Bilincs

Ma volt a holnap tegnapja

Pataki Balázs
2009. 08. 21.
Visszavonta a terézvárosi önkormányzat a kerület közterületein szabálytalanul parkoló autók kerékbilincselésére kiírt közbeszerzési hirdetményt. Kell a pénz a kerékbilinccsel bizniszelő parkolási cégek embereinek kézbilincseire.

Légi bemutató szennyezettség
Az Air Race budapesti futamára készülő gépek miatt erősen szennyezetté vált a levegő a belvárosi kerületekben. A Red Bull szennyeket ad.

Országtorta
Idén a Pándi Meggytorta nyerte az ország tortája címet. 1009 gyertyának kéne lenni rajta, és egyszerre elfújva lenne jó kívánnunk valamit. De mire oda jutnánk, hogy elfújjuk, valószínűleg már 1000 gyertya sem maradna rajta, a gyufára pedig mindenki úgy emlékezne, hogy azt a másiknak kellett volna hoznia.

BLoki
2-1-re legyőzte a DVSC a Levszkit Szófiában, így nagyon közel került, hogy a BL főtáblájára kerüljön, és világklasszis csapatokkal játszon. Eddig csak a Fradinak sikerült a BL csapatkörébe jutva nagyon kikapnia a Realtól és az Ajaxtól, és már az is csodálatos eredmény volt.

Légkrém
Nyár végére kell megtudnunk, hogy a jégkrémek fele valójában csak levegő. A másik fele pedig a pálcika. A csodálatos dolog, hogy akkor honnan van mégis a csokoládé íz?

Sziget Rekord
5000-rel megdöntötte a tavalyi látogatócsúcsot a Sziget fesztivál. Az 5 napos rendezvényen rengeteg külföldi vett részt, akik saját zászlóik alatt gyülekeztek a nagyszínpad előtt. A legnagyobb buli a vatikáni zászló alatt tombolt, ahol kispapok és nyúlnak öltözött hollandok együtt őrjöngtek a Manic Street Preachersre.

Morvai kertészet
Tóth Gábornak, a BRFK vezetőjének címzett nyílt levelében Morvai Krisztina kifejti, ha a szükség úgy hozza, kapával és kaszával kergetik majd el a magyarok megszállóikat. Öröm, hogy Morvai Krisztina hobbikertészetében ezek megtalálhatók, de nálunk sajnos a harmadikon nem fér el se kapa, se kasza, se egy kiegyenesített kombájn. De van egy ceruzahegyezőm és egy körömcsipeszem. Azzal is lehet kergetni, csókolom?

Rossz vér
Izraeli tudósok azt állítják, hogy az eddig abszolút hitelesnek tartott, a bűnügyekben bizonyítékként használt DNS minták egyszerűen hamisíthatók, például a vérmintába mástól származó hajból vett DNS keverhető. Kétévesen a bölcsiben meggyanúsítottak, hogy én ettem meg a rododenron egyik levelét, s ehhez bizonyítéknak a számban és a pelenkámban talált leveleket használták fel. Perújrafelvételt kérek!

We are the Word
Egy alig harmincfős kanadai szoftverfejlesztő cég által indított per hatására Amerikában betilthatják a Wordot, mert a Microsoft engedély nélkül használta fel a kanadai cég szabadalmait a szövegszerkesztőjében. Ajaj, és hogyan kell majd papíron utólag sorkizártra állítani a szöveget?

Ismét jó Bolt
Usain Bolt ismét világcsúccsal, 9,58-cal nyerte a a férfi 100m-es síkfutás döntőjét Berlinben. Ki kéne deríteni, hogy mi elől menekül ilyen sebesen, és venni abból egy tucattal a magyar atlétáknak.

Saját farkába harapva
Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök, még egykorabbi milliárdos, ötvenezer forintot fizetett be a kormány által létrehozott krízisalapba. És semennyit sem kellett volna, ha 8 év kormányzás után nem lenne olyan helyzet, ami miatt krízisalapra van szükség.

No problemo
A gyakori szex javítja a problémamegoldó képességet - állítják amerikai tudósok. Tehát, amikor egy-egy újabb megszorítás kapcsán a vezetőinket minél gyakoribb koituszra bíztatjuk apróméretű tüskés hátú rovarevőkkel, akkor csupán a problémamegoldásban segítjük őket.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.