MNB-shop

Varga Ferenc József
2014. 05. 01.
Magyarország jobban teljesít! Sőt, a világ élvonalába tartunk – legalábbis ami nemzetünk bankját illeti. Nem egyszerű központi pénzintézet lesz a miénk, hanem annál több. Hogy mi, nem tudjuk, mert hol hegedűt vásárol, hol sokmilliárdos festményt, hol pedig ingatlant. A napokban például kórházat. A kecskeméti Izsáki út 5. szám alatti, 1,7 milliárd forintért meghirdetett ingatlant ugyanis az MNB „közbeszerezte”, s hogy mit kezd vele, erről kérdezte a Hócipő riportere az MNB pákosztos igazgatóját Matolcsy Györgyöt.

Matolcsy: Jó telefonja van.

Hócipő: Köszönöm... olcsó vacak...

Matolcsy: Nem akar venni egy jobbat?

Hócipő: Áh, most nincs pénzem.

Matolcsy: Na de adok. Mit szeretne? Iphone-t? Ha érdekli a legújabb készülék, adja meg az adatait a titkárnőmnek, a héten utalunk.

Hócipő: És hol tudnám megnézni azt a telefont?

Matolcsy: Van egy kis GSM-szaküzlet itt nem messze. Most vette meg az MNB.

Hócipő: Na erről akartam kérdezni... nemrég egy kórházat is vettek.

Matolcsy: Igen. Hegedű, festmény, kórház, vietnámi bolt...

Hócipő: Vietnámi bolt? Az is van?

Matolcsy: Most tárgyalunk róla. Mondták, hogy „olcó, van áfász számla”.

Hócipő: Azért nem árt alaposan a dolgok fenekére nézni!

Matolcsy: Ránéztünk, ott volt a piros pötty.

Hócipő: Sokat fognak még költeni?

Matolcsy: Ez egy költői kérdés.

Hócipő: Hogy jön össze a hegedű, a festmény, a kórház és a vietnámi bolt?

Matolcsy: A kórházban kitesszük a festményt, mely a beteg felé esztétikai élményt sugároz, s így, valamint a hegedű meseszép hangjától gyorsabban gyógyul.

Hócipő: És a vietnámi bolt?

Matolcsy: Van hol bevásárolnia, ha kiengedik.

Hócipő: Na de egy bazárban csak nem adnak kenyeret.

Matolcsy: Fognak. Épp most akarunk péküzemet venni. Gondoljon bele: csak a mi vietnámi boltjainkban lehet majd kapni Hello Kiflit.

Hócipő: Mit szeretnének még venni?

Matolcsy: Hát... nem is tudom... vannak gyerekkori álmaim. Például nagyon szerettem volna mozdonyvezető lenni, meg kukás...

Hócipő: Tehát akarnak venni egy mozdonyt meg egy szemeteskocsit.

Matolcsy: Nem. Nem egyet. Legalább kettőt-kettőt... tudja, ha az egyik elromlik.

Hócipő: Sok gyerek szeretne űrhajós lenni. Önnél nem volt ilyen álom?

Matolcsy: Nem... az valahogy nem vonzott... de most... hmm... nem is nézne ki rosszul egy űrrepülőgép itt a bejárat mellett. Kösz a tippet. Egyfajta szimbóluma lehetne a magyar gazdaságnak, ahogy épp szárnyal.

Hócipő: Aztán ahogy landol. Apropó, vajazókés-készlet nem érdekli? Most rámoltam le egy tehervonatról.

Matolcsy: Érdekel... a tehervonattal együtt.

Hócipő: Mondja, nem kéne takarékoskodni?

Matolcsy: De. Ezért akarunk venni egy bankot is. Meg akarjuk fialtatni a pénzünket, mert ha összejön egy bizonyos összeg, nagy dobásra készülünk.

Hócipő: És pedig?

Matolcsy: Megvásároljuk az összes nemzeti dohányboltot, amiket a pályázatok útján nem sikerült megnyitni. Végül is a MNB is ugyanaz.

Hócipő: Ugyanaz?

Matolcsy: Persze. Nemzeti dohány-bolt! Ugye érti?

Hócipő: Köszönjük. Ez verte a piros pöttyöt is!

Matolcsy: Akkor most megyek, és veszek egy kabarészínházat is!

Hócipő: Jó vásárlást!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/13  •  VI. 21. – VII. 4.
ÚGY DÖNTÖTTEK, HOGY MEGVERTÜK ANDORRÁT! Váncsa István az egymillió forintos állami villanykörtékről Para-Kovács Imre szerint, ha augusztusban legyőzzük Lettországot, simán átmegy kétharmaddal az első éjszaka joga Farkasházy Tivadar szerint a Rajk per igazolja, hogy két hét alatt simán elhülyíthető egy ország Smuzewitz Ilona megtudta, Mészáros Lőrinc felveszi az Arany Petőfi Ady József Attila Madách Jókai Berzsenyi Balassi Márai Babits Wass Albert neveket is, hogy az ő jogdíjukat is megkaphassa Molnár Oszkár fejében jártunk Hogyan kell uniós pénzből szörpházat, vadászházat, dzsúdóházat, teknősbékaházat építeni! Németh Szilárd és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet A Heti Kamu megtudta, Kövér László Guantanamón fog nyaralni, a panelek után pedig a stadionokat is visszabonthatják A legolcsóbb nyaralás egy Hócipő, ami nem más, mint két hét szabadság!
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.