Társasházi közlemény

Szabados Gábor
2014. 02. 10.
A társasház közös képviselőjeként a következőket közlöm a lakókkal!

Jövő szombaton farsangi mulatságot tartunk a ház udvarán. Részvétel kötelező. Orvosi igazolást nem fogadok el. A farsangi bál meglepetésdíszvendége Németh Szilárd, a rezsicsökkentő. A meglepetés az lesz, hogy sajnos nem tud eljönni, mert szombaton éjjel is rezsit csökkent. Ennek ellenére a ház lakóiból megalakuló kórus elénekli tiszteletére az általam írt dalt, amelynek szövege így hangzik:
„Szilárd az Ön neve,
nagy a Napnak heve,
finom a hegy leve,
teve, teve, teve.”


A szöveget a házunkban lakó Lakatos József egykori romazenész fogja megzenésíteni. Magyaros ritmusban és magyaros dallamvezetéssel.

A farsangi mulatság keretében kerül sor társasházunk névadóünnepségére. Az lesz a nevünk, hogy Druzsba. Nem kell mondanom, hogy ennek milyen jelentősége van. Ponyimáty? A névadón fellép az addigra megalakuló, kerületi orosz néptánccsoport. Tagjai: Orosz Géza és családja. Tudomásom szerint lesz egy szép nagy Matrjoska-baba is, ami két nagymamából és egy dédmagymamából áll. Az Orosz Csoport nálunk mutatja be első műsorát, amelynek címe: Paksi kazacsok. Egyes számban: Paks kazacs.

Visszatérve a rezsicsökkentésre: sikerült elintéznem, hogy kiürítsék a lépcsőházi két kukát. Mint tudják, korábban egy héten háromszor jártak a szemetesek. Most három héten egyszer. A két kukát az általam felkért önkéntesek ürítették ki, egyelőre sajnos csak a ház elé. Az önök feladata onnan elhordani. Autóval, hátizsákban, kerekesszatyorban. A harmadikon lakó Borzáék pedig használják a célra a babakocsit. Javaslom addig a babát kivenni. Csakis éjjel dolgozzon mindenki! Az akció titkos, mert ha lebuknak, mások majd idehordják az ő szemetüket. Amilyen szemetek az emberek.

Bejelentem, hogy napokon belül elindul a Druzsba Társasház, vagyis az önök Facebook-oldala. Ahová bárki bármit feltehet. A jóváhagyásom után. Amennyiben valaki ezt nem tartja be, azt első alkalommal a Facebookról tiltom ki, második alkalommal a házból.

Ami a farsangot illeti: Bár az udvaron tartjuk, senki nem fog fázni. Ha jól felöltözik.

Szeszesitalt természetesen szabad fogyasztani, de senki nem ittasodhat le politizálósra. Magam is felhörpintek majd pár kupicával, persze kísérőkkel. Két kísérőm lesz a kerülettől. A vidám hangulat fokozása céljából mindketten Gyurcsány-álarcot fognak viselni. Mint ahogy önök is, mindannyian.

Arról is tájékoztatom önöket, hogy nyertünk egy kis EU-s pénzt a polgármester úrtól. Ebből a liftet javíttatnánk meg, ha lenne lift.

Van egy örömteli bejelentésem. Rezsicsökkentési versenyt indítok az egyes lakások között. A győztes jutalma a megtakarított összeg. A versenyen nem indulhat a Borkúti család, akiknek tisztességtelen előnyük származna. Mivel náluk két hónapja kikapcsolták a gázt.

Szólnom kell még a társasház egyéb fontos ügyeiről.

Macsugáékat felszólítom, hogy ne bömböltessék éjjel a rádiót. Szabóné pedig a férjét. Panasz érkezett hozzám a friss házas Neubam Zoltánra és nejére, hogy ők viszont csendben vannak éjjelente. Csak nincs valami baj? Holnap este 7-re jöjjenek le hozzám, hogy konzultáljak velük, és megvizsgáljam őket.

Még mindig vannak olyanok, akik múltkori felszólításom ellenére nem adták le nekem a postaládájuk kulcsát. Ha ezt három napon belül nem teszik meg, akkor kénytelen leszek leszereltetni a postaládákat, a leveleiket pedig átirányítani hozzám.

Egyelőre ennyi. Figyeljék a hirdetményeimet, holnap ismét jelentkezem.

Pénteken pedig kikérdezem az összeset.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2020/16  •  VII. 28. – VIII. 11.
MIVEL EURÓPA NARANCSBA ÖLTÖZÖTT ELŐTTE, ITTHON ELSŐ DOLGA VOLT AZ INDEX BEZÚZÁSA Para-Kovács, Smuzewitz, Bakács és két Farkasházy az Indexről Para-Kovács Imre: az Index lemegy a csatornába, a helyén egy bombatölcsér marad, ami megtelik esővízzel, és Mészáros Lőrinc fogja árulni a strandjegyeket Farkasházy Tivadar: Brüsszel úgy működik, mintha a bíróságon az elítélt vétót emelhetne az ítélet ellen Smuzewitz Ilona: Akkor lesz végre rend, ha majd a kormány szervezi az elégedetlenséget és a népharagot Dési János: nem járja hogy egy nyolc általánost végzett iskolacsendőr többet keressen egy kezdő tanárnál, vezessék be a teljesítménybért Trunkó Barnabás örül, hogy Orbán már nem túsza az Uniónak, persze ettől még mi fizetjük a váltságdíjat Selmeczi Tibor már nem mer zöldborsólevest főzni csipetke és répa nélkül, amik a nemzeti színek miatt nélkülözhetetlenek A Heti Kamu a Türk Tanács által szerkesztett új indexen azt olvasta, hogy Karácsony lebontaná a Lánchidat
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.