Repülő tagozat

Hócipő szerkesztőség
2010. 02. 10. · Hócipő 2010/03
Fodor Gábor 1992-ben fordult szembe vele. Társaival, Ungár Klára egykori budapesti főpolgármester-jelölttel, Molnár Péterrel, Hegedűs Istvánnal és Szelényi Zsuzsával a következő évben távoztak, ki az SZDSZ-be, ki sehová. Wachsler Tamás odáig merészkedett, hogy 1994-ben elindult ellene elnökjelöltként, már csak a látszat végett is, hogy van kihívója, később két évig honvédelmi államtitkárként cáfolta a látszatot, hogy mindörökre menesztették, azóta nem hallani felőle. Elek István elnöki főtanácsadó a Heti Válasz gründolására még kétmilliárdot kapott, hogy környezettudatos gondolkodásra buzdítsa a magyart, ez évente további félmilliárddal járt volna, de közbeszóltak a választások, s a szocialista kormány ezt bátran lehúzta évi ötvenmillióra.

Elek 2006-ban írt hozzá egy levelet, természetesen nyilvánosan, amelyben a választási hibákat sorolta, azóta róla se igen hallunk. A színházi berkekben modern újításaiért becsült Malgot István a polgári körében volt belső embere, ahonnan Vona Gábor is indult, később főtanácsadója, majd keserű esszét írt arról a hatalomkoncentrációról, amelynek tanúja volt, azóta légüres térbe került, s nemigen tudni róla sem. Illés Zoltán is hiába vált az ország egyik legismertebb környezetvédelmi szakemberévé, már régebben félreállították, de csak 2006-tól lett kegyvesztett, mivel még az országos listáról is levették, amiért befelé bírált. Később azt is kijelentette, hogy pártja csak szimbolikus ügyekkel manipulálja az embereket, így 2010-től sem számíthat sok jóra.

Áder és Szájer Brüsszelbe menekült előle, Rogán és Pokorni az önkormányzatokba, Schmidt Mária is megúszta, csak a pártlapban állította egy álnevű cikkíró, hogy összeesküvést szít ellene, s Varga Mihály is kimagyarázhatta nemrég a svéd modellt. A húszéves kemény maghoz tartozó Mádi László viszont órákon belül röpült, hogy egy szakmai tanácskozáson a mostanit bírálva ugyan, de elvileg a jövőben elképzelhetőnek tartott egy kellően előkészített ingatlanadót. Mindenesetre bravúros lehetett, ahogy a Fidesz összes döntéshozó szerve percek alatt lépni tudott. Persze ő vélhetően csak a kampányra lett leszórva szalicillal.

Molnár Oszit nem soroljuk ide, mivel ő szimplán baromságokat beszélt, tovább is húzta, hisz csak az egész világ hördült fel rajta.
- Akkor elugrok kétmilliárdért!


- És a körben van egy nagyon tehetséges fiatalunk is, Vona Gábor.


- Ha nyerünk, ezt fogom igazgatni!


- Hallod, hogy dübörgünk?


- Pedig a véremet adtam értük!


- És mi lenne, ha bevonulnék a kisgazdákhoz?


- Kiugrok svédbe!


- Te flamand leszel, én vallon.


- Miért ne mondhatná el nálunk bárki a véleményét?


- Itt tiszta a levegő!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2020/16  •  VII. 28. – VIII. 11.
MIVEL EURÓPA NARANCSBA ÖLTÖZÖTT ELŐTTE, ITTHON ELSŐ DOLGA VOLT AZ INDEX BEZÚZÁSA Para-Kovács, Smuzewitz, Bakács és két Farkasházy az Indexről Para-Kovács Imre: az Index lemegy a csatornába, a helyén egy bombatölcsér marad, ami megtelik esővízzel, és Mészáros Lőrinc fogja árulni a strandjegyeket Farkasházy Tivadar: Brüsszel úgy működik, mintha a bíróságon az elítélt vétót emelhetne az ítélet ellen Smuzewitz Ilona: Akkor lesz végre rend, ha majd a kormány szervezi az elégedetlenséget és a népharagot Dési János: nem járja hogy egy nyolc általánost végzett iskolacsendőr többet keressen egy kezdő tanárnál, vezessék be a teljesítménybért Trunkó Barnabás örül, hogy Orbán már nem túsza az Uniónak, persze ettől még mi fizetjük a váltságdíjat Selmeczi Tibor már nem mer zöldborsólevest főzni csipetke és répa nélkül, amik a nemzeti színek miatt nélkülözhetetlenek A Heti Kamu a Türk Tanács által szerkesztett új indexen azt olvasta, hogy Karácsony lebontaná a Lánchidat
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.