Nyúlbiztonsági ellenőrzés

Litkai és Czki
2007. 04. 11. · Hócipő 2007/08
Szúrópróbaszerű ellenőrzést tartott a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, az ÁNTSZ és a Pest megyei főállatorvos, hogy kiszűrje a hibás vagy veszélyes húsvéti nyulakat. Az ellenőrzés eredményeként három vérnyulat találtak Szigetszentmiklóson, amelyek egyszerre akár több embert is képesek széttépni, ám az ellenőrzés pillanatában még éppen kivártak. Az ellenőrzött több mint 100 nyúl közül egyik sem volt képes tojást tojni, sőt 90%-uk még félt is tőle. 5 nyúl neve nem egyezett meg a törzslapon szereplővel, valószínűleg illegálisan behozott, román nyulakról volt szó. 7 nyúl esetében felmerült a tengerimalacság gyanúja, amit csak egy esetben sikerült megnyugtatóan cáfolni. A nyulak külsőleg 80%-ban feleltek meg az esztétikai követelményeknek, 20%-uk viszont csúnya, loncsos vagy kövér volt. 12 nyúl szeme zöld volt, amit nagy valószínűséggel a kialvatlanság okozott. A nyulaknál sok esetben nem tartották be a 8 órás pihenési időt, és ekkor is játszaniuk kellett a kisgyermekekkel.

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.