Esemes - 2014/03

2014. 02. 04. · Hócipő 2014/03
Rengeteg konfliktusa van az EU-val, s visszatér Oroszország anyácskához. / Kádár János útját járja — írták orosz lapok Orbánról a paksi bővítés bejelentését követően. Forró csók lesz a vége Putyinnal. (megyesi)
És bal szemével csippentett egyet. (majláth)
Putyinnal mindenképpen szót értenek. Ami csak azért furcsa, mert egyébként utálják a párbeszédet. (smuzewitz)
Anyácskátokat! (trunkó) Így járjon minden pávatáncnok! (andrassew)
Ha szemtelenkednek, nem exportálunk nekik több szilvakompótot! (buzsik)
Azok a lapok nem tudják, hogy az élő fával is konfliktusa lenne, ha más nem adódik. (révbíró)
Ez része a kuruc hagyománynak, Rákóczi és Kossuth is felajánlotta a cárnak a magyar koronát a végórában. (kozmosz)
Tényleg utálja a liberálisokat és a „komcsikat”, vagy a munkája része lestrigázni, honkupecezni, szellemi hajléktalanozni, gennyes foltozni őket? — kérdezték Kövért, aki így válaszolt: Utálnám őket? Ez erős kifejezés. Viszolygok tőlük. Ez az az ember, akiről Hofi azt mondta annak idején, hogy szar folyik a szájából. Ahhoz képest kezd finomodni. (megyesi)
Mit kellett kiállnia, amíg a Fidesz liberális volt! (buzsik)
Ha egy úriember ezt észreveszi magán, akkor lemond a parlamenti elnökségről. (andrassew)
És mit érez, amikor borotválkozik? (szabados)
Kövért egy liberális pártocska liberális vezetőjeként ismertük meg, aki egy komcsi intézményben kapta a fizetését. (révbíró)
Csizmadia László, a Békemeneteket szervező CÖF vezetője szerint plakátjaikon a bohóc egy tanár, „aki mosolyogva üdvözli álruhás társait, akik nap mint nap tőle vesznek leckét”. A bohóc sehol sem negatív figura, és egyáltalán nem nevetséges, sőt kifejezetten bizalmat és szeretetet ébreszt. (megyesi)
A bohócfigura óriási melléfogás! Az emberek szeretik a bohócot. A McDonald's erre már rájött! (trunkó)
Öt öltönyös fiatal felmászott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal épületére, és hangosan követelték, hogy a NAV működjön együtt az adócsalókkal, és semmilyen hatóság vagy párt ne zaklassa őket. Pedig ha lent maradnak, nyitott kapukat döngethettek volna. (megyesi)
Végre egy eredményes tiltakozás! (trunkó)
Jut eszembe: látta valaki mostanában Horváth Andrást? (szabados)
Ugye jól gondolom, hogy a Horváth András által feltárt visszaélések ügyében már nagy erőkkel folyik a nyomozás? (révbíró)
A NAV pénztárgépeit be kell kötni a NAV-hoz. (majláth)
Ez olyan, mintha Petőfiék a Pilvaxban azt követelték volna, legyen cenzúra, és maradjon meg a jobbágyság. (kozmosz)
A Vienna Capitals vásárolta meg a Népszabadságot. A vevő bécsi székhelye ugyanabban az irodaházban található, mint Fellegi Tamás, az Orbán-kormány korábbi minisztere egyik cégének irodája. Ez még önmagában nem baj, csak ne nyissák egybe a két irodát. (megyesi)
Akkor már van egy pluszelőfizető! (trunkó)
Tehát mégse Csintalan Sándor vette meg. Emlékszünk még rá? Mert én már nem. (szabados)
Március 29-én újra vonul a Békemenet. Egy héttel a választások előtt a paksi beruházás mellett fognak kiállni. Nem tehetnek róla. Egyszerűen szeretik az atomot. (smuzewitz)
Békemenet az atomerőműért! Hungaricum! (trunkó)
Ugyanazt támogatják, amit a bukott baloldal 6 éve. (buzsik)
Az első sorban vonuló fő fideszcivilek hatalmas molinóján ez áll majd: Мы будем колония! (szabados)
Pont 550 éve e napon koronázták meg Hunyadi Mátyást. Ajánlom az őrségnek: erősen tartsák szemmel aznap a koronát. (révbíró)
A Budapesti Kormányhivatal Munkaügyi Központjának dolgozói Facebook-oldalukon kértek elnézést, amiért a kérdésekre csak munkaidőn kívül, otthonról tudnak válaszolni, a Facebook ugyanis a hivatalban le van tiltva. A lényeg, hogy azért végül is szóba állhatnak az emberekkel. (megyesi)
„Ernő! Ki ez a nő itt az ágyunkban?” „Nyugodj meg, szívem, csak hazahoztam egy kis munkát.” (szabados)
Nem kíván több politikai gyűlésnek helyet adni a debreceni Aranybika hotel, miután legutóbb Gyurcsány Ferenc fórumán túl sokan voltak. Úgy látszik, nem akarnak Pilvax lenni. (megyesi)
De a polgármester lakossági fórumának vendégeit szívesen látják! (trunkó)
Apropó: náluk száll majd meg a debreceniek floridai testvérküldöttsége? (szabados)
A Demján vezette Takarékszövetkezeti Szövetség beperelte az államot a Takarékszövetkezetek kisajátítása miatt. Ő már tavaly júliusban úgy fogalmazott: „sokkal nagyobb tűz lesz ebből”. Semmilyen tűz nincsen már, rég lepisálták az egész ügyet. (megyesi)
A pert Vas megyében fogják tárgyalni, mert ott csődbe ment a körmendi takszöv. (trunkó)
Azóta eltelt fél év. Futótűznek ezt már nem lehet nevezni. (révbíró)
A másodfokú döntés szerint lehet neonácizni a Jobbikot. A párt e jelzőért perelte be Karsai László történészt, ám a bíróság nem tartotta magát jogosultnak állást foglalni egy történelmi, társadalmi vitában. Így már nem is olyan izgalmas a neonácizás. (megyesi)
Szóval, akkor: jogerős! (trunkó)
Nekem már vagy két éve van erről jogerős ítéletem. (andrassew)
Akkor leírhatom, hogy a Fidesz egy bolsevik típusú párt? (buzsik)
A „neo”-t azért én megkérdőjelezem. Magamat sem nevezem neohumanistának, neodemokratának. (révbíró)
Öten bemásztak a Fidesz-székház erkélyére, és ott szovjet zászlót lengettek. Egyikükről a közmédia híradója egy korábbi felvételt is megmutatott, ahol a fiatalember büszkén vállalja, hogy meleg. És sehol egy börtönből épp szabadult Fradi-szimpatizáns, aki önnön kezével óvta volna a behatolók életét a bármikor leomló vakolatdaraboktól? (megyesi)
Abdelhamin Iszmajlov annak idején a Reichstagra tűzte ki a szovjet zászlót, de ő nem volt meleg, állítólag karórában utazott. (trunkó)
A meleg fideszesek most gondban vannak. (buzsik)
És? Olyan is van sok, aki büszkén vállalja, hogy fideszes. (szabados)
Na igen. Szocsiba is azért nem megy Obama és Merkel, mert ezzel tiltakoznak az oroszok meleg-ellenes intézkedései ellen. (kozmosz)
25 milliárdot nyert Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. egy hármas konzorcium egyik tagjaként, amelyet Békés megye ivóvízminőségének javítására írtak ki. De Békésben sok helyen kötéllel húzzák a kútból a vödör vizet. (megyesi)
A békési ivóvíz arzéntartalmát felcsúti levendulával fogják csökkenteni. (trunkó)
Ha lesz egy olyan hét, amikor nem nyer milliárdokat, majd csodálkozom. (buzsik)
Nem arról volt szó, hogy Izrael kiszivattyúzza az Alföld alól az ivóvizet? (szabados)
Szükség van magyar tőkésekre. Oszt jónapot. (kozmosz)
Janukovics felajánlotta az ukrán ellenzéknek a miniszterelnöki széket, Klicskónak pedig a miniszterelnök- helyettesit, de ők nem fogadták el. Nem könnyű úgy demokráciát építeni. Ha az ellenzék nem azt teszi, amit az elnök mond. (smuzewitz)
Vajon az ukránok miért idegenkednek a miniszterelnöki poszttól? (trunkó)
Olyan, mintha nálunk Orbán felajánlaná Áder székét. (szabados)
Klicskó pártjának neve: Ütés. (majláth)
A közmédia a közös listán induló szervezeteknek ugyanannyi reklámidőt juttat, mint bármely más listaállítónak, és a kormány társadalmi célú hirdetéseit sem szünetelteti a kampányidőszakban. A közmédia a Fidesz legnagyobb alapszervezete. (megyesi)
Így kiszúrni a KDNP-vel! (trunkó)
Mindig nagy súlyt helyeztek az esélyegyenlőségre. (buzsik)
Civil aktivisták tízezrei járják majd az otthonokat, hogy ellenőrizzék: minden lakásban csak az állami tévét nézik-e. (szabados)
Ha lehet, tessenek még valami korlátozást kitalálni. (majláth)
Elterjedt, repülőtér épülhet Felcsúton, ám kiderült, csak Bessenyei Péter műrepülő-világbajnok leszállóhelyként használt füves kaszálójának átalakítása miatt kellett azt IV. osztályú reptérré minősíteni. Azért egy szép Makovecz-féle hangár megilletné. (megyesi)
Ez még semmi, én olyat is hallottam, akkora stadion épül Felcsúton, hogy kétszer beleférne az egész falu. Ilyen rémhíreket ki képes kitalálni? (révbíró)
Miután Szijjártó Azerbajdzsánban tárgyalt, a legnagyobb azeri napilap ezt írta: Mindkét ország fontosnak tartja az együttműködés bővítését az emlékműépítésben is. Az egyik lehetséges megoldás, hogy a Gellért-hegyi Szabadságszobor női alakját Alijev elnökre cserélik. (megyesi)
Az Idegenrendészeti Emlékmű mellett még elfér egy baltásos. (andrassew)
Már látom Safarovot Gábriel arkangyalként. (buzsik)
Külföldi ügynökökként kell hivatalosan újra bejegyeztetniük magukat az ukrajnai, köztük a kárpátaljai magyar szervezeteknek az ukrán igazságügyi minisztérium rendelete szerint. Például a Kárpátaljai Magyar Könyvtárosok Egyesülete civilruhás tagjainak is jelezniük kell kockás zakójukon, hogy titkosügynökök. (megyesi)
Ez most a jelenlegi vagy a jövőbeni ukrán kormány rendelete? (smuzewitz)
Lesznek köztük kettős ügynökök is! (trunkó)
Fontos az üzenet a most funkcióban lévő polgármestereknek, államtitkároknak, fideszes potentátoknak, hogy nincs nyúlkálás, mert nem lesztek kihúzva a szarból párt alapon. Aki lop, az le lesz csukva — mondta Pokorni. Annyi börtönünk nekünk nincs. (megyesi)
Mostantól, vagy visszamenőlegesen is? (trunkó)
Az én ízlésemnek későn érkezett e fontos üzenet. (smuzewitz)
A mai emberek génállományának 2%-a a Neander-völgyiektől származik. Kiderült, hogy az erős szőrzet mellett a cukorbetegség hajlama és a cigiről történő nehéz leszokás is nekik köszönhető. Ez nem egészen igaz, mert az egyik Neander-völgyi barlang falán nikotintapaszt találtak. (megyesi)
Nem csoda, hogy a magyar emberek ennyire utálják a neandervölgyi embereket. Is. (smuzewitz)
Az Erste Bank vezérigazgatója elmondta, nem terveznek kivonulni Magyarországról, és ők már akkor Magyarországon voltak, amikor Orbán Viktor még nem, és akkor is itt lesznek, amikor ő már nem. Nana, lesz még olyan, hogy Erste Közgép Bank. (megyesi)
És ezt üzenik a rendőrfőkapitánynak is! (trunkó)
Még sok ilyen beszólás, és a kivonulás tervezgetésére sem lesz idejük. (buzsik)
Az Erste olyan, mint a szovjet hadsereg, az sem akart kivonulni. (majláth)
Ebben persze tévednek, mert Orbán előtt Magyarország még a Magyar Köztársaság volt. És Orbán után is az lesz majd. (kozmosz)
A világ fejlett országait tömörítő OECD kiadta az első, boldogságot kutató adatsorát, a válaszok alapján leginkább a svájciak elégedettek életükkel (7,8-as átlag), a legkevésbé pedig a magyarok (4,7). Hogy kerülünk mi a fejlett országok listájára? (megyesi)
Elégedetlen vagyok az eredménnyel. (smuzewitz)
Fordított is lehetne az arány, ha a svájci devizahitelesek forintban adósodtak volna el.(trunkó)
Pedig Magyarország jobban teljesít. (andrassew)
Hát hány rezsicsökkentés kell még nekünk?! (buzsik)
Én 8,6-re elégedett vagyok a svájciak életével. (szabados)
Kijönne ez 10 fölötti értékre, ha Orbánt, Simicskát, Nyergest, Lázárt, Rogánt kérdezik. (révbíró)
A 80%-os többséggel bíró német kormányoldal több pénzt adna az ellenzéki frakcióknak, hogy azok javíthassák hatékonyságukat. Kövér doktor nyilván a dupláját ígéri majd az itthoni ellenzéknek. (megyesi)
Biztos, hogy nem a Bundestagban felállítandó fegyveres őrseregnek adnák a pénzt? (szabados)
Nem tudjuk, mit tenne a Fidesz, ha összejönne a 80%-os többség. De ahogy elnézem az ellenzéket, majd megtudjuk. (smuzewitz)
Ja, úgy könnyű, ha tudják, mi az, hogy tisztesség. (andrassew)
A Ferenciek terén három közterületes a sáros, hajléktalanpisis földre tepert egy fiatalembert, akit a rendőrök menekítettek ki a kezeik közül. Szerintük bliccelni próbált. Itt az ideje minden közterületes mellé rendőrt állítani. (megyesi)
Áprilisig a közterületesek is a párt ökle lesznek. (smuzewitz)
Sőt, talán menet közben még a vezetővel is beszélgetni próbált! (trunkó)
„Jelentem, Magyarországon rend van.” (buzsik)
Blicckrieg. (majláth)
Fegyvert mikor kapnak a közterületesek? (révbíró)
Jó, hogy átadták a teret határidőre. Beindult az élet. (kozmosz)
Vona szerint egyre inkább Izrael befolyása alá kerül a nyugat-európai szélsőjobb, akik ezért nem fogadják be a Jobbikot. Nem baj. A hírek szerint Londonban két ultraortodox rabbi fogadta magába a Jobbikot. (megyesi)
És azt ismerik, hogy a fajvédő Kohn és Grün utaznak a vonaton…? (smuzewitz)
Ezen a Hyde Parkban a bobbik is röhögtek! (trunkó)
Az egész rasszista banda filoszemita. (majláth)
Hát igen. Nyugaton már a nácik is zsidók. (kozmosz)
A Népszava úgy tudja, hogy két tartózkodás mellett, öt igennel döntött a szakmai bizottság Eszenyi kinevezéséről a Vígszínház élére. Igaz, hivatalosan még nem hozták nyilvánosságra javaslatukat. Mert hátha még meggondolja magát Balázs Péter. (buzsik)
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.