Orángután oratórium

Ma volt a holnap tegnapja

Ürmös Zsolt
2009. 08. 07.
Egyes kutatók megfigyelése szerint hangszert használ az orángután. Tenyere közé vett levelet fúj, így sípolva figyelmezteti fajtársait a veszélyre. Bár lehet, hogy csak Benkő Dánielt látták az argentin dzsungelben…

Russian macsó
Félmeztelenül mutatkozott fotósok előtt Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök a Bajkál-tónál tett vakációja alatt. A feketeöves dzsúdó mester férfias imázsát úgy építette még tovább, hogy lemerült a világ legmélyebb tavának aljára, ahol megharapott egy 100 kilós harcsát.

MSZP! Múkodj!
Várhatóan az Egyesült Államokból kérnek fel kampánytanácsadót a választási felkészülésre a szocialisták. Sőt, a választási küzdelemben a híres mentalista, Uri Geller segítségét is igénybe veszik majd. Urinak csak annyi lesz a dolga, hogy erősen koncentráljon, és közben a kampánystábbal közösen mondogassa: „Egy, ketó, harom! MSZP, múkodj!”.

BKV, oszolj!
Az MDF szerint a sorozatos BKV-botrányok miatt távoznia kell a közlekedési vállalat vezetőségének. Dávid Ibolya a megüresedő helyek mindegyikére Bokros Lajost jelöli.

Madonna az M3-ason?
Mégis a Kincsem Parkban lép fel Madonna. Bár felmerült, hogy az M3-as autópálya budapesti bevezetőszakaszán lesz a popdíva koncertje, de a Live Nation és az Állami Közútkezelő közötti tárgyalások megszakadtak. Pedig a koncertszervező már abba is belement volna, hogy újraaszfaltozza az autópálya ominózus szakaszát.

ORBITális pálya
A kínai űrhajósok kiválasztásánál a rossz lehelet is kizáró ok. Arról nem érkezett hír, hogy a mentolos rágó doppingnak számít-e? Nagy kár, hogy ezt a szűrőt a BKV-ellenőr castingokon még nem alkalmazzák.

A nagy Ho-Ho-Ho
Egy százkilós magyar harcsa megharapta az őt egy Győr melletti tóból kifogó osztrák horgászt. A horgász kijelentette, mindig is tudta, hogy szeretik a halak, de hogy ennyire…

Van képe…
Kárpótlást kért a hágai Nemzetközi Törvényszéktől Radovan Karadzsics, a boszniai szerbek egykori vezetője amiatt, hogy állítása szerint a szerb hatóságok elrabolták, és egy titkos helyen, napokon keresztül fogva tartották. Persze ez a kárpótlás csak borravaló a mellet, amit neki kellene fizetnie sok tízezer boszniai családnak.

Mike Tyson nyomában
Legjobb barátjával találta egy ágyban gyermeke anyját a BBC fiatal sztártörténésze. Begurult, többször megütötte bizalmas barátját, majd füléből kiharapott egy darabot. Mi lett volna, ha valami haragossal csalja meg az asszony? Csak a füle marad?

Nein Kampf!
A németországi zsidók kiadnák a Mein Kampfot. Egy szervezetük ugyanis jó ötletnek tartja, hogy egy olyan változat kerüljön a boltokba, amit akadémikusok kommentárjaival láttak el. Az eseten felbuzdulva a Jobbik máris bejelentette, hogy kiadják az Karl Marx: A tőke című művét, Morvai Krisztina kommentjeivel.

Szívás
Alaposan megcigarettáztatta egy diákját egy tanárnő Malajziában, miután cigarettát és öngyújtót talált a gyerek szekrényében: 42 szálat szívatott el vele. Még szerencse, hogy a morcos tanárnő nem füves cigit talált nála…

Mélyvíz, csak úszóknak!
A szuperdresszeknek köszönhetően 43 világrekord dőlt meg Rómában, a vasárnap véget ért "vizes" világbajnokság úszóversenyein. Az eredményen felbuzdulva a FINA javaslata szerint ezen túl az új rekordokat nem az úszók, hanem a fürdőruhák gyártói mellé írják majd.

Mit tehet a sejt?
A Fidesz szerint az őssejt ügyben Demszky Gábor főpolgármesternek és Steiner Pálnak, a főváros MSZP-s frakcióvezetőjének is nagy a felelőssége, miután Demszky kijelentette, a Fővárosi Közgyűlésben a Fideszes képviselők helyére szívesen ültetne őssejteket.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.