Havat karácsonyra

Ma volt a holnap tegnapja

Szabados Gábor
2009. 12. 16.
Az elmúlt napokban többször havazott hazánkban. A kormány azt ígéri, hogy mindent megtesz a fehér karácsonyért, a Fidesz szerint viszont felelőtlenek, mert nem gondolnak arra, hogy ez mit okoz majd az utakon.

Gyújtogatás
Leégett egy vadászház Veszprém megyében, Csabrendek és Szentimrefalva között az erdőben. A tűz keletkezésének okát vizsgálják. Az épület egy német állampolgár tulajdona. A tűz okozta kár 30 millió forintra tehető. Előállítottak két vaddisznót, akik a közelben ólálkodtak, csülkükben egy-egy doboz gyufával.

Benkő bőre
Az RTL Klub cáfolja, hogy újabb bőrt készül lehúzni Benkő Dánielről, bár - mint közleményükben fogalmaznak -, az bírná, mert elég vastag.

Helybenhagyott gárda
A Legfelsőbb Bíróság helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla döntését, amellyel jogerősen feloszlatta a Magyar Gárda Egyesületet és a Magyar Gárda Mozgalmat. További jogorvoslatnak nincs helye. Gaudi Nagy Tamás, a feloszlatott Gárda jogi képviselője és Vona Gábor, a Jobbik elnöke azt közölte: tudomásul veszik az ítéletet, de azt nem fogadják el. Az Új Magyar Gárda Mozgalom tovább működik. A bejelentésre a jogállam háromnapi gondolkodási időt kért.

Téved az MFB
A Magyar Fejlesztési Bank tanulmánya szerint gazdaságunk visszaesésének üteme elérte a mélypontját, jövőre mérsékelt visszaesés, az év második felétől enyhe élénkülés valószínű. A munkanélküliség viszont tovább nő, és 2010 végén érheti el a maximumát. Az MFB azért téved, mert nem számol az emberi tényezővel. Annak az embernek a tényezőjével, aki már megválasztása másnapján rendbeteszi a gazdaságot, a foglalkoztatást és erkölcseinket.

Tokajské víno
Nem hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk a Tokaj márkanevet - mondta Anna Belousovová, a Szlovák Nemzeti Párt első alelnöke. Ezt a harcot Szlovákia győzelméig folytatjuk - jelentette ki a pozsonyi Új Szó tudósítása szerint. Belousovová azt mondja, hogy a tokaji a szlovák termelők világhírű terméke, akik ezen a helyen már 2000 éve termesztenek szőlőt. Az újság szerint Belousovová asszony nem volt hajlandó a riporternek megfújni az alkoholszondát.

Mutyi lovagkereszt
Varga Zoltán miniszter előterjesztésére a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatát adományozta Sólyom László Egervári Sándornak, az U20-as csapat szövetségi edzőjének és Erdei Zsoltnak. A kitüntetéseket Bajnai Gordon adta át. A Fidesz közleménye szerint a szocialisták mutyija volt ez is, kényszerhelyzetbe Sólyom Lászlót, és a kitüntetés majd csak akkor lesz érvényes, ha azt Orbán Viktor miniszterelnök adja át jövőre.

Banán a köztársaságoknak
Lezárult a banán importvámjáról 13 éve húzódó vita az EU és a latin-amerikai országok között. A Genfben bejelentett megállapodás értelmében az Európai Unió lényegesen megnyitja piacait a banántermelő országok előtt. Mostantól várható, hogy ránkzúdúl az elmúlt 13 év banántermésének java.

Irány Japán!
A sertéshúsok - különösen a mangalica -, valamint a baromfihús, a libamáj, a téliszalámi és a tokaji aszú iránt a legerősebb a kereslet a magyar élelmiszeripari termékek közül a távol-keleti piacokon. Huszonnégy pincészet és négy húsipari cég vett részt - először - a novemberi, távol-keleti húsipari roadshow-n. Azóta megkezdődött itthon az első japán nyelvi kurzus mangalicáknak és csirkéknek.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.