Sötét MTV

Ma volt a holnap tegnapja

Szabados Gábor
2009. 09. 25.
Takarékosságra hivatkozva megszüntette az MTV a Nap-keltét. Hamarosan bevezetik a hétfői adásszünetet, majd visszatérnek a fekete-fehér sugárzáshoz.

Bajnai&Balázs
Szlovákia az Európa Tanács Velencei Bizottságához fordult jogi szakvéleményért a módosított nyelvtörvény ügyében. A hírre Bajnai Gordon a Miniszterelnöki Hivatalba kérette Balázs Péter külügyminisztert, majd arra utasította a kormányőröket, hogy pár napig ne engedjék ki onnan, nehogy valamit is nyilatkozzon.

Anyaszült Claudia
Semmi jóval nem kecsegteti az ügyvéd Liptai Claudiát, aki továbbra sem engedi néhány aktképét megjelenni a Playboyban - írja a Blikk. Claudiát az sem érdekli, hogy ez szerződésszegésnek számít, így nemcsak a kialkudott hárommillió forinttól esik el, hanem még neki kell súlyos milliókat fizetnie. Semmi jóval nem kecsegteti az ügyvéd a Hócipőt, ha azt feltételezné, hogy ez is csak a reklám része.

Álmennyezet
A régió legstabilabb országa lesz Magyarország 2011-re, a magyar uniós elnökség évére; az államháztartási hiány akkorra - a szakértők szerint is - 3 százalék alá esik - mondta Oszkó Péter „A gazdasági válság és az Európai Unió” című konferencián, Budapesten. A konferencia végén a takarítónők összeseperték az időközben teljesen lehullott álmennyezetet.

G-randalír
A gazdasági válságkezelés nyomán teljes létjogosultságot kapott G20 csoport formálisan is átveszi a G8 szerepét. Nem mindegyik G8-as ország veszi ezt jónéven. Magas rangú képviselőik utcai tüntetését Pittsburgh-ben rohamrendőrök oszlatták fel.

Kézrátét
A körbe- és lánctartozások megszüntetésére október elsején lép életbe a kormány által - német és osztrák mintára - meghirdetett Biztos Kéz Program. Az építési vállalkozók pesszimisták, szerintük nálunk a Biztos Kéz kezet mos, és továbbra is győz a Fekete Kéz.

Gyorssegély
Összesen 1,9 milliárd forint versenybírságot rótt ki a Gazdasági Versenyhivatal kilenc hazai kártyaelfogadó bankra és 477-477 millió bírságot a Visa és a MasterCard kártyatársaságra kartellezésért. A váratlanul jött csaknem 3 milliárd forintért elsőként az egészségügy jelentkezett be.

Olaj a Malévre
Garázdaság gyanúja miatt eljárás indult egy cseh újságíró házaspár ellen, akik olyan durván kezdtek veszekedni a Ciprusra induló repülőgépen, hogy vissza kellett fordítani miattuk a járatot Ferihegyre. A Malév az eset miatt letiltotta őket a járatairól. Olaj volt a tűzre, hogy a házaspár tagjai azzal védekeztek: azon vesztek össze, hogy sikerül vagy nem sikerül megmenteni a Malévet.

Orbán bevállalja
A Blikknek adott interjúban Orbán Viktor egyebek között ezeket mondja: „Sosem hallottak tőlem üres ígéreteket, legfeljebb vállalásokat tettem... Az esetek többségében sikerrel is jártam. Most is azt mondom: komoly, nagy ívű vállalásokat fogok tenni, és azokat be is tartom majd...” A Gyurcsány-féle Magyarország Rt. (copyright by Fidesz) után jön az Orbán-féle Magyarország Vállalat.

Hun nem vald
Nem jár fizetés előzetes letartóztatásban lévő polgármestereknek - közölte az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium. A VII. kerület azért utalja változatlanul az előzetesben ülő Hunvald György polgármester fizetését, mert az MSZP-s többségű képviselő-testület szerint nincs joguk a fizetés felfüggesztésére. Hunvald kiüzent a börtönből: „Még nem kaptam meg a szeptemberi prémiumomat!”

Téli morál
Javult a vállalkozói morál a Balatonnál az idén, a fogyasztói jogok magasabb szinten érvényesültek, mint az elmúlt években - derült ki a tó környéki régiók fogyasztóvédelmi hatóságainak beszámolóiból. A fogyasztóvédők szerint a következő hónapokban tovább javul a morál, ami a csúcspontját január végén, február elején éri el.

Rablópéntek
Egy fegyveres férfi kirabolta pénteken délben Szentkirályon a postát. Pénteken este Budapesten, az Andrássy úton egy utazási irodát rabolt ki egy maszkot viselő, feltehetően fegyveres férfi. A két rablás elkövetői kölcsönösen elhatárolják magukat a másiktól, és szóvá teszik, hogy nagy a konkurenciaharc, nem kellene annyi rablási engedélyt kiadnia a kamarának.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.