Lemegyek hídba

Ma volt a holnap tegnapja

Ürmös Zsolt
2009. 06. 26.
Piszkos 13
13 állami nagyvállalat vezetője nem hajlandó a kormányfő kérésének megfelelően visszaküldeni a 2008-as prémiuma felét az államnak, mondván, megdolgoztak a pénzért, és nem adnak belőle vissza egy fillért sem. Ezt nevezem én drága közmunkának…

Roadshow
A külföldi kötvénykibocsátást előkészítő roadshow kezdődik júliusban több európai nagyvárosban, jelentette be Oszkó Péter pénzügyminiszter. Reméljük a befektetők bizalmát nem Zalatnay Cini koncerttel akarják helyreállítani…

Second hand
32 darab, használt Van Hool típusú csuklós buszt vásárolt a BKV Belgiumból. Ha a buszok beválnak, a Főváros elgondolkodik, hogy a járművek után egy olcsó és jól működő vezérigazgatót is lízingeljen Belgiumból.

Mentelmi jog
Gyanúsítottként hallgatná meg a Legfőbb Ügyészség Dávid Ibolya MDF-elnököt és Herényi Károly volt frakcióvezetőt az UD Zrt.-vel kapcsolatos adatgyűjtési ügyben. Politológusok szerint, ha bírósági szakaszba kerül az ügy, Dávidnak egy Herényivel rosszabbak lesznek az esélyei.

Anya csak egy van…
Több száz méteren keresztül vezetett szemben a forgalommal egy részeg anyuka, hátul az ülésen három, 2, 3, és 5 éves gyermekével. vezetés közben csak ezt hajtogatta: „Na, látjátok gyerekek, így nem szabad kocsit vezetni!”.

Fapados utasok
A Wizz Air "fapados" légitársaság több ezer darab tízezer forintos kupont tartalmazó léggömböket engedett volna a levegőbe, de a tömeg botokkal és késekkel támadt a lufikra, még mielőtt azokat szélnek eresztették volna. Senki nem mondta nekik, hogy nem szabad kést meg botot vinni a repülőre?

Lemegyek hídba
A Fővárosi Közgyűlés megszavazta, hogy költségvetési átcsoportosítással további 17,1 milliárd forintot biztosítsanak a Margit híd rekonstrukciójához, és további 50 ezret Demszky Gábor új felsőhídjához.

Öngól
Tíz napig sem tartott a várpalotai csoda, a várt dubaji befektető az utolsó pillanatban visszalépett, így nem fektet be a város futballjába kétmilliárd forintot. Valószínűleg jobb befektetést talált. Ő újítja fel a Margit hidat…

Homo pedofilus
Emberevők voltak az első európaiak. A Homo antecessor nem vetette meg az emberhúst, egyedei különösen kedvelték a gyermekeket és kamaszokat. Egyes egyedeik még napjainkban is köztünk élnek, ők a Homo pedofilusok.

Bojkott
Olasz egyetemi tanárnők arra kérik a G8-csoport állam- és kormányfőinek feleségeit, hogy bojkottálják a G8-ak júliusi csúcstalálkozóját, és távolmaradásukkal tiltakozzanak Silvio Berlusconi olasz kormányfő rendszeres szexista megnyilvánulásai ellen. Egyébként is olyan öregek, hogy az olasz kormányfő már nem is foglalkozna velük.

A miniszter félrelép
Újabb vezető amerikai politikusról derült ki, hogy megcsalta feleségét. Mark Sanford sajtótájékoztatón, könnyek között jelentette be, hogy házasságon kívüli kapcsolata van Silvio Berlusconival.

Csüccs le!
Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti képviselője az új konzervatív frakcióba ül be az Európai Parlamentben. A megállapodás szerint cserébe a frakció többi tagja vállalta, hogy bajuszt növeszt.

Csípős gránát
Kézigránátok tölteteként használnák fel az indiai biztonsági erők a világ legerősebb chili paprikájának a porát, tüntetések megfékezésére, felkelők elleni hadműveltekben. Az már milyen erős lehet, amitől még az indiaiak is fejvesztve menekülnek?

Álbeteg
Betegséget színlelő növényre leltek kutatók Ecuador esőerdeiben. A furfangos lágyszárú azért tetteti betegnek magát, hogy ne támadja meg az aknázó moly. A növény a magyar gazdaságról a Caladium steudneriifolium hungarica nevet kapta.

Kritikus majom
Lepisilte a zambiai elnököt szerdán egy majom, amikor épp a gazdasági válságról, és a kormány programjáról értekezett. Ebből is látszik, Zambiában már megvalósult a szabad véleménynyilvánítás.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.