40 éves az internet

Ma volt a holnap tegnapja

Pataki Balázs
2009. 09. 04.
Idén ünnepli 40. születésnapját az internet alapjául szolgáló technológia. Ha nincs rendszerváltás, mi még mindig levelezőlapon twittereznénk.

Há de, kábeltévé van a mi utcánkban
Új televíziós csatorna indult Nóta TV címmel, pont miután megszűnt a Budapest TV. Ha a BPTV-ből kivonjuk Gyurcsókot, a birkabélből jósló jósnőt, a fantom műtétet végző elmebeteget, a zenélni nem tudó zenészeket, meg az énekelni nem tudó amatőröket, akkor az a Nóta TV.

Orbán áldoz
A saját portálján közölt videón, ahol grillezés közben kötényben látható, azt nyilatkozta Magyarország leendő miniszterelnöke, hogy szívesen lenne Magyarország leendő miniszterelnöke. De ennél szerényebben fogalmazott: szívesen áldozna pár évet az életéből, hogy helyreüsse, amit a szocialisták tönkretettek. Ehhez végül is csak kalapács kell, meg kitalálni, hogy hova üssön.

Bajnai 2.0
Az MSZP-ben már azt pedzegetik, hogy a leendő miniszterelnök kihívójának Bajnai Gordont kéne megnyerni, bár Bajnai a beiktatásakor határozottan kijelentette, hogy megbízatását csak a választásokig vállalja. Pedig, ha továbbra is miniszterelnök lenne, lehet, hogy elmúlna a pislogása. Mert szerintem azért pislog annyira, mert szemébe ment a hatalom és megpróbálja a szemfenekén ragadt bársonyszéket kipislogni.

Nálam mindig 1 forint ez a KFT
Jövőre jöhetnek az 1 forintos alaptőkével megalapított KFT-k. Ha ezt Kaya Ibrahim megérhette volna ...

A kákán is
Soros György management fundja a válságon is milliárdokat keresett. Pont mint a Milan, aki eladta legjobb játékosát 67 millió euróért, amiből látható, hogy így lehet a Kákán is csomót keresni.

Betűtípus
Felháborodtak a skandinávok, mert 50 év után újfajta betűtípussal nyomták az IKEA katalógoust. Hogy szeretnék ilyenkor svéd lenni, és együtt érezni velük. Máshol dübörög a válság, de a svédek már látják a fényt és az új betűtípust az alagút végén. Nálunk meg még alagút sincs.

Népszava vs. Gárda
Gárdisták látogatták meg a Népszava szerkesztőségét, hogy ott lapjukhoz előfizetőket toborozzanak. Lépjen be mindenki a Gárdába, mielőtt a Gárda lép be hozzá!

Párhuzamosságok
Ismét szó van a MÁV racionalizálásáról, amit a MÁV-START Zrt. központi üzemi tanácsa elutasít. Ezt meg tudom érteni, ugyanis konkrétan az hangzott el, hogy a vasútnál meg kell szüntetni a párhuzamosságokat. Ahogy nálunk menni szoktak a dolgok, ezt a biztos a sínekkel fogják kezdeni.