Haverok, Buli, Nagyszínpad

Ürmös Zsolt
2011. 08. 10.
A mínusz 1. napi „Gesztivállal” idén is elkezdődött a legnagyobb hazai össz-zenei fesztivál a Hajógyári szigeten. A legjobban csengő név talán a tegnap színpadra lépő Prince volt. A Herceg, a Szimbólum, a Művész, akit egykor Prince-nek hívtak, és aki most már újra így hívatja magát. Találós kérdésünk: Ha a szervezők már 2001-ben meghívják, milyen néven lépett volna fel, és hol?

A szokásos balhék persze idén is menetrendszerűen megérkeztek. Januárban a főpolgármester még 2,5 milliárdos bérleti díjjal sokkolta a rendezőket, majd alsó hangon egy 150 milliós ajánlatra rábólintva távozott. De ezen ne is csodálkozzunk, hiszen a politika, pártállástól függetlenül szeret a sikeres dolgokhoz dörgölőzni, és addig örüljünk, amíg Selmeczi Gabriellát nem nevezik ki Sziget Fesztivál-védelmi biztosnak. A gyenge idegzetűeket már most figyelmeztetjük, hogy „I love Peace!” tetkós politikusok, és rövidnadrágos, makkos cipős képviselők felbukkanása erőteljesen valószínűsíthető, hiszen lesz parlamenti információs sátor is. Így talán még Schmitt Pál is tiszteletét teszi majd egy csocsózás erejéig.

Idén is lesznek újítások. Készpénz helyett például csak kártyával lehet fizetni, méghozzá fesztiválkártyával, szóval a káró bubit továbbra is csak Korda György fogadja majd el. Maradtak régi kedvenceim, az ott alvós és a hazamenős jegyek, mondjuk továbbra is kérdés, hogy tud egy jegy hazamenni. De idén már újításként mobiltelefonnal fizethető, másodperc alapú díjszámlázást is bevezettek a szervezők, tehát annyit fizetsz, amennyit bulizol. Ezt valószínűleg a fővárosi parkolási társaságoktól lesték el. Így ha valakinek esetleg lejár a telefon egyenlege, mert elalszik két pálesz és egy korsó sör között, majd kap a szemhéja alá egy piros mikuláscsomagot.

Szóval kezdődik a fesztivál, és a számok önmagukért beszélnek. Idén 60 helyszínen, napi 200-250 programja várja a „szigetelőket”, köztük az Open-Civil Színpadon, minden nap fél héttől a Hócipő Kabaré. Mi ott leszünk!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.