Kívánlak, mint teve a pocsolyát

Hócipő szerkesztőség
2010. 02. 24. · Hócipő 2010/04
Szeretném, ha este rajtam zongoráznál. Becserkésznélek minden percben, kedvesem. Nyakadba lihegnék, ha nem zavarnának annyian. Kívánlak, mint teve a pocsolyát! Tele van a ceruzám! Mindezeket George W. Bush írta külügyminiszterének, Condoleezza Rice kisasszonynak 2004 tavaszától 2005 őszéig, ám ekkor abbahagyta, mivel az elnök gyanakodni kezdett, hogy feltörték az e-mail fiókját. Nem beszélve a nejéről, Lauráról. Miközben a világ azon tanakodott, valóban tömegpusztító fegyvereket gyártott-e Irak. Azóta persze már Vegyi Alit is kivégezték, amúgy teljesen jogosan, s Amerikának is tele lett a hócipője az ifjabb Bush gyerekkel.
- Üzenjünk hadat Iraknak, ott nem keres a feleséged!


- Szebbnek látlak, mint Charles Camillát!


- Most rajtunk a világ szeme!


- Előbb lebombázzuk őket, aztán elmegyünk moziba!


- Előbb tollal nevezlek ki, aztán ceruzával!


- Mára mit főztél ki?


- Egész éjjel dolgoztunk a hadüzeneten!


- Mit szólnál hozzá, ha Laurát kinevezném grönlandi nagykövetté?


- Condoleezza, ne marháskodj, gyere ki belőle!


- Jó estét, Amerika, ágyban vagytok már? Ma este a példás családi
életről mesélek nektek!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.