Futureman, az MSZP-s szuperhős

Pataki Balázs
2009. 11. 25.
Tegnap eldőlt, hogy az MSZP elnöksége Mesterházy Attilát jelöli miniszterelnöknek. A hír hatására a közvélemény-kutató cégek az ezres minta megkérdezése nélkül újabb 10%-ot vontak le az MSZP szavazók számából, több Fideszes alapszervezethez pedig orvost kellett hívni, hogy segítsenek elállítani a nevetőgörcsüket. Az MSZP eddigi legvalószínűtlenebb miniszterelnök-jelöltjével beszélgettünk.

Hócipő: Néztük, hogy a bejelentés után kiosztott sajtóanyagba raktak-e szmájlit az Ön jelöléséről szóló hír után, de sehol semmi, ezért kénytelenek vagyunk komolyan venni, hogy Ön az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Mesterházy: Nem tudom, miért csodálkozik, ez teljesen ésszerű döntés volt. Ahogy Lendvai Ildikó is fogalmazott, én a jövő embere vagyok, aki hosszabb távra is a magyar baloldal meghatározó személyisége lehet.

Hócipő: Igen, ez után a mondat után vártuk a szmájlit. Tehát Ön lenne az MSZP-t megmentő szuperhős, a jövőember, a Futureman?

Mesterházy: Mindenképpen nehéz feladatra vállalkozom, de a választók segítségével megvalósíthatom a programomat.

Hócipő: Ezután a mondat után is vártam volna egy csibészes félmosolyt, de még mindig meg sem rezzent a szakálla, ahogy ezeket a szavakat kimondta. Tényleg, nem gondolja, hogy miniszterelnök-jelöltként megválhatna végre ettől a furcsa szőrzettől?

Mesterházy: Miért, ezzel meg mi baja van?

Hócipő: Nem is tudom, olyan idegesítő, mert úgy néz ki, mint a hülyegyerek, aki leette magát télifagyival. Az ember önkéntelenül a saját állát törölgeti, ha Önt nézi a tévében, ezért inkább nem is akarja nézni. Meg a szuperhősöknek nem is szokott lenni bajuszkája, hanem inkább valamilyen speciális képessége. Önnek van ilyen?

Mesterházy: Az őszinteség. Talán emlékszik, amikor önkritikusan és őszintén elmondtam pár hónapja, hogy az MSZP egyik legnagyobb hibája, hogy állandóan, mindenhonnét minden kiszivárog.

Hócipő: Igen, erre emlékszünk. Ez más néven: politikai inkontinencia. A kezelése egyszerű: pelenkát kell használni, de szájon át, hogy semmi ne szivároghasson ki. És az MSZP esetében azt a pelenkát előtte nem is kell kimosni.

Mesterházy: Elég negatívan áll hozzá a jelölésemhez, talán mert irigyel érte. Én most ott állok a rajtkövön, és ha sikerül a bizonytalan választókat meggyőznöm, akkor egy gyors fordulóval, és egy jó benyúlással még utolérhetjük a Fideszt a választásokon.

Hócipő: Nem akarom elkeseríteni, de Ön nem egy rajtkövön áll, hanem egy a nevére kiállított betonkockában, amivel együtt fogják belökni a medencébe, úgy, hogy a választók engedik bele a vizet.

Mesterházy: Na most ezt nem értem.

Hócipő: Akkor miniszterelnök-jelöltnek végül is jó lesz. Köszönjük az interjút!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/17  •  VIII. 10. – VIII. 23.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Váncsa István: az autópályákat is ellopták, ha pedig emiatt gutaütést kapnánk, nem terheljük az ellátórendszert, se mentő, se benzin, se ahová bevihetne minket Para-Kovács Imre: Ez az én harcom – mondta Orbán Texasban – békében toporzékolni és ordibálni, veszély esetén sunnyogni a szőnyeg alatt, amíg mások meg nem oldják a problémát Smuzewitz Ilona: a fatüzelés nem a szegénység jele, hanem a szerénységé! Farkasházy Tivadar csodálkozik, hogy Orbánt még a landsbergi börtönbe se kellett zárni ahoz, hogy megírja texasi beszédét Verebes István: Itt a hülye, hol a hülye? Dési János örvend, hogy a Magyar Államkincstár spórol a közalkalmazottak WC-papírján, ez aztán a fejlődés A Heti Kamu megtudta, visszakéri a kormány a választási kampányban ingyen osztott krumplit és tűzifát, megélhetési költségcsökkentés-csökkentés címén Összegyűjtöttük, mely operákat kell betiltani kulturális keveredés miatt Trunkó Barnabás szerint az iskoláknak most nem pedagógusokat kéne keresniük, hanem a fatüzeléses kályhákhoz értő pedellusokat
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.