Zöldség / Gyümölcs

Hócipő szerkesztőség
2017. 05. 18. · Hócipő 2017/11
Kérjük, értékelje az elmúlt két hét legrosszabb mondatait (Friss Zöldség) egytől tízig, adhat többnek is ugyanolyan számot, a lényeg, hogy a tízes legyen ön szerint a legnagyobb butaság, baromság, ostobaság, majd ehhez viszonyítva lefelé a többi. Lehetőleg kerülje, hogy mindegyiknek tízest ad, hiszen ez nem értékelés, hanem egymáshoz viszonyított sorrend, mit tart fontosabbnak, rémisztőbbnek, vagy lényegtelenebbnek.

S ugyanígy, egytől tízig értékelje az elmúlt két hét ön szerint legokosabb, legszerencsésebb, legérdekesebb mondatait, gondolatait (Friss Gyümölcs), az ön szerint legjobbnak adjon tízet, akár többnek is, és így lefelé egyig.

Az önök által megszült sorrendet a szerdán megjelenő Hócipőben találják. Kérjük, hogy legkésőbb vasárnap este tíz óráig adja le szavazatát. (Köszönjük, hogy ezzel is segíti munkánkat, s a nyomtatott Hócipőt!)ZÖLDSÉG


Ha még egyszer ezek vagy ilyennek megjelennek a parlamentben, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön. Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat. (Bayer Zsolt)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Hoppá! Na helló, röfik! (Orbán Nagygécen Bözsi néninél)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Nyugat-Európa vezetőinek 0, Közép-Európa vezetőinek 20 gyermeke van. Míg Nyugat-Európa vezetői Közel-Keletről és Afrikából kívánnak maguknak gyermekpótlékot adoptálni, a visegrádi négyek, a Közép- és Kelet-Európa államait irányító vezetők simán hozzák az átlagos gyermekszámot. Ők még tudják, gyereket nem csak venni, hanem csinálni is lehet. (Pesti Srácok Orbánék öt gyermekének a fotójával)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Nem vagyok én páholyfelelős! (Orbán kezét széttárva a hvg.hu kérdésére, hogy hogyan került a paksi bővítés miniszterének eskütételén Kocsis István, az MVM, a BKV és a paksi atomerőmű többmilliárdos hűtlen kezeléssel vádolt volt igazgatója Süli János háta mögé a parlamentben)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A miniszterelnök elhatározta, hogy nem perel senkit. Mert az olyan lenne, mintha a király pereskedne bárkivel. (Kósa Lajos egy törökszentmiklósi fórumon)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Először azt hittem, hogy a mentőszolgálat dolgozói minden reggel itt reggeliznek, de most kiderült, hogy ez egyszeri alkalom. (Balog Zoltán viccelődése a Mentők Napján a Kioskban rendezett közös reggelin az OMSZ dolgozóival, ahol egy bécsi szelet ötezer forint.)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Köszönöm szépen a lehetőséget. (Kovács László első mondata az Echo TV-ben, aki nem tudott arról, hogy pártja már bojkottálja Mészáros Lőrinc csatornáját)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az MTA Földrajzi Bizottsága megvizsgálta azt a kérdést, hogy Brüsszelt megállítottuk-e és megállapította, hogy Brüsszel áll. A plakátkampány tehát sikeres volt. (Kósa Lajos)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A népfelség elvére alapozott civilitika tudományágának kidolgozása. (A CÖF költéseiből, a bohócos plakátokat ismeretterjesztő tevékenységként számolták el)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Nyavalyás provokáció. Egy megrendezett jelenet volt, bármi elképzelhető meg annak az ellenkezője is azután, hogy Soros György betette ide a lábát, és joystickon mozgat provokátorokat, akár a sajtót nézzük, akár a provokátorokat, akár a szervezeteket nézzük, amiket ő pénzel, azt csinálják, amit ő mond. (Németh Szilárd a Kálvin téri hírre)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Megtanultam, hogy egy olimpikon egész életére olimpikon, példakép marad, úgy kell élnie és viselkednie, (Schmitt Pál 75. születésnapján)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Te mocskos migráns, ez az én hazám, Magyarország a magyaroké, te csótány, a saját országomban nem vagyok turista... Húgyagyú liba, ez Magyarország! (Egy kopasz férfi egy hozzá angolul szóló Kálvin téri pizzáshoz, majd a segítségére siető nőhöz, akit meg is ütött)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Orbán Viktort úgy fogadták, mint hogyha egy gazdasági szuperhatalom első számú embere lett volna. (Bencsik András az Echo TV-ben Orbán pekingi útjáról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
GYÜMÖLCS


Amennyiben figyelembe vesszük, hogy pontosan tudja, hogy a menekülők közül szinte senkinek sem életcélja az, hogy Magyarországon telepedjen le, és azt is, hogy a kerítésépítés és a hozzá csatolt hazug propaganda során újra irdatlan mennyiségű közpénzt lehetett ellopni, akkor sejteni lehet Orbán Viktor valós motivációit. Ezek között a közpénzek eltüntetése bűn, a Putyin támogatása által az Európai Unió destabilizálásában való passzív részvétel pedig hazaárulás. (Ungváry Krisztián történész)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Mintha a kormány azt mondaná: nyugodtan tarthat mindenki elefántot, csak nagy füle és hosszú ormánya ne legyen. (Enyedi Zsolt rektorhelyettes a CEU helyzetéről)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ön menthetetlen, miniszterelnök úr, kezd úgy viselkedni, mint egy kiöregedett rocksztár, aki csak a régi lemezei között érzi jól magát, elszakadt teljesen a valóságtól. Nem az a probléma, hogy nem tudja bekapcsolni a számítógépet, a probléma akkor kezdődik, amikor úgy érzi, hogy ezért a számítógép a felelős. (Vona Gábor)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ez olyan, mintha Hosszú Katinkát akarnák kinyírni, hogy így hozzák a többi úszót kedvezőbb versenyhelyzetbe. (Lovász László, az MTA újjáválasztott elnöke a CEU-ról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Mindannyian tudjuk, hogy kik Marine Le Pen szövetségesei. Orbán és Putyin. Ezek a rezsimek nem nyitott és szabad demokráciák. (Macron, francia elnök)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Egy amerikai egyetem arról ismerszik meg, hogy európai professzorok ázsiai diákokat tanítanak. (Márton  Géza, Zugló TV)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az a magyar patrióta, aki ezért az országért tesz, s ha nem jó irányba mennek a dolgok, akkor nem veszi a sátorfáját, hanem tesz róla, hogy jobb irányba menjenek. Nem az a magyar, aki veri a mellét, hogy én milyen magyar vagyok, s mutogat az őseire, hogy hány nemzedék óta magyar. (Bojár Gábor)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ne féljünk azoktól a szituációktól, amikor politikai ellenfeleinkkel vagy politikai véleménykülönbséggel bíró polgár­társainkkal megütközünk egy nyilvános térben. (Gulyás Már­ton arról, miért kávézott együtt Bayerrel)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Kis pénz, kis foci, nagy pénz, szarabb foci. (Urbán Flórián 40-szeres válogatott, egykori Szabadság téri harcos)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10