40 éves az internet

Ma volt a holnap tegnapja

Pataki Balázs
2009. 09. 04.
Idén ünnepli 40. születésnapját az internet alapjául szolgáló technológia. Ha nincs rendszerváltás, mi még mindig levelezőlapon twittereznénk.

Há de, kábeltévé van a mi utcánkban
Új televíziós csatorna indult Nóta TV címmel, pont miután megszűnt a Budapest TV. Ha a BPTV-ből kivonjuk Gyurcsókot, a birkabélből jósló jósnőt, a fantom műtétet végző elmebeteget, a zenélni nem tudó zenészeket, meg az énekelni nem tudó amatőröket, akkor az a Nóta TV.

Orbán áldoz
A saját portálján közölt videón, ahol grillezés közben kötényben látható, azt nyilatkozta Magyarország leendő miniszterelnöke, hogy szívesen lenne Magyarország leendő miniszterelnöke. De ennél szerényebben fogalmazott: szívesen áldozna pár évet az életéből, hogy helyreüsse, amit a szocialisták tönkretettek. Ehhez végül is csak kalapács kell, meg kitalálni, hogy hova üssön.

Bajnai 2.0
Az MSZP-ben már azt pedzegetik, hogy a leendő miniszterelnök kihívójának Bajnai Gordont kéne megnyerni, bár Bajnai a beiktatásakor határozottan kijelentette, hogy megbízatását csak a választásokig vállalja. Pedig, ha továbbra is miniszterelnök lenne, lehet, hogy elmúlna a pislogása. Mert szerintem azért pislog annyira, mert szemébe ment a hatalom és megpróbálja a szemfenekén ragadt bársonyszéket kipislogni.

Nálam mindig 1 forint ez a KFT
Jövőre jöhetnek az 1 forintos alaptőkével megalapított KFT-k. Ha ezt Kaya Ibrahim megérhette volna ...

A kákán is
Soros György management fundja a válságon is milliárdokat keresett. Pont mint a Milan, aki eladta legjobb játékosát 67 millió euróért, amiből látható, hogy így lehet a Kákán is csomót keresni.

Betűtípus
Felháborodtak a skandinávok, mert 50 év után újfajta betűtípussal nyomták az IKEA katalógoust. Hogy szeretnék ilyenkor svéd lenni, és együtt érezni velük. Máshol dübörög a válság, de a svédek már látják a fényt és az új betűtípust az alagút végén. Nálunk meg még alagút sincs.

Népszava vs. Gárda
Gárdisták látogatták meg a Népszava szerkesztőségét, hogy ott lapjukhoz előfizetőket toborozzanak. Lépjen be mindenki a Gárdába, mielőtt a Gárda lép be hozzá!

Párhuzamosságok
Ismét szó van a MÁV racionalizálásáról, amit a MÁV-START Zrt. központi üzemi tanácsa elutasít. Ezt meg tudom érteni, ugyanis konkrétan az hangzott el, hogy a vasútnál meg kell szüntetni a párhuzamosságokat. Ahogy nálunk menni szoktak a dolgok, ezt a biztos a sínekkel fogják kezdeni.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.