Már most elég!

Ma volt a holnap tegnapja

Varga Ferenc József
2010. 01. 25.
Április 11-ére és 25-ére írta ki a köztársasági elnök az országgyűlési választások fordulóit. A pártok többnyire üdvözölték Sólyom László döntését, Sólyom Lászlót azonban már nem mindenki. A kampánnyal kapcsolatban az MSZP és a Fidesz is egyaránt kijelentette, március 15-én megemlékezni fognak, és nem kampányolni, mint ahogy a másik.

Hátsós sztárok
Havi 16 ezerért fogyózik a megasztár Tóth Vera, aki állítása szerint beyoncé-s feneket akar. Ehhez minek kell ennyi pénzt elfogyózni? Oda tetováltatja a külföldi énekesnő portréját, és lesz neki beyoncés feneke. Egyébként én meg Charlie-s énekhangot szeretnék. El is kezdtem inni.

Lejtőn
Barack Obama bejelentette, hogy megregulázza a nagybankokat, mire a világ tőzsdéi egytől egyig lejtmenetbe fordultak. Érdekes, hogy amikor a mi kormányunk lépéseket fontolgat az OTP ellen, Tokiótól New Yorkig minden rendben van. Kérdés, hogy Orbán Viktor a Londoni tőzsdét is képes lesz-e összeomlasztani.

Kinek mi?
Az MSZP fővárosi szervezete bemutatta a párt budapesti képviselőjelöltjeit, akik egy kampánytanácsra hallgatva mindannyian nyakkendő nélkül sorakoztak fel. Szerintük a sok színes nyakkendő elvonja a figyelmet az arcokról. Szerintem ez böszmeség. A nyakkendőket sokkal szívesebben nézik.

Állni tudni kell
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete szerint a tehervonatok sikeresen álltak múlt pénteken 8 és 14 óra között. Ez világviszonylatban is ritkaság, Magyarországon azonban gyakran fordul elő, hogy a vonat sikert ér el állásban. Jómagam péntek éjszaka sikeresen feküdtem, sőt Tóth József váltókezelő előző este mindkét lábán egyszerre megállt - kapaszkodás nélkül.

Minden hiába
Amerikai szakemberek számítása szerint naponta csupán három grammal kevesebb sót kellene fogyasztani, így évente százezer infarktust és kilencvenkétezer halálesetet tehetnénk elkerülhetővé. A kutatás minden bizonnyal hiteltelen, mert a napokban jómagam 6 grammal is kevesebb sót ettem, a szomszédban lakó férfi mégis meghalt - infarktusban.

Hinni érdemes
Terry Black szerint ha a Jóisten megsegíti, elhagyja ezt az országot. Kijelentésére hirtelen a tizedére csökkent a magyar ateisták száma.

Emberemlékezet
Amerikai kutatók állítása szerint a sokak által használt gyógynövény-táplálékkiegészítő, a Gingko biloba mindennapos szedése nem előzi meg a szellemi képességek leépülését vagy az Alzheimer-kórt. Kár, mert épp most vettem egy egész csomag Ginko bilobát. Csak arra nem emlékszem, hogy hova tettem és mikor. És hogy mit.

Sztanyiszlavszkij
Egy német színész annyi vodkát döntött magába a színpadon, hogy mentőt kellett hívni hozzá. Azért tett így, hogy hitelesen tudjon alakítani egy orosz részeget. A közönség számára egy ideig zseniálisan hitelesnek tűnt a "játék". Most új színészt keresnek a szerepre, és állítólag Magyarországról is van számos jelentkező - köztük a karancslapujtői Fenyőfa Vendéglátó Egység sztárja, Hegyi Károly.

Piár
Statisztikák szerint Nagy Britanniában duplájára nőtt az alkohol miatti halálesetek száma 1991 óta. Ezért a szigetország kormánya kötelezné a bárok tulajdonosait, hogy akadályozzák meg vendégeik ivási versenyét. Az akciós átalányárú ivást pedig betiltanák. Halvány remény a piálós briteknek egy németországi színészi feladat.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.