Új stratégia a múzeumoknál

Litkai és Czki
2007. 01. 03. · Hócipő 2007/01
Egyre fontosabbá válik a látogatók becsalogatása a múzeumokba, ezért egyre újabb és újabb rendezvényekkel próbálják megnyerni a látogatókat. A Nemzeti Galériában Zámbó Jimmy a letűnt korok festőművészetében címmel nyílik kiállítás, ahol göndör hajú férfiakat gyűjtenek össze. Ezzel a Jimmy-rajongókat veszi célba az eddig más célcsoportot megcélzó múzeum.


A Mezőgazdasági Múzeumban látvány-disznóöléssel és tollfosztással várják a látogatókat a téli szünetben, de lesz kocsmai verekedés, tisztaszobában Mónika-show-nézés és késelés nemzetközi hírű kaszkadőrökkel.

A Közlekedési Múzeum Légikatasztrófák című kiállítása nyitányaként egy motoros sárkány zuhan egy 424-es gőzmozdonyra a Városligetben, a kiállításon kizárólag összetört légi járműveket lehet majd megtekinteni. A szezonban ezt követi majd a Vonatbalesetek, a Frontális ütközések és a Küllő a fejben című időszaki kiállítás.

A Terror házában interaktív bemutatókon ismerhetik meg az önként jelentkezők a kínzási módszereket 2007-től, míg a Ludwig Múzeumban a látogatók kiegészíthetik és kijavíthatják a nekik nem tetsző képeket.
PERLIK VAN GOGHOT

A történelmi Van Gogh-kiállítás történelmi jogi procedúrát is hozhat magával. Bagó-Karotányi József festőművész örökösei ugyanis plágiummal vádolják a holland festőt. Bagó ugyanis jóval a festőgéniusz előtt megfestette a Makuka a szélben című alkotását, amely szinte tökéletesen hasonlít a Napraforgókra. Bagó, akit a képzőművészetben csak az olajos magvak Leonardójaként emlegetnek, az Egy tál szotyi című művével alapozta meg hírnevét, majd az Asszonyok az olajütőben és a Mandulák következtek. A századfordulón egy egzotikus szigetre távozott, ahol a Kesudiót evő férfi és a Pisztáciák az ágyamban kompozíciói egészen a világhírig röpítették. Örökösei állításuk szerint a televízióból szereztek tudomást Van Gogh létezéséről, mivel egy átlagos magyar iskolában végezték tanulmányaikat.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.