Magyargyűlölet Liechtensteinben!

Litkai és Czki
2006. 08. 16. · Hócipő 2006/17
Magyar Himnuszt égettek az alpesi miniállam fővárosában, Vaduzban. A magnókazettán található felvételt felbőszült Vaduz drukkerek -összesen három- gyújtották fel, tiltakozásul a Magyarországon tapasztalt rövidital árakért. A szurkolók vezetője szerint, egy olyan országban, ahol 100 forint egy kis Unicum, nem lehet balsorsról és nemzethalálról énekelni a mérkőzések előtt, míg máshol ennek a többszörösét kell kifizetni egy röviditalért. Kiemelte azt is, hogy kimondottan felháborító a víg esztendők hiányát okolni a magyar lányok és adómorál ismeretében. Göncz Kinga jegyzékben gyalázta meg a liechtensteinieket, miután a külügyminisztérium szóvivője nyilvánosan elfogyasztotta az állam címerét. A külügyminiszter elmondta, hogy vége a levelezgetésnek, ezután a szemet szemért elvet érvényesítik hazánk külpolitikájában. A sajtótájékoztató végén juhturózabáló mássalhangzópecéreknek nevezte a szlovák népet, majd letésztaarcú-nacionalista-
hegyiburgonyázta Jan Slotát is. A sajtóértekezlet végén a külügyminisztérium önkéntesen jelentkező dolgozói krumplisat hánytak egy havasi kürtbe.

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.