Elmebaj

Ma volt a holnap tegnapja

Varga Ferenc József
2009. 12. 26.
A rendkívüli melegben minden magyar sípálya bezárt, és nem érdemes elmenni a határ közelében fekvő szlovén, osztrák, és szlovák pályákra sem. Ellenben nyitásra készülnek a strandok, de miután a hideg visszajön, így ismét bezárnak és a sípályák fognak újra kinyitni, majd megint a strandok, és megint a sípályák. És ez nyáron is így lesz.

A Jedi visszatér
Torgyán József, az egykori FKgP-elnök ismét indul a választásokon - ezúttal az általa alapított Torgyán-Kisgazda-Koalíció zászlaja alatt. Torgyán annyira bízik a sikerben, hogy már meg is rendelt 10 kiló chilei cseresznyét, valamint egy fehér koncertzongorát a Földművelésügyi Minisztérium számára.

Nagyon fáj!
Angol tudósok bebizonyították, hogy az együttérzés az emberekben nemcsak azt jelenti, hogy átérzik a másik fájdalmát, hanem a másik szenvedése láttán ők maguk is fájdalmat éreznek. A kísérletet Bajnai Gordonon is elvégezték oly módon, hogy a szeme láttára megvonták a brit miniszterelnök havi fizetését és összes juttatását. A kísérlet előtt közölték Bajnaival: "Fájni fog!". És fájt neki!

Fontos hír
Tarlós István boldogan emlékszik vissza gyermekkora karácsonyaira. A politikus idén is családi körben ünnepel és a hagyományos ételek sem hiányoznak az asztalról. Más politikusok nem így ünnepelnek. Lendvai Ildikó például biztos Metál Karácsony-koncertre ment a haverokkal, Orbán Viktor az aluljáróban cigizhetett, Oszkó Péter pedig talán azt sem tudja mi az a karácsony.

Hülye viccek
Állítólag csak meg akarta ölelni a pápát az a 25 éves svájci-olasz nő, aki Szenteste, a Szent Péter Bazilikában rá akart ugrani XVI. Benedekre. Az egyházfő megtántorodott és elesett, de nem lett komoly baja. A George Busht 2008-ban cipővel megdobó iraki újságíró is csak meg akarta mutatni az amerikai elnöknek, hogy milyen szép lábbeliket lehet kapni a Közel-Keleten.

Füstbe ment reklámterv
A Le Monde című tekintélyes párizsi lap első ízben választotta meg az év emberét - a sikeres brazil elnök Luiz Inacio Lula da Silva személyében. Ha 2006-ban kezd hozzá a projektnek, akkor minden valószínűség szerint Gyurcsány Ferenc lett volna a Le Mond évének embere. Akkor ugyanis a magyar miniszterelnök miatt naponta több milliószor hangzott el a lap neve, remélve, hogy Gyurcsány Le Monde!

Bumm!
Dmitrij Medvegyev orosz elnök szerint szavatolni kell Ororszország nukleáris elrettentési erejét. Ezért a nagyhatalom tovább munkálkodik atomrobbanófejeket hordozó rakéták új generációjának kifejlesztésén. A rakétákat azonban - az olcsóbb előállítás okán - Kínában gyártják, így ha selejtesek lesznek, akkor azért, ha nem, akkor meg azért lesznek hatékonyak.

Medvegyev megint
Az orosz elnök azt nyilatkozta, hogy szeretné megtiltani az alkoholfogyasztást a közlekedésben résztvevőknek. Oroszországban ugyanis egy nemrég született törvény lehetővé teszi a járművezetőknek, hogy 0,3 ezrelékes véralkoholszintig volánhoz ülhessenek. Akkor minek a rakéta? Beülnek az autóikba, és a világ már is el van rettentve!

Miért érdekes?
R. Kárpáti Péter, a Barátok közt sztárjának gyermekei már nagyok, így a karácsonyi készülődésből ők is kiveszik a részüket. A színész azt is elárulta milyen ételek kerülnek terítékre náluk. A szomszédjában lakó Kovács Erzsi néni is készült a karácsonyra, a 153 méterrel arrébb lakó Varga-családról nem is beszélve. És persze ne feledkezzünk meg Bodnár Endréről sem, aki egy másik kerületben lakik...

Csínján a szavakkal!
A modellből lett énekesnő, Kustánczi Lia nem örül annak, ha bántják a zenéje miatt. Nem érti, hogy miért a rosszindulat és az általános közöny. Azt sem érti, hogy miért teszik fel a kérdést: ki az a Kustánczi Lia? És azt sem, hogy a "zene" szó használatakor miért mondják neki: "Ne fogjunk könnyelműen a húrok pengetéséhez!"

Erre inni kell!
A providence-i Brown Egyetem kutatói szerint a whisky lényegesen rosszabb másnaposságot okoz a vodkánál. Köszönöm az információt. Ezentúl a rendes két whiskym után beküldök még 2-3 vodkát, hátha jobban leszek másnap!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.