Újra20

Ma volt a holnap tegnapja

Varga Ferenc József
2009. 10. 17.
Az U20-as válogatott Costa Rica elleni, bronzérmes győzelme komoly reménnyel tölti el a hazai foci-életet. Többen fellendülést jósolnak. Ez talán úgy érhető el, hogy a jelenlegi "profi" játékosokat egytől egyig visszafiatalítják 18-19 évesnek!

Fásy Ádám rács mögött!
A márianosztrai büntetésvégrehajtási intézetben adott koncertet Fásy Ádám és Bunyós Pityu. Az elítéltek közül többen felháborodtak, mondván: halmazati büntetésről nem volt szó.

Máv megin'!
Hétfőtől ismét káoszra számíthatunk a vasútvonalakon, miután még az elégséges szolgáltatásokról sem sikerült megállapodni. Egy: sok vonalon már megszoktuk a káoszt. Kettő: a szolgáltatás sok esetben eddig is elégséges volt. Akkor most miért van sztrájk és miről kellene megállapodni?

Hasznos időtöltés
Nyílt napot tart az adóhivatal október végén az ország minden pontján. Bemutatják az APEH mindennapi munkáját, hogy ezzel is javítsák az adófizetési morált. Rendkívül érdekfeszítő lehet nézni, ahogy Szűcsné adatokat pötyög befele egy bagószagú irodában, és ettől valószínűleg az adózási kedvem is az egekbe szökik.

Válság - konyec
A Takarékbank elemzői 2009 utolsó negyedévére élénkülést jósolnak. A befektetői kedv szerintük kamatvágást és forinterősödést hozhat, csökkenhet az államadósság. A kisputnoki sarki ABC szakértője nem ilyen derűlátó. "Itt minden ollan drága, hogy csak na. És az is lesz, na! Eztet én mondom ám!" - nyilatkozta Léhárt Miklósné.

Fő a bizalom!
A kecskeméti Mercedes-beruházás a Magyarország iránti bizalomról szól, mert aki ilyen beruházást kezd, az bízik önmagában és azokban akikkel együttműködik - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök, a Mercedes gyár ünnepélyes alapkőletételén pénteken Kecskeméten. Majd visszaült az Audiba és hazament.

Elsötétítés
Takarékossági okokból nem világítják ki az Esztergomi Bazilikát. Ez egy idő után az egész országra kiterjed. A teljes sötétséghez Kiszel Tünde, Joshi Barát, és Mónika segítenek. Éljen ismét a sötét középkor!

Héjanász
Az Országos Burgonyaszövetség és Terméktanács ezentúl felcímkézi a magyar burgonyát, így ellensúlyozva a hazánkat elárasztó importkrumplit. Ez jó, csak héjába főtt burgonyánál szar lesz majd lenyelni a matricát.

Nagyhirtelen...
Orbán Viktor az Európai Néppárt elnökének könyvbemutatóján azt mondta, hogy Magyarországon ma nagyon sok indulatos, dühös ember él, s így az ésszerűség kiszorul a politikából. Kiszorul ám tudod mi! Jó van? Dühös a nagynénéd! És ne dumájjá'!

Remény
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a jövő hét elején kezdi el átutalni azt a 4,5 milliárd forintot, amelyről az elmúlt hetekben állapodott meg a kormány az egészségügyi intézmények szakmai szervezeteinek vezetőivel. Tehát hétfőtől remélhetem, hogy leoperálják rólam azt a két mellet, amit még tavaly tévedésből varrtak rám, amikor egy bokaficammal kórházba kerültem.

Mit nekünk Orosz-Ukrán gázvita!
Egy spanyol és egy olasz cég új gázlelőhelyet fedezett fel Venezuela partjainál. A Perla gázmezőn végzett próbafúrások szerint a lelőhelyről napi 600 ezer köbméter kiváló minőségű gáz termelhető ki, amely mennyiség később 1 millióra emelhető. Nos, ha télen a Putyinék megint kezdik, csak egy ugrás Venezuela, és a Barátság helyett a Távolság vezetéken kapjuk a meleget. Nyugi, nem lesz drága! Csak mint a chilei cseresznye.

Vége a hokinak!
Az esti műsorsávban, 16-os korhatárral kerül képernyőre Benkő Dániel párkeresős valóságshowja. Végre! Köszönjük a korlátozást! Amíg ez a műsor megy, addig a gyerekekkel átkapcsolunk a börtönviselt emberek főzőcskéjére, hogy ne szenvedjen csorbát az egészséges lelki fejlődés!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.