Itt az idő? Jó, jó, de milyen?

Ma volt a holnap tegnapja

Farkasházy Benedek
2010. 02. 06.
Politológusok nem tartják véletlennek, hogy Orbán évértékelő beszéde alatt adott ki vörös riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ugyan a várható havazásra hivatkoztak, ám valószínűsíthető, hogy szabotázs történt. Többen kifogásolták azt is, hogy a narancsriasztás a vörösnél alacsonyabb fokozat.

A főpohárnok
Tiffán Zsolt borász, fideszes képviselőjelölt elnézést kért Orbán évértékelőjének vendégeitől, amiért nem vitt magával elég misebort.

Panel
„A Fidesz panelprolikról beszél, az MDF le akar bontani panelházakat” - mondta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje egy panelház előtt. Arról nem tett említést, hogy az általuk bevezetett ingatlanadó APEH-féle kalkulátora miért számolt 25 milliós forgalmi értéket a jellemzően 10-12 millió forint között forgó budapesti panellakásokra.

Megint szegényebbek lettünk
Elhunyt az ősi indiai Bo nyelvet utolsóként beszélő ember. Hagyatékát mindaddig zár alatt tartják, amíg az FBI különleges ügynökei megfejtik, mit írt végrendeletébe.

Kólamámor
Mindent elborítottak a kóláspalackok az M3-as autópályán, amikor felborult egy kamion, és az útra borult a rakománya. Az autópálya-kezelőnél elmondták, hogy azért alakult ki hatalmas dugó, mert előbb megvárják, hogy a kifolyt kóla lemarja a koszt az útról, és csak azután állnak neki takarítani.

Bluggy-bluggy
Már a hasznosítást tervezték az önkormányzatnál, amikor egy hete gyógyvíz tört fel Zalakaros központjában. Ám most kiderült, hogy az nem természetes jelenség, hanem csak szivárgás miatt alakult ki egy nagyobb pocsolya ivóvízből. Az önkormányzat most Meggyes Tamás esztergomi polgármesterhez fordult, hogyan duzzaszthatnák azt mesterséges tóvá.

Folyékony kenyér
Kiszámolták, hogy fontmilliárdokat spórolhat a brit egészségügy egy új találmánnyal, a törhetetlen söröskorsóval. Áfás Béla vállalkozó a hír hallatán máris levédette a papírpohár szabadalmát.

Downdate
Zsírmágnesnek keresztelték azt az új „találmányt”, amit meg kell enni és egy perc alatt megköti a gyomor zsírtartalmát, így fogyasztása esetén a csoki és az oldalas sem hízlal. Schobert Norbert a konkurenciától tartva máris levédette a cukorszivattyú, a zsírsav-telítlenítő, a gyémánthidrát, a jól-laktóz és a fogyi-mogyi kifejezéseket.

Folyékony télikabát
Új-zélandi kutatók a Sir Ernest Shackleton brit sarkkutató 1909-es antarktiszi expedíciója által hátrahagyott spirituszt keresték. Végül öt láda 100 éves whiskyt és brandyt találtak. Két nap múlva a mennyiséget 3 ládára helyesbítették. Újabb két nap múlva 1 ládára. Ezután segélyjelzést adtak le rádiójukon, jelezve, hogy hozzanak valami szállítóeszközt a megtalált 1-1 palacknak.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.