Kozmosz - 2011/22

Kozma György
2011. 11. 03. · Hócipő 2011/22

Gáspár Sándor:
Ami elkeserítő, az az, hogy Eperjes a saját fészkébe pottyantott egy hatalmasat, és most pucolhatjuk magunkról a fekáliát.

Márta István:
Beszéltem Eperjes Károllyal. Azt kértem tőle, hogy fegyelmezetten játssza el a kiszabott darabokat január 31-éig.

Fábry Sándor:
Egy faluban élek Dörnerrel, gyakran állunk sorba a CBA-ban.. a pályázat visszavonása nagyjából eldőlt... de kitűnő színész, legyünk toleránsak.

Heller Ágnes:
Csak a világnézetük miatt nevezik ki. Makovecz éjjel-nappal zsidózott, de nem ezért kapott kitüntetést... A Horthy-korszakban nem volt nyilas színház.

Hegedűs D. Géza:
Akik programszerűen hirdetik az antiszemitizmust, nem kaphatnak közpénzen működő színházat, mert ezzel a gesztussal hivatalos szintre emelik a gyilkos ösztönt.

L. Simon László:
Az értelmiség Dörnerékkel kapcsolatban egyértelmű állásfoglalást vár, de mélyen hallgatott amikor 2006. október 23-án véresre verték az utcán a magyar embereket.

Cserhalmi György:
Az első Fidesz-kormány által politikai karanténba zárt rémet valakik úgy gondolták, ki kell engedni... nyilas is kap szakrális teret: ijesztő

Pozsgai Zsolt:
Létezik torontói magyar színház.

Nádasdy Ádám:
Önt mi tettük posztjára, ne reagáljon hideg cinizmussal, hogy a "legkisebb változás ellen is tiltakoznak", ez nem kis változás..

Tettamanti Béla:
Az elmúlt héten Esterházyt, Örkényt, Háy Jánost olvastam és Dörner pályázatát aranyozott kiadásban.

Kertész Ákos:
Senki nem értesített, hogy megfosztottak díszpolgárságomtól.

Kulka János:
Nem tetszik a rendszer, mert látványosan nem szereti a kultúrát.

Gyurcsány Ferenc:
Ha feláll az új párt, vezető szerepet vállalok benne.

Zamecsnik Péter:
Gyurcsány nem követett el terrorcselekményt. Az ilyen jelentések a jogbiztonság aláásására alkalmasak.

Bródy János:
Emlékszem, húsz éve is egy párt irányított mindent... és idézek egy régi kiáltványt Orbán Viktortól a politikai hazugságokról.

Hankiss Elemér:
A szabadsághoz bátorság kell.

Boross Péter:
Azért hangzik ma magyar szó még, mert évszázadonként fellángolt a szabadságvágy, mely nem számolt a realitásokkal.

Bíró Kriszta:
A haza nem egy hisztérikus női vámpír, akiért meg kell halni - írta Karinthy 1915-ben.

Schmidt Mária:
Ha már tudunk egymással beszélgetni, van esély akkor egy kicsit könnyíteni a lelkünkön.

Müller Péter Sziámi:
Sehol egy új Nietzsche, hogy istenítse az Unterübermenscheket.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.