Elena mégsem vetkőzik! (Olaszország - Románia 1:1)

Ürmös Zsolt
2008. 06. 14.
Mottó: Valamikor ezt a játékot mi is játszottuk.

“Élő műsorban vetkőzik le Elena Santarelli olasz műsorvezető, ha az itáliaiak második csoportmeccsükön legyőzik Romániát a labdarúgó Európa-bajnokságon” - a 26 éves hölgy ezzel az ígérettel szerette volna még jobban motiválni a világbajnok válogatott játékosait. Nos, én már csak ezért is az olaszoknak szurkoltam. A Squadra Azzurra számára két lehetőség volt. 1.: Megverik a románokat, és nagy lépést tesznek a továbbjutás felé. 2.: kikapnak vagy ixelnek és akkor még elérik a reptéri transzfert Róma felé.


- Ezt bezzeg csak egyetlen ember látta lesnek!

Egyébként ez volt a 13. labdarúgó Európa-bajnokság 13. mérkőzése, Péntek 13.-án! Vártam, hogy esetleg az olaszok az első gólt a 13. percben rúgják, vagy meg sem állnak 13 gólig, de nem ez történt.

Az olasz csapat 4 helyen változott a holland betli után. Csak Camoranesi volt a régi, aki még mindig úgy néz ki, mint ha a farsangon CheGuevarának öltözött volna és úgy maradt.

Ami a bíróküldést illeti, az olaszok a svéd Peter Fröjdfeldt után norvég sípmestert kaptak, egy bizonyos Tom Henning Övrebö-t, akinek a neve alapján a focipálya helyett inkább egy IKEA katalógusban lenne a helye.


- Collina, Puhl Sanyi ilyenkor hol vagytok?

A mérkőzés, akár csak az első randi, tapogatózással kezdődött. A játék elég kiegyenlített, és lüktető volt. Vagy, hogy egy kártyás hasonlattal éljek, egy ulti partira hajazott. Volt benne kontra, rekontra, szubkontra, monokontra! Már csak a Fedák Sari hiányzott. De aztán a 46. percben az is megjött, egy meg nem adott lesgól képében. Toni szabályos fejesgólját érvénytelenítette a lapraszerelhető Övrebö sporttárs, aki ha bíráskodni nem is tud, de simán megnyerne egy Fantomas hasonmásversenyt…


- Ennyi töketlen csatár mellett szégyenszemre
egy védőnek kellett betalálnia!

Aztán a második játékrészben elég gyorsan született két gól. Előbb Mutu mattolta az olasz védelmet, majd két perccel később Panucci egalizált. Ulti, pirosulti! Aztán a 74. percben Övrebö spori is beszállt a partiba egy tizenegyessel. Durchmars! (Megjegyzem a bank nem is játszhatna, és nem volt büntető.) Majd Buffon mondott egy redurchmarst, és kilábujjhegyezte Mutu büntetőjét. A végén még egy kicsit küzdöttek a csapatok, de maradt a barátságosnak nem nevezhető döntetlen.


- Nyugi, csak azért pöcköltem a lábamra, hogy izguljatok!

Szegény olaszoknak ezen az EB-n nincs szerencséjük a bíróküldéssel. A svéd után a norvég bíró is benézte a leshelyzeteket. Persze mentségére szolgáljon, hogy a norvég bajnokságban a fókamozgású favágók csapata ritkán állítja lesre a fürge bálnavadászokat. Ezért én elhatároztam, aláírásgyűjtést kezdeményezek, hogy küldjenek alkotmánybírókat a foci Eb-re!


- Pedig...

Egy szó, mint száz! Elszállni látszanak az olasz remények. És a legszomorúbb az egészben, hogy Elena sem vetkőzik...
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.