Búbánat

Ma volt a holnap tegnapja

Ürmös Zsolt
2009. 09. 18.
Engedély nélkül kezdték meg egy tó létesítését Meggyes Tamás búbánatvölgyi háza előtt. Az esztergomi polgármester szerint az önkormányzati beruházáshoz nem is kell engedély. Aki meg kötekedni akar, az húzzon el a búbánatba!

Dejavu
Bulgáriában egymás után ugyanazt a nyertes kombinációt (4, 15, 23, 24, 35 és a 42) húzták ki a lottón pár nap különbséggel. Mekkora szívás lehetett ez annak a játékosnak, aki a nyertes számokat kétszer is elfelejtette megtenni.

Nem túl becsületes megtaláló
A Pécsi Városi Bíróság egy év próbára bocsátotta Krausz Istvánt a Mazsihisz alelnökét, mert augusztusban zsebre tett egy benzinkúton felejtett pénztárcát, benne 1676 euróval. Hát igen, minden szentnek maga felé hajlik a keze…

Csúcstalálkozó
A tűzoltók hoztak le a budapesti Szabadság hídról Benke Gábort, az Új Szociáldemokrata Néppárt elnökét, aki azért mászott fel a hídra, hogy találkozót kérjen Sólyom László köztársasági elnöktől. Nyilván nem tudta, hogy a köztársasági elnökkel a révkomáromi Duna- hídon lehet találkozni.

Peches csempész
Gyorshajtás miatt bukott le egy cigarettacsempész Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A nagy sebességgel haladó személygépkocsi az árokba csúszott, a határrendészek 4990 doboz, 2,5 millió forint értékű, ukrán zárjegyes cigarettát találtak a járműben. A csempész nem ismerte a mondást: „Lassan jársz, tovább érsz!”.

Kívülről már patyolat tiszta…
Pezsgőbontással ünnepelték meg, hogy húsz év után végre lebontották a Parlament Duna felőli homlokzata elől az állványzatot. A rekonstrukció során újrafaragták az összes szobrot és díszítőelemet, sok helyen keményebb, fehér kőre cserélték a burkolatot. Sajnos a gazdaság helyett egyelőre csak a Parlament homlokzatát sikerült kifehéríteni…

Go Trabi, go!
Trabantos felvonulással emlékeztek Párizsban a vasfüggöny lebontásának huszadik évfordulójára. A füstölő Trabantok illatának hatására, állítólag párizsi lakosok komolyabb csoportja gyűjtésbe kezdett, hogy mégiscsak állítsák vissza a vasfüggönyt…

Tévéostrom felfüggesztve
Három évvel az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után, felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a tévéostrom hat gyanúsítottját. Halmazati büntetésként pedig meg kell ostromolniuk a Budapest TV stúdióját is.

Jörgen Börgensen
Soha nem látott szintre emelkedett a svéd Ikea árbevétele a most zárult üzleti évben. .A bútoripari vállalat forgalma 21,5 milliárd eurót tett ki az augusztus 31-ével záródott üzleti évben, ami 1,4 százalékos éves emelkedésnek felelt meg. A cég a sikeren felbuzdulva, lapra szerelhető részvények kibocsátását tervezi a Budapesti Értéktőzsdén.

Fejjel a falnak
A Forma 1-es Renault istálló azonnali hatállyal menesztette a csapatfőnök Flavio Briatorét és a főmérnök Pat Symondsot, akik állítólag rávették tavaly, a szingapúri futamon Nelson Piquet-t, hogy szándékosan vezesse a falnak autóját. Biattore ügyvédje szerint, nem csaló volt Piquet, csak bátor!

Tisztességes hitelek
13 bank írta alá a kormánnyal, illetve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével a "lakosság részére hitelt nyújtó pénzügyi szervezetek ügyfelekkel szembeni tisztességes magatartásáról" szóló dokumentumot. Akkor eddig tisztességtelenek voltak?

Derűs éjszakát!
Az Európai Meteorológiai Társaság nemzetközi zsűrije 2009-ben "Az Év Média-meteorológusa" díjat Vissy Károlynak, a Magyar Televízió főmeteorológusának ítélte oda. Aigner Szilárd a hírt hallatán kijelentette, mindannyian tudtuk, hogy a Károly egyszer még sokra Vissy…

Páncélozott tégla
Több százmilliós összeget vittek el egy pénzszállító cégtől, a pénzzel együtt eltűnt a cég egy munkatársa is. A pénzszállító cég kocsija Miskolcról szállított volna pénzt Budapestre, de a célállomáson a bankók helyén csak téglákat találtak. A cég vezetője kijelentette, hogy a veszteséget csökkentsék, megpróbálnak szocpolt felvenni a téglák után.

A postás mindig kétszer…
Milliós fizetésük mellett még több százezer forint nyelvpótlékot is felvesznek az állami cégek vezetői. A Magyar Posta vezérigazgatójának helyettese például 2,55 millió forintos fizetésén kívül havonta 520 ezer forint nyelvpótlékot is kap, csak azért, mert van nyelvvizsgája. Az igazgató állítólag öt nyelven is el tudja mondani: „Önnek ajánlott küldeménye érkezett!”.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.