Alkotmány rögzíti a kátyúkat

Ürmös Zsolt
2013. 03. 06. · Hócipő 2013/05
Nemzeti jelkép lehet a kátyú! Egy kiszivárgott kutatás szerint a külföldi turisták szemében már annyira megszokott látvány a magyar kátyú, hogy arra, a pirospaprika, a gulyás és a puli kutya mintájára, egyféle „hungarikumként” tekintenek. Sőt, már úgynevezett kátyúturisták is előszeretettel látogatják hazánkat, akiknek nincs elég pénzük Finnországba utazni, viszont az egyre szaporodó úthibák miatt az ezer tó országának kistestvéreként tekintenek Magyarországra. Ezért a Miniszterelnöki Hivatal javaslatára hamarosan alkotmányba kerül a kátyúhoz való jog, kátyúügyi ombucmant neveznek ki, és a kormány lépéseket tesz, hogy a magyar kátyú a világörökség listájára is felkerüljön.


HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2019/25  •  XII. 4. – XII. 17.
SAJNOS A HÁZELNÖK ÚRNAK IDÉN MÁR TÍZ ROHAMA VOLT Para-Kovács Imre: Doktor Kövért világítótoronyba helyezték, ahol levont a delfinek fizetéséből hárommilliárdot, majd sirályt sütött Váncsa István okoskenyeret hajkurászik a pékségben Bartus László: Putyin medvenyelvet főz Németh Szilárd pacalreceptje alapján Farkasházy Tivadar: Szerezzen a szülő iskolát, műveltséget, tudást a gyereknek, az államnak pont elég a sok stadionnal vesződni Dési János: Hányat tudott Deák Ferenc dekázni? Képes volt-e fejelni gróf Bethlen István? Pedig ők is igazságügyminiszterek voltak Smuzewitz Ilona: Tudatfoglalási vészhelyzetet hirdetett a kormány! Bakács Tibor Settenkedő: Már a havat is ellopják, az elakadt hóekék csak tudatunk tartalmának letisztítására jók Vízcipő: új tudományos rovatunk Magyar Nemzeti Hungarikumtudatot mért a Ludovikán
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.