Sógor vs. jóbarát (Ausztria - Lengyelország 1:1)

Pataki Balázs
2008. 06. 13.
Mottó: Valamikor ezt a játékot mi is játszottuk.

- Kinek drukkoljunk az EB-n?
- A magyaroknak.
- De mi nem vagyunk ott.
- Akkor a braziloknak.
- Mondom EB!
- Mindenre van valami kifogásod.
Így indultunk neki nejemmel az EB-nek.

Ennél is nehezebb kedvencet választani, amikor két olyan csapat játszik, akik közül az egyiket sógornak, a másikat jóbarátnak tekintjük mi magyarok. Ráadásul egyik sem jobb a másiknál: mindkettő kezdő az EB-ken, egyik sem szerzett még pontot EB-n, ráadásul ezen a meccsen eldőlhet, hogy egyikük számára nem is lesz folytatása ennek a tornának. Szóval nincsen esélytelenebb, akin megeshetne a szívünk, vagy szimpatikusan béna csapat, akinek úgyse drukkol senki, de majd mi.


- Most már ideje lenne valamit csinálni, különben mehetünk vissza
a balettbe ugráni!

Márpedig kell valami szempont. De a színeik sem segítenek. Piros-fehér-piros, meg fehér-piros. Pfff. És annyi humora van az EB szervezőinek, hogy az osztrákokat full pirosban, a lengyeleket full fehérben játszatják. Ennél keményebb már csak az lenne, ha az egyik piros-fehérben, a másik meg fehér-pirosban játszana.


- Ezt is megmagyarázza majd az UEFA, hogy nem volt les?

Ha fogadtam volna, akkor lehetne mondjuk az alapján is választani, hogy melyiknek van esélye a nyerésre, de ehhez én, bevallom, a futballhoz értés Dávid Ibolyája vagyok.

Hoppá, közben lesgól, 1:0 a lengyeleknek. Akkor hajrá Ausztria! De azoknak meg olyan furcsán sok pincés ügyük van mostanában.


- De hát ez szitál!

Menjünk akkor a fejekre. A lengyeleknek Gustáv Husák korabeli csehszlovák emós frizuráik vannak, az osztrákok viszont schwarzeneggeri brutálra lőtték be a sérójukat a hivatalos fotóikon. Ebből a szempontból akkor már inkább a kopasz Webb bírónak drukkolnék.

Az osztrákok mellett szól, hogy náluk játszik egy magyar is. A lengyelek mellett pedig, hogy náluk nem játszik.


- Jusson mára egy harmadik horvát gól is!

Hűha, a végére 1:1 lett. Ráadásul egy brazil és egy horvát lőtte a gólokat. Minden szempontból döntetlen.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.