A Blaha

Hócipő szerkesztőség
2010. 05. 19. · Hócipő 2010/10
Hétre ma várom a Nemzetinél… Na jó, de melyiknél, a szállodánál vagy a színháznál? Mert utóbbinál már nehéz, mivel lebontották, pontosabban békésen felrobbantották, mondván, kell a hely. De hogy mihez, azon lassan ötven éve gondolkodnak, addig is rémes kő virágágyak és csőbútorokra emlékeztető fémlámpák csúfítják, meg örökké elromló, szökőkútnak nevezett csőrepedések. Szemben az Emke cigánya zenél… illetve már ő sem, pedig kiváló lokál is volt az emeleten Záraival, Vámosival, azóta is hiába kísérleteztek, hogy tele legyen. Volt Chicago is, pedig a Csikágó egy megállóval odébb van. Mellette az egykor szépnek tartott árkádsor vége, lepukkadt üzletsorával, hiszen a rendszerváltás első kézzelfogható eredménye az volt, hogy a bevásárlóközpont -őrület egyből tönkretette a pesti bulvárokat, a Körutat, a Rákóczit és a Kossuth Lajost, kiszíva belőlük a vásárlót.

Szemben a Corvin kecses konténere, ahol egykor minden szinten szinte semmi, ma meg minek, mellette egy lapkaszárnya torzója tátongott évekig, Csurka Magyar Fórumát hirdetve az örökkévalónak, most szálloda lesz, de máris jól néz ki. Szemben irodaház az olcsóbbik fajtából, mert kevés van Pesten. A tér, hol naponta 360 ezer ember száll át, onnan kapta a nevét, hogy az Emke első emeletén élt, s halt a nemzet csalogánya, aki még megérhette, amint nevét kopácsolják fel a falakra. A szó egyébként az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület rövidítése, ma azért odébb állnának.


Lebontották, mert kellett a hely e szép szökőkútnak és
a zöld-piros bódénak.


Valamint parkolóknak és kukacenternek.


A konténerek Guinnesse marad, hiszen építészünk aranylapjai
közé tartozik.


A külföldiek is megcsodálhatják nyitott buszon a Rákóczi út
fényes üzleteit.


Márkus Emília 65 évig játszott a Nemzetiben. A róla elnevezett köz e szép áruházi bejárattal kezdőik...


... és ezzel a pompás tűzfallal folytatódik.


Van, ugye a Big Ben, a Kreml, az Orloj és a Gorenje-torony.


A multik s a királyok a legjobb placcokat lefoglalták.


Emlékmű hirdeti, hogy itt állt a Nemzet Színháza.


Az Emke cigánya helyén most bank és koldus él
békés szimbiózisban.


Aridane kereshette erre Theseust.


Az esküvői ruhák sokasága mellett számtalan tömött kirakat
várja az aluljárókelőt.


A világításról persze a hirdetőknek kell gondoskodniuk.


Szürke kocka, sötétzöld rúd, világosabb törpeszemétláda,
piros főnyomócső.


Az exkluzív pénzváltás után menj végig a fényes árkádsoron.


Egy kamion végre elhúzhatná.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2020/16  •  VII. 28. – VIII. 11.
MIVEL EURÓPA NARANCSBA ÖLTÖZÖTT ELŐTTE, ITTHON ELSŐ DOLGA VOLT AZ INDEX BEZÚZÁSA Para-Kovács, Smuzewitz, Bakács és két Farkasházy az Indexről Para-Kovács Imre: az Index lemegy a csatornába, a helyén egy bombatölcsér marad, ami megtelik esővízzel, és Mészáros Lőrinc fogja árulni a strandjegyeket Farkasházy Tivadar: Brüsszel úgy működik, mintha a bíróságon az elítélt vétót emelhetne az ítélet ellen Smuzewitz Ilona: Akkor lesz végre rend, ha majd a kormány szervezi az elégedetlenséget és a népharagot Dési János: nem járja hogy egy nyolc általánost végzett iskolacsendőr többet keressen egy kezdő tanárnál, vezessék be a teljesítménybért Trunkó Barnabás örül, hogy Orbán már nem túsza az Uniónak, persze ettől még mi fizetjük a váltságdíjat Selmeczi Tibor már nem mer zöldborsólevest főzni csipetke és répa nélkül, amik a nemzeti színek miatt nélkülözhetetlenek A Heti Kamu a Türk Tanács által szerkesztett új indexen azt olvasta, hogy Karácsony lebontaná a Lánchidat
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.