Ahogy óhajtják!

Ma volt a holnap tegnapja

Varga Ferenc József
2010. 02. 09.
Nyolc EU-tagot figyelmeztetett az Európai Bizottság arra, hogy késésben vannak a szálló por légszennyezési határértékének érvényesítésében. Magyarország azonnal reagált a levélre, és még több szálló port bocsájtott ki a levegőbe, hogy végre meglegyen a határérték.

Goog Lee
A Goojje nevű kínai webkereső felkészült arra az esetre, ha a Google távozik a kommunista országból: a cég weboldala a megszólalásig hasonlít az ismert webkeresőre. Az internetes Hócipő is retteghet! Hamarosan itt a Sportcipő Online - áfás számlával adok neked!

Tankok nélkül
Az Eiffel-torony mellett vásároltak telket az oroszok. A telken jelenleg egy épületegyüttes található, ám az új tulajdonos orosz szellemi és oktatási központot, valamint egy ortodox templomot építene a helyére. Ami Napoleonnak nem sikerült, az sikerül Vlagyimiréknek! Beruházásokra készülnek a Louvre és a Notre Dame környékén is. Az elsőnél gázüzemet, a másodiknál katonai bázist terveznek. Aztán jöhet Berlin, Róma, és London.

Türelmetlen apuka
Az egyik legjobb szambaiskola, az Unidos do Viradouro felvonulását vezetné a hét éves Júlia Lira a szambaiskolák hagyományos versenyén. A feladatra édesapja jelölte ki, aki egyben az iskola vezetője is, és aki szerint a kislány tökéletesen alkalmas a feladatra. A kislány úgy gondolja: apukája kétség kívül egészséges, mert a felvonulásokért már kiskora óta ad neki egy tábla csokit!

APECH
Az APEH által kezelt államháztartási bevételek összességében körülbelül 5 százalékkal maradtak el a múlt évi teljesítéstől. A bevételcsökkenésben szerepet játszott a gazdasági válság, de az adóterhelés szerkezetének évközi átalakítása is - derül ki az adóhivatal évértékelőjéből. Az általam kezelt háztartási bevételek pedig 20 %-kal maradtak el, s ebben szerepet játszott az APEH is - derül ki az én évértékelőmből.

Békávé változott!
Demszky Gábor a BKV-botránysorozat ügyében tartott sajtótájékoztatóján idézte a múltat és elemezte a mostani botrányig vezető utat. Szerinte mindenki hibás valamennyire, de leginkább a céget felügyelő Hagyó Miklós. Jó, de ha mindenki hibás, akkor ugye az utasok leginkább? Mert hát a bliccelők miatt kellett pótolni a nagy hiányt. Nem? És ugye minden utas potenciális bliccelő?

Sörömünnep
Kanadai kutatók szerint a világos sörben nagy mennyiségben található szilícium, amelyről köztudott, hogy lelassítja a csonttöréseket okozó csontritkulás folyamatát, valamint új csont képződését is elősegíti. Talán pont emiatt nem tört el semmim, amikor 12 üveg sör után felborultam a biciklivel.

Legyen nyitottabb!
Egy osztrák politikusnő szerint női nemiszervek tiltott csonkítását is végzik egy soproni magánklinikán - "intim műtét" címen. A klinika szerint fordítási félreértés történt, és felajánlották, hogy a politikusasszony személyes tapasztalatot szerezzen.

Kici melamin talal
Újabb, kb. 170 tonna szennyezett tejporra bukkantak a rendőrök, amit a 2008-as melaminbotrány után meg kellett volna semmisíteni - közölte hétfőn a kínai média. A tejport az új kínai keresőoldal, a Goojje segítségével találták.

Viktor! Viktor!
Az ukrajnai elnökválasztást csaknem 3 százalékkal a jelenlegi kormányfő, Julia Timosenko előtt Viktor Junakovics nyerte. A vesztes fél csalásokra hivatkozik, de a nemzetközi megfigyelők szabályosnak találták az eredményt. A Fidesz szerint áprilisban Magyarországon is hasonló hírekről számolhatunk be.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.