A Nemzeti Együttműködés Tesztkérdései

Varga Ferenc József
2014. 03. 03.
Miféle közmunkás az, aki nem tud napocskát rajzolni? Áshat-e kertet olyasvalaki, aki nem látott még háromszöget? És vajon akad-e pedagógus, aki nem tud óratervet készíteni, nem vezet hospitálási naplót, vagy nem hajlandó féléves foglalkozástervet készíteni? Mert kedveseim, hiába ágálunk, igenis ne kapjon többet adónkból az a tanár, aki nem hajlandó bebizonyítani, hogy képes akár egy egész tanév pontos óratervét elkészíteni! Ez így igazságos. Azt' hogyha nem tetszik a tisztelt tanár úrnak, vagy tanító néninek, menjen közmunkára és rajzoljon napocskát! És bizony hasznos lenne, ha a másterületeken dolgozóknak is hasonlóan igazságos feladatokat kéne megoldaniuk a jobb anyagi megbecsülésért! A Hócipő kiderítette, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában már meg is vannak az erre vonatkozó tervek.

Mit kell, hogy bizonyítson egy orvos?
Egy injekciós tű lerajzolása után nehezebb feladat jön a tesztlapon: különbséget kell tennie a gerinces és a gerinctelen között. Szorgalmi feladat: számolja ki, hogy egy vezető politikusnak milyen messzire gurult el a gyógyszere.

Kiből lehet jól fizetett riporter, újságíró?
1-es fizetési kategóriában marad minden olyan zsurnaliszta és médiariporter, aki nem tudja mosolyogva megkérdezni a köztársasági elnöktől, hogy „Hogy van, drága elnök úr?”.

Élhet-e jobban egy mérnök?
Természetesen, ha szépen tud rajzolni házikót ablakokkal, melyekből jók a kilátások. No meg persze le kell rajzolnia azokat az embereket, akikkel jóban kell lennie, ha mérnök 10. kategóriába szeretne lépni - átugorva az alsóbb besorolásokat. E legfelsőbb kategória stadiontervezéssel is megszerezhető.

Tűzoltó sem lehet akárki...
...csak aki meg tudja különböztetni a narancssárgát a pirostól. El kell látogatnia Paksra, hogy ellenőrizze: nem vagyunk-e leégve. A létrán is fel kell tudni másznia. Ha sikerült, akár szakszervezeti vezető is lehet.

Mi a helyzet az idegenvezetőkkel?
Soroljon fel három köztéri szobrot. Amennyiben a felsorolásból hiányzik a megszállási emlékmű és egy Horthy szobor, akkor évekig marad az „Idegenvezető 1.” kategória és vele a minimálbér.

Kiből lehet jól fizetett adóellenőr?
Egy jól megbecsült adóhatósági dolgozó tudjon kínaiul köszönni, pálcikával enni, és hamisított sportcipőről áfás számlát írni. A kávét pedig igya cukor nélkül.

Lehet-e valaki jól fizetett jegyellenőr?
Valamivel többet kaphat a minimálbérnél az az ellenőr, aki egy vizsgabizottság előtt el tud mondani legalább három érzéketlen, goromba mondatot - természetesen köszönés nélkül, és bejelöli a helyes választ: milyen gyakran nem szabad tisztálkodni és ruhát váltani.

Napjaink divatos foglalkozása a „celeb”. Lehet-e valaki jobban fizetett celeb?
Hogyne. Ha tud bambán nézni maga elé, és vállalja, hogy kivasaltatja a heréit. Ha a jelölt nőnemű, különböző altesti plasztikákat kell vállalnia, majd maximum (!) három szóban nyilatkoznia. Figyelem! Azonnali besorolás a „Celeb 0.” kategóriába (tehát a pályától való eltiltás) a következők esetén: szélsőségesen fejlett kognitív képességek, szókincs bővülés, énekhang, humorérzék.

Ha már itt tartunk, mi a helyzet a pornószínészekkel?
Egy jól megfizetett pornószínész képes legyen felismerni a..., vagyis inkább rajzoljon napocskát!

A humoristáknak is kell bizonyítaniuk?
Egy nyuszikás vicc és egy szájjal imitált szellentés-hang a bevezető feladat. A következőben hangsúly és poén nélkül meséljen unalmas csajozós történeteket, beszéljen az anyjáról vagy valami pálinka-ízű disznótorról. Minimum 10 káromkodás legyen benne!

És végül a jogos kérdés: lehet-e valaki jól fizetett politikus?
Persze! Bárki, aki tudja mondani, hogy „Kedves barátaim...”, nem zavarják a szélsőségek és főként a keleti nagyhatalmakkal való feltétel nélküli „összebútorozás”. Ha nem ért egyet, vonuljon ellenzékbe és rajzoljon napocskát!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.