Kozmosz - 2011/23

Kozma György
2011. 11. 20. · Hócipő 2011/23

Nógrádi György:
Hamis adatokkal vették fel a görögöket az eurózónába. Ha a bankbetéteket befagyasztják, és átváltják nemzeti valutára, indulhat újra a fellendülés.

Ken Folett:
A gazdasági válságban nincs autós üldözés, csak sok telefonálás, és senkit nem lőnek le, ezért nehéz pénzügyi thrillert írni.

Gyurcsány Ferenc:
A pártépítéshez nem székház kell, hanem a vágy, hogy Orbán önkényuralmi rendszere megállítható.

Kövér László:
Határozott véleményem van, de hogy ne az én személyes döntésem legyen, átadtam az ügyet (DK) megvizsgálásra az Alkotmányügyi Bizottságnak.


Völgyesi Miklós (Gyurcsány vádlója):
A miniszterelnök hagyományosan mindenért felelős Aki a lakosság megfélemlítésére törekszik... Élethossziglani fegyházbüntetést vonhat maga után.

Gerő András:
Szürreális idiotizmus a 2006-os lovasroham megfestése.

Csurka István:
Azok nehezményezik szerepemet az Új Színházban, akik 20 éve azt ajánlották, térjek vissza a színházi életbe.

Steiner Pál:
Hiányolom az Orbán által megígért két pofont.

Róna Péter:
A periféria (ide tartozik Magyarország) olcsó beszállítóként hozzájárul a mag versenyképességéhez, csak nehogy eurója legyen. Sosem lesz eurónk.

Schmitt Pál:
Az üzbégekkel közös származási, etnikai, történelmi és kulturális gyökereket is hangsúlyozni kell.

Csernus Imre:
A válság miatt káosz uralkodik, s ez csökkenti a belső stabilitást. Fontos lenne a mentálhigiénés oktatás már óvodás kortól .

Molnár Csaba:
Dániel Péter nyilatkozata után úgy gondoljuk helyesnek, ha nem kérné felvételét a pártba, mert el kéne utasítanunk... Wittner Mária lehet kritika, de emberi méltóságát senki sem sértheti.

Áder János:
Az ítélkezési függetlenség semmiben sem fog változni, aki mást állít, az nem olvasta a javaslatot.

Jordán Tamás:
Ha ma körülnézünk, reménytelennek látszik elásni a csatabárdot.

Győriványi Ráth:
Ahol sajtószabadság van, nem fordulhat elő, hogy valakit azért bocsássanak el, mert személyes véleményét tükröző cikket ír. Ókovács az első haragjában mondottakat majd átgondolja.

Bárdos András:
A meccseken kívül nem igazán van olyan tévéműsor, amit nézni tudnék.

Szijjártó Péter:
Másfél év alatt 8 év hibáit kijavítani nem lehet. A kormány konkrét intézkedéseivel kapcsolatban nem hallottam kritikákat a tüntetőktől.

Vitézy Dávid:
A dugódíj bevezetése elkerülhetetlen.

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.