Visszavonul az egymás után nyolc világbajnoki meccs eredményét helyesen megjósló német polip, Paul. Mint elmondta, most a felemelkedésre készül, mert miután a német-spanyol továbbjutóját is helyesen találta el, oberhauseni akváriumának látogatói sokat meséltek neki a fejes saláta, paradicsom, kagylók, rákok és szószok kíséretében végzett szertartásról.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.