Kozmosz - 2011/09

Kozma György
2011. 05. 04. · Hócipő 2011/09

Schmitt Pál:
Mindenki számára érthető, egyszerre nemzeti és európai alaptörvény.

Kolláth György:
Kifelejtették a jelenlegi alkotmány hatályon kívül helyezését, így 2012-től két alkotmány lesz.

Szijjártó Péter:
A bojkott-politika demokráciákban nem tud sikeres lenni.

Joshi Bharat:
Minden férfinak jót tesz az intim torna.


Kövér László:
Kaptunk egy esélyt, hogy ami az elmúlt 20, illetve 100 évben elromlott, azt kijavítsuk.

Pápa:
A megbékélés véget vethet a gyűlöletnek a közel-keleten.

Fülöp Sándor (Jövő Nemzedék biztosa):
Az új alaptörvény elismeri: át kell alakítani a környezetromboló életmódot.

Füzesséry József:
A közmunkát végző cigányokat polgárőröknek kéne besorolni, hogy védjék a települések békéjét.

Jankovics Marcell:
Az Imbolc napi tisztító tüzeket helyettesíthette a szentelt gyertya lángja... így az egyház a karneváli duhajkodásnak kegyes színezetet adott.

Hankiss Ágnes:
Mi lehet a magyarázat Heller hisztérikus elfogultságának? Régi bűnnek hosszú az árnyéka.

Stohl Adnrás:
Elég lenne a közvélemények, ha lényegesen kevesebb büntetést kapnék.

Kiss Ramóna:
Beléptem a stúdióba, azzal fogadtak, hogy na, most levágjuk a hajadat. Zöldfülű tinédzserként nem mertem szólni, csak a könnyeim potyogtak.

Fábry Sándor:
Jogász barátom küldött egy passzust, így hangzik: főműsoridőben tilos azonos neműek csókolózása, illetve nem szabad dicsérni a házasságtörés... pedig nem rossz, ugye?

Schmuck Andor:
Újévi fogadalmam, hogy visszaszerzem volt feleségem. Annak idején lovas hintóval mentem érte a lakóterepre, ő meg helikopterúttal lepett meg.

Lévai Anikó:
Krúdy Gyula egyik novellája a disznóvágásról elmélkedik. Talán ez az egyetlenegy teendő, amiben az asszonyok elismerik, a férfiak jobban értenek hozzá.

Szinetár Dóra:
A japán konyha nekem a szívem csücske, és ott nincs liszt. Jó lenne egyszer elmenni Japánba.

Szandi:
Évek óta kacérkodom a gondolattal, hogy a TF-re jelentkezem. Már nincs visszaút.

Korda György:
Lájkolj a fészbúkon.

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.