A reklámarc

Ma volt a holnap tegnapja

Varga Ferenc József
2009. 11. 14.
Bajnai Gordont ábrázoló fényképpel illusztrálta egy francia rádióadó a H1N1 elleni oltásról szóló cikkét. Vélhetően nem ismerték fel a magyar kormányfőt, akiről szó sem esik az anyagban. Miniszterelnök úr! Itt az új karrier! Nálunk pedig Orbán Viktor lesz a Bajnai elleni védőoltás reklámarca.

Tipikus
A legnagyobb közelség előtt csak 15 órával fedezték fel azt a kisbolygót, amely november 6-án egy földátmérőnyire haladt el mellettünk. Na és? A kormányról is csak később derült ki, hogy elk..ták, mégis itt vagyunk!

Engedjétek hozzám...!
November 13-án XVI. Benedek pápa magánkihallgatáson fogadta Bajnai Gordon miniszterelnököt, aki beszélt a Szentatyának Magyarország gazdasági helyzetéről, EU elnökségünk várható prioritásairól. Válaszul a pápa arra kérte Bajnait, hogy mondjon el 20 Miatyánkot.

Januártól nem lehet megverni a gázóra-leolvasókat
Ha az Országgyűlés elfogadja a törvénymódosítást, akkor januártól az áram- és gázszolgáltatók leolvasást végző alkalmazottai közfeladatot ellátó személyeknek minősülnek. Miért? Eddig meg lehetett verni őket? Ezt nem tudtam! Egyébként én magam szoktam leolvasni a gázórámat. Ha pofáncsapom magam, lecsuknak?

Irány a piac!
Egyes elemzők szerint a magyar GDP vártnál rosszabb alakulása leginkább a belső fogyasztás állapotával magyarázható. Az előttünk álló időszak növekedése teljes mértékben a külföldi piacok kezében van. Megkérdeztük a legilletékesebbet. "Már megin' hülyítik az embert! Én a Lehel piacon vásárolok, és ott is fogok! A rossebb menjen külföldi piacokra!" - mondta Erzsi néni.

No de!
Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke szerint statisztikailag Európa a recesszió végére ért, de ebből a mindennapokban még nem érezhetünk semmit. Elnök úr, érezzük. De csak statisztikailag!

Eggyel arrébb!
Téves címen tartottak házkutatást a rendőrök - állítja egy valkói férfi. Szerinte egy tévesen kiállított lakcímkártya miatt ütöttek rajta a családján, pedig másvalakit kerestek. A rendőrség szerint korábban a férfi is tévesen ment be több lakásba, feltehetőleg a rossz lakcímkártyája miatt.

Na ezt látná Semmelweis!
Az új-zélandi vízi centrumban az egyik cápa rögtönzött császármetszéssel segített társának. - A babák állapota kielégítő, már a születésük utáni első percben széttéptek egy búvárt - nyilatkozta Dr. Pöröly János, aki szerint a cápamentők késve érkeztek, és az akváriumok is egymásnak küldözgették a cápamamát.

Játssz a sajátoddal!
José Manuel Barroso szerint a Rubik-kocka mutathat megoldást az Európai Unióban jelenleg zajló pozícióharcra. A magyarországi hatalmi játékok között leginkább a "Ki nevet a végén?" hódít.

Agyműtét a középkorban?
Igen, ráadásul sikerrel. Minden jel szerint túlélte az agyműtétet az a fiatal ír nő, aki Kr. u. 800 körül eshetett át a beavatkozáson. A kutatók időközben kiderítették, hogy a hölgy egy korabeli celeb volt, s így a műtét placebo-jellegével magyarázható a siker, hiszen nem volt mit operálni!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.