Élet a Green Screen előtt

Video Park
2009. 12. 22.
Manapság a filmek, sőt még a nagyobb költségvetésű, látványra hajazó sorozatok is a Green Screen nevezetű eljárással készülnek. A technika lényegében annyi, hogy a színészek egy hatalmas zöld vászon előtt játszanak. A hátteret csak később, digitális eljárás útján illesztik be mögéjük. Manapság már készülnek olyan filmek is, melyek az első kockától az utolsóig Green Screen előtt forgatnak. Első ilyen film a Sin City volt, melyet a még látványosabb 300 követett, olyan képekkel elkápráztatva a nézőket, amelyeket még csak el sem tudtak képzelni.

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/13  •  VI. 19. – VII. 2.
Para-Kovács Imre: a liberális demokrácia legnagyobb ellensége a liberális demokrácia Váncsa István: Európa helyett Putyin ánuszát választottuk, de folyton kacsingatunk a lyukon kifelé Smuzewitz Ilona: Kitört a világbéke, a magyar emberek mentették meg a világot! Farkasházy Tivadar a főpolgármesterség és az Amatőr Biciklisták Szövetségének összekeveréséről Havas Henrik a karmelita erkélyén szalonnázott Orbánnal, a többieknek meghagyták a zöldhagymát Dési János: Hogyan hat az atomháborúra, hogy polgármester maradt, akinek a felesége átesett a vak komondoron? Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor: Minden háború utáni békének az a célja, hogy megalapozza a következő háborút A Heti Kamu megtudta: Szentkirályi Alexandra nyerte az újraszámlálást, az LMP színeiben induló fideszes közlekedéspolitikai szakember pedig a felcsúti kisvasúton lesz masiniszta
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.