Köszönhető vállalkozás

Ma volt a holnap tegnapja

Szabados Gábor
2009. 06. 20.
Jövőre 400 milliárd forinttal több pénz marad a vállalkozásoknál az adó- és járulékterhek csökkentésének köszönhetően - közölte a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium. Egykori vállalkozások ezrei bánhatják, hogy idő előtt tönkrementek.

Őrizetben
Egyelőre Budaházyőrizetben van.

Személyi
Személyi kérdések is napirendre kerülhetnek az MSZP kongresszusán. Ezért célszerű, hogy mindenki vigye magával a személyijét. És még egy embert.

Gyere Volvo, gyere!
Több mint 17 000 autót hív vissza a Volvo, amelynek oka a motorhűtő hibás programozása. Más autógyártóktól származó információk szerint könnyen lehet, hogy a Volvo ezzel a trükkel akar munkát adni dolgozóinak.

Tisztára Balaton
Nagyon tiszta a Balaton vize - olvasható a Magyar Tudományos Akadémia Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének legfrissebb közlésében. A Fidesz örökös szóvivőhelyettese, Cser-Palkovics András szerint azért, mert a felhatalmazás nélküli kormány intézkedései miatt drasztikusan visszaesett a balatoni forgalom.

Tartós nyúl
Krónikus nyúlmániája miatt került börtönbe egy nő az Egyesült Államokban: két éve csaknem 250 példányt találtak otthonában, és eltiltották öt évre az állattartástól, amit nem tartott be. A hölgy ügyvédje a védelmet arra építi, hogy nem is a nő tartott nyulakat, hanem a nyulak tartották őt.

Automat
Hevesen tiltakozott a katolikus egyház római egyházmegyéje pénteken az ellen, hogy az olasz fővárosban óvszer-automatákat tervez kihelyezni a középiskolákba a római önkormányzat. A tiltakozás hatására az önkormányzat felajánlotta, hogy gyóntató-automatákat is kihelyez.

Büdi
A Blikk hírül adja, hogy nem kisebb szerepet vállalt magára Szorcsik Viktória (30) és Jáksó László (41), minthogy megtalálja hazánk legbüdösebb cipőjének tulajdonosát. Mindezt a Balaton Wave fesztiválon teszik július 9-11-e között, ahová várják a legkevésbé elviselhető szagú bakancsokat, papucsokat, vagy éppen tűsarkúkat. Most bánhatjuk, hogy nincs még feltalálva a szagostévé.

SZDSZ
Szent-Iványi István, az SZDSZ országos tanácsának elnöke nem indul a pártelnöki posztért. Mint fogalmazott: most nem rá van szüksége a szabad demokratáknak. Hogy kire van szükség, azt eldönthetik közvetlen elnökválasztással: a nagyszobában gyűljenek össze az SZDSZ-re szavazók, és válasszanak elnököt.

Dőlésben
Az adótörvények és a költségvetés elfogadása után el kell gondolkodni azon, folytassa-e még az MSZP a kormányzást - mondta egy interjúban Szekeres Imre. A Fidesz szerint nincs min gondolkodni: már eldőlt. Szinte ki se látszanak alóla.

Bizalmi kérdés
A brüsszeli EU-csúcs befejeztével tartott sajtóértekezletén Bajnai Gordon kijelentette: az EU-csúcson érezhető volt, hogy kezd erősödni a bizalom Magyarország iránt. Az még hátravan, hogy Magyarországon is erősödni kezdjen a bizalom Magyarország iránt.

Lemondás
Magyarországnak jövőre 10-15 milliárd dollár további segélyre lehet szüksége - idézett egy londoni feltörekvő piaci elemzőt pénteken a Marketwatch amerikai hírmagazin. Gyorsintézkedésként egyelőre annyit tudunk tenni, hogy lemondjuk a Marketwatchot és Neil Shearinget, a Capital Economics elemzőház Közép-Európával foglalkozó közgazdászát.

Franciázók
A francia statisztikai hivatal szerint országuk gazdasága túllendült a válság mélypontján, ugyanakkor legalább 590 ezer állás megszűnésével számolnak, és azt valószínűsítik, hogy az idei év végére 10,1 százalékig emelkedik a munkanélküliek aránya. A Fidesz felszólította a magyar kormányt, hogy tegyen meg minden intézkedést a francia munkakeresők várható magyarországi áradatának visszaszorítására.

Damuhír
TV2-s berkekben tudni vélik: Damu Roland szakított aktuális menyasszonyával, Palácsik Tímeával! A színész már szinte „gyűjtőnek számít”, hiszen 2006 márciusáig összesen hét eljegyzését bontotta fel. A lap a következő napokban annak próbál utánajárni, hogy mi lett a gyűrűkkel.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.