A nagy CBA-sejtés

Farkasházy Benedek
2015. 12. 23. · Hócipő 2015/26
A horvátoknál 15%-kal esett a kiskereskedelmi forgalom, a görögökkel a majdnemcsőd után oldatták fel, a franciák idén nyitottak újra, hogy beindítsák a gazdaságot. Ők a hanyatló ortodox gazdaságpolitikát követik.

Négy éve Matolcsyék írattak hatástanulmányt. Az egész irattárat felkutattuk, mégsem találtuk még a nyomát sem – mondták szemlesütve, mivel azonban nem törölték a netről a pályázati kiírást, elő kellett szedni: e szerint a vasárnapi boltzár miatt csak 10-15 ezren veszítenék el munkájukat, és csak 50 milliárdot bukna a költségvetés: Demján szerint ugyanis 200 milliárdot, a Kereskedelmi Szövetség szerint pedig 20-30 ezer bolti és más dolgozó válik feleslegessé.

A nők helyéről idén nem Kövér és Ákos nyilvánult meg először, hanem Baldauf CBA-elnök úr, aki szerint az élelmiszerboltokban dolgozó hölgyek feladata a család összetartása és a vasárnapi ebéd készítése, ne dolgozzanak aznap.

Mármint a Tescóban és a konkurenseiknél, hiszen a CBA-k java vasárnap úgyis zárva tart – tehette volna hozzá, de nem tette. Arra viszont panaszkodott, hogy egy másik lánccal nehezen tudtak összefogni a vasárnapi boltzárért, és 918-as Porchéját (kétüléses sportmodell, potom 300 milláért) eladja, mert nem tudja kihasználni.

Mivel a boltzárat ugyanaz a szavazó nélküli törpepárt (s külön Harrach nem reggeliznek a gyerekek, mert nem éhesek Péter) javasolta, mely a családi állapotokat is átrendezte, a kisboltoknak azzal is keresztbe tettek, hogy az élettárs nem családtag, nem állhat a pult mögé. Szerencsére Semjén szerint a család egysége így is megvalósul, mert ők a boltban lesznek együtt vasárnap.

Egyes boltok piacokká alakultak (néni petrezselymet árult a sarokban), majd bezártak, néhány benzinkút pedig ólommentes salátát kezdett árulni. A balatoni boltok viszont nyitva maradhatnak vasárnap. Adventkor, de nyáron nem.

Elutasították a DK javaslatát is a vasárnapi vadászat tilalmáról, hogy az állatok fiókáikkal tölthessék a hét utolsó napját. L. Simon panzió­tulajdonos és barackmagügyi államtitkár szerint ha valóban négymillió szegény lenne az országban, nem követelné senki, hogy vasárnap vásárolhasson. Persze ő nem ilyen élethez szokott, micsoda dolog már hétfőtől péntekig dolgozni.

Az ellenzék rögtön le is csapott a témára, nosza, vigyük a népet az urnák elé. Demjánékat beelőzte a választást Összefogás Pártként meghekkelő Szepessy Zsolt, akit másért azóta ki is vontak a forgalomból, amivel le is állt az egész, hisz a Kúria döntéséig (három hónap) más nem adhat be másik kérdést. Mondta, ha elutasítják, újabb huncutságokat fog bevetni. Ő védte az áramos-kerítéses bácsit, s ígért állampolgárságot 600 ukránnak 200 millióért.

Lázár zárt körben azt mondta: Ha lesz népszavazás, azt el fogják veszíteni. Ezt Patyi András, a Közszolgálati rektora (aki szerint mire az igazság befűzi a cipőjét, a hazugság már kétszer körülfutotta a világot) is meghallhatta, így választási bizottsági elnöki minőségében jó előre seggbe rúghatott mindenkit: figyeljenek, nehogy baj legyen.

Előbb Thürmer előzte be a szocikat, de a Kúria elutasította a kérdést. A döntés megjelent a honlapjukon, az MSZP újra beadta. Ám az NVB szerint egy másik kérdést utánuk beadó magánszemély mégis előbb adta be, mert a Kúria döntésének nem az a közzététele számít, ami a Kúria honlapján jelenik meg, hanem ami az ő honlapjukon, és az MSZP még az előtt pecsételt, így elsiette. Legközelebb azt izzadták ki magukból, hogy az MSZP után pecsételő Wodicska úr azért adta be mégis előbb, mert nem a kérdés borítékján található időpecsét számít, hanem hogy ki mikor lépett be az épületbe.

A szocik (akik 15 ezerrel járultak hozzá a Rendszerbontó Népszavazás 87 ezer aláírásához – 200 ezer kellett volna) ettől fogva lesben álltak a Választási Bizottság székháza előtt, hogy mikor jelenik meg a honlapon az elutasítás, majd amikor észlelték, hogy helyzet van... jött a portás, és félreállította őket, így egy hölgy húsz másodperccel előttük léphetett be, hogy benyújtsa azt a kérdést, hogy vasárnap zárva tarthassanak a boltok.

Pálffy Ilona, a Választási Bizottság magyarázógépe szerint amíg ez a rendszer, ott fognak állni a benyújtók, vagy verni fogják egymást, s ha valóban hajnali fél hattól ott álltak az MSZP-sek az épület előtt, akkor ők baltáztak el valamit.

Idén került elő egy japán tudós tanulmánya, amelyen évtizedeket dolgozott: az egyik legbonyolultabb rejtély, az ABC-sejtés ötszáz oldalas bizonyítása. Ám pechére a világon csak négy olyan matematikus van, aki képes megérteni, és ők is hónapok óta izzadnak felette.

A CBA-sejtés bizonyításához öt perc is elég lenne. Ha valaki kimondaná, hogy nem vesz részt ilyen bohóckodásban. De nem mondja.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/11  •  V. 18. – V. 31.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Para-Kovács Imre: nem azok váltottak irányt, akiknek határozott elképzeléseik voltak Európáról meg Putyinról, hanem azok, akik nem gondoltak semmit Váncsa István: Orbán átadta az oktatás- és egészségügyet egy főtörzsőrmesternek, majd átvette az agitprop osztály által paranccsá átfogalmazott direktívát Farkasházy Tivadar szerint nekünk most nem is olyan rossz, mint a Fülöp-szigeteken, ahol Marcos fia nyerte az elnökválasztást, Duterte lánya pedig az alelnökit Smuzewitz Ilona nem érti, hogyha egy focista tud négy évet várni két vébé között, akkor egy szívbeteg miért nem tud várni négy évet két rehabilitáció között? Verebes István bemutatja, milyen egyszerű a világmegváltás, egy zalaegerszegi cukrászdában megkávéztatta Bident, Putyint és Zelenszkijt Dési János felmondta Pesti TV előfizetését, és elutazott, ám a pakkjában megbújt egy iciripiciri Vidnyánszky A Heti Kamu megtudta, a kormány gyorsított eljárásban tengerré minősíti át a Balatont
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.