BOTRÁNY!

Hangyát taposott agyon a rendező

Pataki Balázs
2007. 05. 09. · Hócipő 2007/10
Toepler Zoltán, akinek nagy vihart kavart „Álszent” című filmjében egy vízbe fojtott kismacska haldoklása is látható, nem először követ el ilyen bestiális tettet. A Gúnygejzír felkereste Toepler szomszédját - akit nevezzünk csak Aranka néninek, pedig valójában Ilona -, aki elmondta, hogy többször szemtanúja volt, ahogy Toepler egy legyet egy összetekert Magyar Horgásszal kíméletlenül agyoncsapott, és ezt láthatóan élvezte is. „Ez kérem egy gazember. A macskákat vízben tartja, a halakat meg kiszedi a vízből. Ilyen a mi időnkben nem volt. A kismacskát mi rendesen agyoncsaptuk lapáttal, ahogy illik” - panaszolta Aranka (valójában Ilonka) néni. Toepler gyerekkori iskolatársát is sikerült megtalálnunk, aki hasonló borzalmakról számolt be. „Topi már akkor is egy szadista volt. A cipője talpán többször találtunk hangyákat, amelyek a hatás kedvéért mindig meg voltak dögölve. Most a macskáknál tart, de innen már csak egy lépés, hogy a következő filmjében medvéket vagy zsiráfokat fojtson vízbe.” Természetesen a Gúnygejzír is elítéli az értelmetlen állatkínzást, viszont megkéri a tisztelt állatvédőket, hogy legyenek szívesek a saját házukban és lakásukban védeni a megmentendő vagy kóbor állatokat, vagy ezentúl mi is oda hordjuk az ételmaradékot és csontokat az ő lépcsőházaikba.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.