Rendezzük meg az első doppingolipmiát! - Országúti kerékpár

Hócipő szerkesztőség
2008. 08. 13. · Hócipő 2008/17
Bár egy Tour csapathoz elég kilenc fő, mi tizenkettőt szedtünk össze, hátha háromnál több produkál véletlenül negatív tesztet, aztán kezdhetjük újra. S csak a közelmúlt nagyjait vettük számításba, az első híres eset alanya, a dán Jensen már azért se lehet köztük, mert még ott, a római olimpián meghalt. Bár ilyen alapon Pantanit, a Denevért is ki kéne hagyni, aki ma már sajnos csak síremlék.

RICCO

- Nektek meg mi bajotok?

ZABEL

- Holnap megtudod!

RIIS

- Nekem elévült!

HAMILTON

- Nekem eltörött!

VIRENQUE

- Előttem Pantani, mögöttem Ullrich és Riis!

HERAS

- Te mit szedsz?

VINOKUROV

- Én már most!

A Tour hétszeres győztese, Armstrong hiányzik, mert eddig még csak az összes vízhordója bukott le. Viszont Hamiltont betettük, aki azért tarthatta meg athéni aranyát, mert a B próbáját valaki véletlenül összetörte. A sárgatrikósok közül Riis már csapatfőnökként szervezi az újabb buktákat, de ott a pöttyös Virenque, a hegyek királya, a zöld Zabel, a nagy sprinter, s Ricco, akit az olasz lapok Pantani utódjának kiáltottak ki, másnap igazolta is. Továbbá egy másik tiszavirág Tour-győztes, Landis, aki egyik napról a másikra úgy megtáltosodott, mint Vinokurov. Rasmussent viszont a Diadalív tövéből fütyülte vissza a csapata. Ullrich is sokáig cáfolt, de ő legalább magától leszállt a nyeregből, nem úgy, mint Heras, aki negyedik Vuelta-győzelmekor bukott le. Basso viszont eltiltása után vállalta, hogy a WADA egyik élharcosa lesz, csak ha a Tour felé jár, be ne kerüljön egy Maigret-epizódba halottnak.

LANDIS

- Örökké a világ sem áll!

VIRENQUE, RIIS, ULLRICH

Egy szép párizsi dobogó!

ULLRICH

- Hallom, van egy spanyol dokija is!

RASMUSSEN

- Próbáltál nélküle három órát felfelé tekerni?

BASSO

- Ez az Armstrong hogyan csinálja?

PANTANI

- Így lesz az emberből már fiatalon emlékmű!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.