Társasházi közlemény

Szabados Gábor
2014. 02. 10.
A társasház közös képviselőjeként a következőket közlöm a lakókkal!

Jövő szombaton farsangi mulatságot tartunk a ház udvarán. Részvétel kötelező. Orvosi igazolást nem fogadok el. A farsangi bál meglepetésdíszvendége Németh Szilárd, a rezsicsökkentő. A meglepetés az lesz, hogy sajnos nem tud eljönni, mert szombaton éjjel is rezsit csökkent. Ennek ellenére a ház lakóiból megalakuló kórus elénekli tiszteletére az általam írt dalt, amelynek szövege így hangzik:
„Szilárd az Ön neve,
nagy a Napnak heve,
finom a hegy leve,
teve, teve, teve.”


A szöveget a házunkban lakó Lakatos József egykori romazenész fogja megzenésíteni. Magyaros ritmusban és magyaros dallamvezetéssel.

A farsangi mulatság keretében kerül sor társasházunk névadóünnepségére. Az lesz a nevünk, hogy Druzsba. Nem kell mondanom, hogy ennek milyen jelentősége van. Ponyimáty? A névadón fellép az addigra megalakuló, kerületi orosz néptánccsoport. Tagjai: Orosz Géza és családja. Tudomásom szerint lesz egy szép nagy Matrjoska-baba is, ami két nagymamából és egy dédmagymamából áll. Az Orosz Csoport nálunk mutatja be első műsorát, amelynek címe: Paksi kazacsok. Egyes számban: Paks kazacs.

Visszatérve a rezsicsökkentésre: sikerült elintéznem, hogy kiürítsék a lépcsőházi két kukát. Mint tudják, korábban egy héten háromszor jártak a szemetesek. Most három héten egyszer. A két kukát az általam felkért önkéntesek ürítették ki, egyelőre sajnos csak a ház elé. Az önök feladata onnan elhordani. Autóval, hátizsákban, kerekesszatyorban. A harmadikon lakó Borzáék pedig használják a célra a babakocsit. Javaslom addig a babát kivenni. Csakis éjjel dolgozzon mindenki! Az akció titkos, mert ha lebuknak, mások majd idehordják az ő szemetüket. Amilyen szemetek az emberek.

Bejelentem, hogy napokon belül elindul a Druzsba Társasház, vagyis az önök Facebook-oldala. Ahová bárki bármit feltehet. A jóváhagyásom után. Amennyiben valaki ezt nem tartja be, azt első alkalommal a Facebookról tiltom ki, második alkalommal a házból.

Ami a farsangot illeti: Bár az udvaron tartjuk, senki nem fog fázni. Ha jól felöltözik.

Szeszesitalt természetesen szabad fogyasztani, de senki nem ittasodhat le politizálósra. Magam is felhörpintek majd pár kupicával, persze kísérőkkel. Két kísérőm lesz a kerülettől. A vidám hangulat fokozása céljából mindketten Gyurcsány-álarcot fognak viselni. Mint ahogy önök is, mindannyian.

Arról is tájékoztatom önöket, hogy nyertünk egy kis EU-s pénzt a polgármester úrtól. Ebből a liftet javíttatnánk meg, ha lenne lift.

Van egy örömteli bejelentésem. Rezsicsökkentési versenyt indítok az egyes lakások között. A győztes jutalma a megtakarított összeg. A versenyen nem indulhat a Borkúti család, akiknek tisztességtelen előnyük származna. Mivel náluk két hónapja kikapcsolták a gázt.

Szólnom kell még a társasház egyéb fontos ügyeiről.

Macsugáékat felszólítom, hogy ne bömböltessék éjjel a rádiót. Szabóné pedig a férjét. Panasz érkezett hozzám a friss házas Neubam Zoltánra és nejére, hogy ők viszont csendben vannak éjjelente. Csak nincs valami baj? Holnap este 7-re jöjjenek le hozzám, hogy konzultáljak velük, és megvizsgáljam őket.

Még mindig vannak olyanok, akik múltkori felszólításom ellenére nem adták le nekem a postaládájuk kulcsát. Ha ezt három napon belül nem teszik meg, akkor kénytelen leszek leszereltetni a postaládákat, a leveleiket pedig átirányítani hozzám.

Egyelőre ennyi. Figyeljék a hirdetményeimet, holnap ismét jelentkezem.

Pénteken pedig kikérdezem az összeset.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.