Holnaplév

Ma volt a holnap tegnapja

Szabados Gábor
2009. 11. 07.
A Malévnál se megerősíteni, se megcáfolni nem voltak hajlandóak a Hócipőnek azt az értesülését, hogy a súlyos anyagi helyzetben levő cégnél átmenetileg kivonják a forgalomból a repülőgépeket, és léghajókat állítanak be helyettük. Amiket az utasok hajtanának, tüdővel.

Csehül táncol
Balázs Péter külügyminiszter szerint a cseh elnök egy primadonna. Keveházi Gábor, a Magyar Állami Operaház balettigazgatója még fontolgatja, hogy tegyen-e jogi lépéseket.

Ami Hunvaldot illeti
Az erzsébetvárosi képviselő-testület szocialista többsége leszavazta a Fidesz indítványát, amellyel felfüggesztették volna Hunvald György alapilletményének kifizetését, költségátalányát pedig megvonták volna. Nem szavazták meg a lemondatását se. Úgy gondolják, jól jöhet még nekik ez a döntés, ha netán mellé kerülnek.

Nyitott politikus
Dávid Ibolya a nyitás politikájának jegyében mutatta be a sajtónak Szécsi Gábort, aki a 2010-es országgyűlési választásokon már az MDF színeiben fog indulni. Szécsi korábban 8 évig volt Kecskemét SZDSZ-es, azelőtt pedig fideszes polgármestere. Még korábban cserkész, azelőtt úttörő.

Csendtelen éj
Jogerősen is a Sziget győzött az újpesti önkormányzattal folytatott, régóta húzódó perben. Az önkormányzat azt akarta, hogy a Sziget Kft. este 10 és reggel 6 óra között ne zenélhessen az Óbudai-sziget területén. Most a Sziget viszontperel, azt követelve, hogy a fesztivál alatt a kerület ne zavarja a koncerteket a maga csendjével.

Pártslágerek
Mindkét nagy politikai párt megkörnyékezte a Sláger Rádió tulajdonosát azzal az ajánlattal, hogy meghosszabbíthatják műsorszolgáltatási licenszét, ha átadják a cég 50 százalékát a pártnak - nyilatkozta a Financial Times-nak az Emmis Communications külföldi érdekeltségeit összefogó leányvállalatának alelnöke. Az MSZP azzal vágott vissza, hogy ők már nem is nagy párt.

Félkegyelem
A kormány meghozta a végső döntést a MÁV egyes vonalszakaszainak bezárásáról - jelentette be a kormányszóvivő. A tervezett 32 helyett „29 és fél szakaszon szünetel majd a vonatközlekedés”. Azon még folyik a vita, hogy a fél szakasz hosszában vagy keresztben legyen fél.

Pártkasza
Az Állami Számvevőszék azt javasolja a kormánynak, hogy terjessze elő a párttörvény módosítását, hogy a pártokat szankcionálni lehessen a tiltott bevételek miatt. Még inkább a tiltott kivételek miatt.

Talma
Talmácsi Gábor nem hosszabbít szerződést a Scot Honda MotoGP-csapatával. A 250 köbcentis kategóriát felváltó Moto2-ben, Apriliával folytathatja. Ez a szezon elég gáz volt. Úgy, hogy most már: gáz!

Hajnali H1N1
Pénteken hajnalban betörtek a nagycenki patikába, ahonnan ellopták a H1N1-vakcinákat. Felmerült, hogy az oltás reklámozása a cél, így a gyanú a kormányra terelődött, de úgy tudjuk, alibije van, éppen aludt.

Éretlenségi
A HVG Online birtokába jutott információ szerint Ózdon az egyik szocialista önkormányzati képviselőnek is hamis az érettségi bizonyítványa. Pár napja az MSZP-s polgármesterről derült ki, hogy hamis az érettségije. A Hócipő a jövő héten érettségi felkészítőt indít MSZP-s politikusoknak.

Molnár, Orbán
Molnár Oszkár a szombati Népszabadságon kereszül üzent Orbán Viktornak, mondván, ha az edelényi alapszervezet döntésével szemben nem őt jelöli a Fidesz egyéni képviselőnek, az azt jelenti, hogy nemkívánatos személy a párt számára, így a 2010-es parlamenti választáson független képviselőjelölt lesz. Tudomásunk szerint Orbán Viktor még nem kereste meg a Népszabadságot, hogy visszaüzenjen.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.