Özönvíz elvtárs

Ma volt a holnap tegnapja

Farkasházy Benedek
2010. 05. 18.
Az első szabad választások előtt megkérdezték a Rádiókabaréban az illetékes elvtársat, hogy ki jön utána. Koltai Robi kivárt, gondolkodott, majd kibökte: Utánam? Az özönvíz elvtárs. Ez most vagy deja vu, vagy hiba a Mátrixban.

Tipikus magyar
Egy budapesti lakó kihívta a tűzoltókat, hogy csálén áll egy fa, mindjárt kidől, jöjjenek gyorsan. Ők azt válaszolták, hogy akkor telefonáljon megint, ha már kidőlt, mert még álló fához nem mehetnek, addig hívja az önkormányzat kertészetét. Ott viszont azzal hárították el, hogy éppen nem érnek rá, mert az automata locsolórendszert javítják. És ezek az emberek fizetést kapnak, és van szavazati joguk... bár az már nem biztos, hogy sokáig vezethetnek autót.

Válasz tót
Robert Fico kemény válaszlépést ígért arra az esetre, ha hazánk állampolgárságot ad a határon túliaknak. Azt is rebesgetik, hogy aki magyar állampolgárságot kér és kap, az elveszíti a szlovákot. Namost, a leendő kétharmados többség vagy nem hallott róla, hogy Szlovákiában rövidesen választások lesznek, vagy a Fidesz valamilyen különalku révén kampánytémát ígért Ficonak. Mert arra gondolni sem merek, hogy Orbánnak ne a határon túli magyarok lennének a legfontosabbak, hogy ne ők legyenek az ellenség, akivel riogatni lehet a még bizonytalan szlovák választót.

Fejenként 23 ezer
Csányi Sándor szerint 230 milliárd forinttal nőne a lakossági hitelállomány, ha a devizahiteleket most váltanák át forint-alapúra. Nagyon jó, hogy ezt elmondja, de talán nem a sajtóban kéne nyilatkozgatni, hanem a megfelelő emberrel leülni egy kávéra. Hivatkozhatna arra is, hogy csak a fociról akar beszélni vele.

Fejenként 200 ezer
Kétezer milliárd forintnyi adót nem tudott még behajtani az APEH. Ennek 90%-ával cégek tartoznak. A Fidesz gazdasági kabinetje most a nagy nemzeti elszámoltatás mellett a nagy nemzeti felszámoltatás beindításán gondolkodik.

Józsi hol vagy?
Az RTL után a TV2 is megszünteti délutáni kibeszélő show-ját. Miért nem búcsúzik a két műsorvezető közös műsorban? Rekordnézettsége lehetne, ahogy Joshi Bharat és Erdélyi Mónika egymás haját tépik. Műsorvezetőnek pedig elhívhatnák Szalai Annamáriát.

Nem mindegy?
Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség az OVB feljelentését a Kubatov-videó ügyében arra hivatkozva, hogy nem történt bűncselekmény. Az OVB panaszt tett az elutasító határozattal szemben. Talán rájöttek, hogy miután Szigeti Péter OVB-elnök beszámolóját a választások lebonyolításáról nem fogadta el a parlament, nekik már úgyis mindegy, mennek a levesbe mindahányan. Ergo lehetnek bátrak.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.