Gigahivatal

Ma volt a holnap tegnapja

Szabados Gábor
2010. 06. 05.
Harminc szervezet összevonásával hozna létre megyei kormányhivatalokat a Fidesz. A gigahivatalok népszerűsítésére az egyik kereskedelmi tévé hamarosan elindítja Gigasztár című műsorát.

Fasiszta, rasszista
A hatóságok pénteken hajnalban a fővárosban lecsaptak egy szélsőjobboldali szervezetre. A csoportot fasiszta és rasszista eszmék terjesztésével gyanúsítják, tagjaitól pedig széles pengéjű késeket, baseballütőket és botokat koboztak el. Nyugi: csak Rómában.

Borítékolt lépés
Az Index csütörtökön számolt be arról, hogy a Fidesz XI. kerületi szervezete szerint Wieszt János, az MSZP frakcióvezetője kétmillió forint csúszópénzt fogadott el, amelyet egy titokban készített videofelvétel tanúsít. A meggyanúsított frakcióvezető szerint a videofelvételt fordítva játszották le, vagyis a pénzt nem ő kapta, hanem ő adta.

Gyorsított bűntettek
Kiraboltak egy bankot pénteken kora délután Budapest VI. kerületében, a Deák téren. Elraboltak egy vietnami állampolgárságú házaspárt Budapesten egy IV. kerületi parkolóból - közölte a BRFK sajtóügyeletese pénteken az MTI-vel. A két bűntett közötti összefüggés egyértelmű. A gazemberek sietnek, mert tudják: két hét múlva itt olyan rend lesz, hogy esélyük se lenne.

Késleltethetetlen kettős
Késleltetnék a Fidesz által tervezett kettős állampolgárságról szóló törvény elfogadását a szlovákiai magyar pártok. Attól tartanak, hogy a június 12-i szlovákiai választásokig visszafordíthatatlan ellenlépéseket fogad el a szlovák parlament. Szijjártó Péter válaszul közölte álláspontjukat: a Fidesz jobban tudja, hogy nekik mi a jó.

Közalkalmazottlan
A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma elfogadhatatlannak tartja a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvénytervezetet, mert az lehetővé tenné a rendvédelmi szervek közalkalmazotti jogállású munkavállalóinak indoklási kötelezettség nélküli elbocsátását. A szakszervezetek úgy értékelik, hogy „így nem érvényesülhet a felkért miniszterelnök, Orbán Viktor által május 14-én, az Országgyűlés alakuló ülésén meghirdetett Nemzeti Együttműködés Rendszere”. A Hócipő jogértelmezése szerint igenis érvényesül a Nemzeti Együttműködés Rendszere, mert akit indoklás nélkül kirúgnak közalkalmazotti állásából, annak is ajánlatos együttműködnie.

Csontvázak
Varga Mihály szerint riasztó mennyiségű csontváz van a leköszönő kormánynál. Elsősorban a Malév és a Vértesi Erőmű követelésállományát említette. „Varga Mihály és tényfeltáró bizottsága folyamatosan olyan csontvázakat tár fel, amelyekről a kormány már részletes tájékoztatást adott” - áll a Pénzügyminisztérium közleményében. A Hócipő úgy tudja, hogy Csontvázak címmel minden idők legdrágább magyar (politikai) horrorfilmjének megrendezésére kapott megbízást Káel Csaba.

Egyetlen fajhiba
A Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánítaná a Fidesz június 4-ét, a trianoni békeszerződés aláírásának napját. Az előterjesztő Kövér László egyebek között ezt mondta: „Egyetlen hibánk, hogy nincs alapgondolatunk egy valódi nemzeti életre. A magyar faj eddigi históriája során 5 krisztusi sebet kapott, Krisztus életét azonban a hatodik oltotta ki, a lándzsaszúrás a szívbe. Vigyázzon a magyarság, hogy ezt a hatodik sebet meg ne érje!” Jó esély van rá, hogy Kövér László szavai után hamarosan törvénybe iktatják a magyar fajt.

Teremtett lélek
Dr. Craig Venter (Maryland) a Science tudományos magazinban jelentette be, hogy mesterséges életet teremtett laboratóriumi körülmények között, vagyis egy vadonatúj, a földön még sosem létezett mikrobát hozott létre DNS- és plazmatöredékekből. Egyházi személyiségek azon vitáznak, hogy ezzel az ember Istent játszik-e, avagy ellenkezőleg, ez is része az isteni tervnek. Egy, a Hócipőnek név nélkül nyilatkozó ateista tudós szerint közel az Ítélet Napja.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.