A Blaha

Hócipő szerkesztőség
2010. 05. 19. · Hócipő 2010/10
Hétre ma várom a Nemzetinél… Na jó, de melyiknél, a szállodánál vagy a színháznál? Mert utóbbinál már nehéz, mivel lebontották, pontosabban békésen felrobbantották, mondván, kell a hely. De hogy mihez, azon lassan ötven éve gondolkodnak, addig is rémes kő virágágyak és csőbútorokra emlékeztető fémlámpák csúfítják, meg örökké elromló, szökőkútnak nevezett csőrepedések. Szemben az Emke cigánya zenél… illetve már ő sem, pedig kiváló lokál is volt az emeleten Záraival, Vámosival, azóta is hiába kísérleteztek, hogy tele legyen. Volt Chicago is, pedig a Csikágó egy megállóval odébb van. Mellette az egykor szépnek tartott árkádsor vége, lepukkadt üzletsorával, hiszen a rendszerváltás első kézzelfogható eredménye az volt, hogy a bevásárlóközpont -őrület egyből tönkretette a pesti bulvárokat, a Körutat, a Rákóczit és a Kossuth Lajost, kiszíva belőlük a vásárlót.

Szemben a Corvin kecses konténere, ahol egykor minden szinten szinte semmi, ma meg minek, mellette egy lapkaszárnya torzója tátongott évekig, Csurka Magyar Fórumát hirdetve az örökkévalónak, most szálloda lesz, de máris jól néz ki. Szemben irodaház az olcsóbbik fajtából, mert kevés van Pesten. A tér, hol naponta 360 ezer ember száll át, onnan kapta a nevét, hogy az Emke első emeletén élt, s halt a nemzet csalogánya, aki még megérhette, amint nevét kopácsolják fel a falakra. A szó egyébként az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület rövidítése, ma azért odébb állnának.


Lebontották, mert kellett a hely e szép szökőkútnak és
a zöld-piros bódénak.


Valamint parkolóknak és kukacenternek.


A konténerek Guinnesse marad, hiszen építészünk aranylapjai
közé tartozik.


A külföldiek is megcsodálhatják nyitott buszon a Rákóczi út
fényes üzleteit.


Márkus Emília 65 évig játszott a Nemzetiben. A róla elnevezett köz e szép áruházi bejárattal kezdőik...


... és ezzel a pompás tűzfallal folytatódik.


Van, ugye a Big Ben, a Kreml, az Orloj és a Gorenje-torony.


A multik s a királyok a legjobb placcokat lefoglalták.


Emlékmű hirdeti, hogy itt állt a Nemzet Színháza.


Az Emke cigánya helyén most bank és koldus él
békés szimbiózisban.


Aridane kereshette erre Theseust.


Az esküvői ruhák sokasága mellett számtalan tömött kirakat
várja az aluljárókelőt.


A világításról persze a hirdetőknek kell gondoskodniuk.


Szürke kocka, sötétzöld rúd, világosabb törpeszemétláda,
piros főnyomócső.


Az exkluzív pénzváltás után menj végig a fényes árkádsoron.


Egy kamion végre elhúzhatná.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.