Celebcunami

Ürmös Zsolt
2010. 12. 29. · Hócipő 2010/26
Augusztusban felbolydult a hazai celebvilág. Megélhetési hírességeinket ugyanis egyik napról a másikra letaszította a bulvárlapok címlapjairól egy anorexiásan is gyönyörű amerikai színésznő. Angelina Jolie megszámolta otthon, Hollywoodban a konyhapénzt, és rájött, ez bőven elegendő, hogy elkészítsen nálunk egy saját rendezésű filmet. Így fogta a kis családját, felrakta az első Budapestre tartó repülőgépre, és első filmjének forgatása ürügyén öt hónapra Magyarországra cuccolt.

Igazi gyomros volt ez Kiszel Tündének, egy jobbhorog Győzikének, és egy megrendítő felütés Liptai Claudiának. Mert Angelina nem csak úgy kamuból költözött ide, hogy napközben Pesten forgat, de azért este Bécsben alszik, hanem komolyan. A paparazzik örömére villát bérelt Budán, hozta a családot, mind a hat gyereket, na meg apát, Brad Pittet.

A Brangelina házaspár Pestre költözése számomra annyira meglepő volt, mintha mondjuk Messi bejelentené, minden vágya, hogy magyar bajnok legyen, ezért a tavaszi szezonra a Debrecenbe igazol. Vagy ha Barack Obama üzenne Kövér Lászlónak, unja már a Fehér Ház ovális irodáját, ezért szívesen kibérelné a Parlament keleti szárnyát dolgozószobának.

Kicsit féltem is. Vártam a híreket, hogy a francia iskolába járó gyerekek sutyiban töltőgázt szívnak a budiban, bandázásba keverednek, vagy csak simán megverik a tanárukat. Esetleg a gyerekeket szállító mikrobuszból leszívják a benzint, vagy csődhelyzetbe kerül a forgatás, mert Angelináék kénytelenek otthagyni a film költségvetésének 90%-át egy túlszámlázó belvárosi étteremben. Sőt, legrosszabb rémálmaimban már olyan címlapokat láttam, hogy Brad Pittet lecsapta Angelina kezéről Gregor Berni.

Valljuk meg őszintén, senki nem lepődött volna meg, ha Angelina egyszer csak felkiált: Celeb vagyok, mentsetek ki innen!” De nem! Szemmel láthatóan élvezte a pesti létet. A bevásárlást a turai kisközértben, a belvárosi romos házakat, a kutyagumit az út szélén. Még az sem zavarta, hogy egy ferencvárosi portás másfél millióval vágta át, az egyik forgatási helyszínen megbüntették szemetelésért, és kedvenc férjének is eltűnt négy és fél milliót érő fényképezőgépe. Na persze, hiszen ő akart a Balkánon háborús filmet forgatni, még ha oda nem is engedték be. A budapesti tartalék Balkán meg jobb lett, mint az igazi.

Ráadásul, ha hinni lehet a szóbeszédnek, Brangelináék annyira beleszerettek fővárosunkba, hogy még egy lakást is vettek a Rózsák terén, amit hamarosan fel is újítanak. A magyar építőipart ismerve, azt hiszem, nem sokáig fog már kedvelni minket…
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.