TUDÓSOK – Szavazás

Hócipő szerkesztőség
2022. 07. 28. · Hócipő 2022/17
Komoly vita tárgya lehet, hogy legfőbb urunk vezető hűbéresei el is hisznek mindent, amit mond, vagy csak az üzlet miatt bólogatnak rá akkorákat, hogy a homlokuk hangos koppanással landol az asztalon. A hívők elragadtatottságában pedig ne kételkedjünk, tekintsük a tudomány számára figyelembe veendő területnek, elvégre hittudomány is van a világon, sőt! Jelen szavazásunk öt dologban különbözik az eddigiektől.

1. Nemcsak a holdudvarra, hanem politikusok, magas állami pozíciót elnyertek megállapításaira is kitekintünk, elvégre elméleti fejtegetéseivel, posztulátumaival bárki gazdagíthatja a tudományt.

2. Nemcsak egy állítás, egy tagadás is lehet mérföldkő egy tudomány területén, legalábbis kiindulópont, gondoljunk csak Kopernikuszra, aki Ptolemaiosz geocentrikus világképe tagadásával kezdte, aki szerint a Föld a világmindenség közepe, s így jutott el a heliocentrikushoz, hogy az vele ellentétben a Nap, ez később leszűkült a Naprendszerre. Bár ezzel már Herakleidész és Arisztarkhosz is foglalkozott majdnem kétezer évvel korábban, de nekik még nem volt ilyen jó sajtójuk hozzá.

3. Ezúttal mérünk is, elvégre a sorsunkra annyira kiható választások is azt teszik, bár internetes olvasóinknak nehéz dolguk volt, mivel különböző tudományágakat kellett összevetniük.

4. Hogy a verseny érdekesebb legyen, nem szakterületük megállapításait vetjük össze, hanem amikor idegen területekre, nem, korántsem tévedtek, hanem kirándultak. Egy személy esetében tettünk kivételt. hiszen egy miniszterelnöknek egy kicsit mindenhez értenie kell.

5. Szinte már minden szóba jöhető díjat elnyertek, kivéve kormányfőnket, aki Kádárral és Rákosival ellentétben nem osztogat ordókat magának. Bár mára már a Magyar Népköztársaság Zászlórendjének se a gyémántokkal, se a rubinokkal ékesített fokozata sem létezik, ám így sem tudunk sokmilliós díjakkal vetekedni, jelzők esetében viszont határ a csillagos ég, ezekről az olvasók döntenek, mi így állapítottuk meg a fokozatokat: borotvaeszű, okostojás, agyas bubu, észkombájn, agytröszt, tálentum, fenomén, bölcs, lángész, géniusz, lángelme, zseni, egy követ fúj Einsteinnel.

Kérjük, hogy az ön által legjelentősebb tudományos kiejelentésekre adjon magasabb pontszámot, a kevésbé bornírtokra alacsonyabbat, és ne csupa egyest meg tízest:Bayer Zsolt
Oroszország nem fogja megtámadni Ukrajnát, ezt egy hülye is tudja. (2022. január 30.)


1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Bencsik András
Rohadt nagy járvány. Legalábbis ami a médiában végigszaladt. Mintha egy világméretű kísérletet futtattak volna le, amely révén azt akarták kideríteni, hogy megfelelően kiépített propagandával el lehet-e hitetni az emberekkel egy rettenetes világjárvány fenyegetését úgy, hogy a valóságban nincs semmiféle járvány, annak halvány nyoma sem? A válasz: igen. (2020. március 6.)


1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Pataky Attila
Csak a Naprendszerünkben 1250 bolygón lehet hozzánk hasonló élet. Az oroszok, az amerikaiak és a kínaiak 1964 óta ott vannak a Marson kiegyezve az őslakókkal és a Szíriusz A-ról és B-ről érkező egyéb fajokkal. Erről már az ókorban is tudtak. Örökéletű fénylények vagyunk, jövünk-megyünk, életkapu-halálkapu, lejövünk, tanulunk, javítgatunk.


1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Szijjártó Péter
Felvetődhet a kérdés, hogy lehet, hogy egy külügyminiszter foglalkozik az űrrel kapcsolatos kérdésekkel. Erre az a válaszunk, hogy mivel az űr Magyarország határain kívül található, ezért külügyi kérdés. (2020. május 29.)


1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Kövér László
Vannak olyan országok, államok, politikai elitek, nemzeti politikusok, akik elérkezettnek látják az időt, hogy több évszázados sérelmeiket, frusztrációikat leverjék az oroszokon. Nem fog nekik sikerülni. Van egy másik megközelítési lehetőség is, hogy itt nem is egy amerikai-orosz háború zajlik, hanem egy amerikai-kínai. (Bayer show, 2022. május 15.)


1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Reviczky Gábor
Az ember önrezgése öt hertz, a boldog emberé ötven hertz. Tudományos kutatások nem mutatják ki, de nekem meggyőződésem, hogy az emberek azért kapják el a koronavírust, mert a félelem miatt alacsony az önrezgésük. Pedig a „betolakodónak” húsz hertz fölött már esélye sem lenne. Tavaly március 11-én, amikor a kormány kihirdette a veszélyhelyzetet, az első dolgom az volt, hogy a feszületet kitettem az ajtómra, és ezáltal meghívtam Jézust az otthonomba. Megígértem neki, hogy itt mindig szeretet fogja várni. Megkértem, hogy védje meg a családomat. S bizony azóta sem fertőződött meg a családban senki. (2021. május 25.)


1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Széles Gábor
Energiacella lesz és az energiacellának szerepe lesz abban, hogy Magyarországon olcsó legyen az áram. Áttörés! Indiában végre meg merték építeni az ingyen-energiás generátort. Magyarországon ugyanez elhallgattatva! Vannak olyan energiacellák, amelyek akkor működnek, ha olcsó energiát pakolnak bele. (2015)


1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Rogán Antal
Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt három évben olyan elektronikus aláírással kapcsolatos eljárás kifejlesztésében és szabadalmi bejegyzésében vehettem részt, amely értéket teremt. Az általunk szabadalmaztatott elektronikus aláíráson alapuló eljárást alkalmazza ügyfélpontjain az ország legnagyobb távközlési szolgáltatója, ügyeik intézésekor százezernyi magyar polgár használja az általunk kifejlesztett elektronikus aláírást. (2016. augusztus 10.)


1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Müller Cecília
Számos alkalommal felhívtam a figyelmet arra, hogy egy laboratóriumi vizsgálat önmagában nem elégséges ahhoz, hogy megnyugvást keletkeztessen… Tegnap olvastam, hogy beszüntetik a tesztelést az egyik országban, mert semmi értelmét nem látják… (2020. március 18.) Ha nem vagyunk betegek, a maszk viselése még káros is lehet. Egészséges embernek nincs szüksége maszkra. (2020. március 26.)


1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
Schmidt Mária
Mi az, hogy klímaváltozás? Minden változik a világban, semmi se állandó. A klímának kéne állandónak lenni? Nem értem, a szavakat se értem, amiről beszélnek. Nem értem, hogy mi az, hogy klímasemlegesnek kell lenni? Az azt jelenti, hogy betiltják az időjárást? (2019. december 30.)


1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
Matolcsy György
Mi büszkék vagyunk, hogy Ázsiából jöttünk. Kisgyermekeink fenekén 100-ból 30 esetben hat hétig kis, piros pont van, mint a japán kisgyermekek fenekén. (2012. november 16.) Több ezer évvel ezelőtt a magyar törzsekben az agyoperációk és általában a sebészeti beavatkozás fejlett volt. (2012. december 19.)


1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
Kásler Miklós
A halálos betegségek 70-80 százaléka elkerülhető a tízparancsolat betartásával… Az a népegészségügyi program, amit most a minisztérium összeállított, az a Tízparancsolatból következik, amely egy közel tökéletes népegészségügyi program.


1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
Orbán Viktor
Az internacionalista baloldalnak van egy csele, egy ideológiai cselvetése: az az állítás, az az állításuk, hogy Európában eleve kevert fajú népek élnek. Ez egy történelmi és szemantikai szemfényvesztés, mert összekever különböző dolgokat. Ugyanis van az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az Európán kívül érkezőkkel. Na, az kevert fajú világ. És vagyunk mi, ahol Európán belül élő népek keverednek össze egymással: mozognak, munkát vállalnak, meg átköltöznek. Ezért például a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, hanem egész egyszerűen a saját európai otthonában élő népeknek vagyunk a keveréke. És amikor szerencsés a csillagállás, és jó a széljárás, akkor ezek a népek ráadásul egy ilyen hungaro-pannon mártásban össze is olvadnak, egy saját, új európai kultúrát hozva létre. Ezért harcoltunk mindig. Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni.


1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/8  •  IV. 10. – IV. 23.
Sulyok Papa Doc: Zsidólakás
és zsidóbútor után olvasson
zsidókutya-igénylésekről is!
Para-Kovács Imre: Hamburgerekkel lehet a szemétdombra juttatni a Fidesz nevű állampártot, nem tárkonyszószos pirított pisztránggal! Váncsa István: embercsoport saját magának önszántából ennyire hülye nevet nem találhat ki, mint hogy Talpra Magyarok Közössége Smuzewitz Ilona: az úgynevezett ellenzéki pártok is megmondták, hogy nem Magyar a messiás, de ha olyan nagy a szükség a messiásra, ők vállalják Farkasházy Tivadar szerint a brazil Bolsonarónak Kisvárdára vagy Mezőkövesdre kéne igazolnia, de még mielőtt kiesnek Havas Henrik belecsöppent a Békemenet transzparenskészítőinek mindennapjaiba, és megtudta, azzal fognak vonulni, hogy: Elfoglaljuk Brüsszelt, mert Magyar Péter egy geci! Dési János a miniszterelnök (apjának) hatvanpusztai pálmaházában ugrándozó majmokról Verebes István újabb Örkényiádái A Heti Kamu megtudta: Tiborcz Istvan árufeltöltőnek állt, hogy belülről foglalja el a SPAR-t.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.