Bikaviadal vodkával (Spanyolország - Oroszország 4:1)

Ürmös Zsolt
2008. 06. 11.
Mottó: Valamikor ezt a játékot mi is játszottuk.

Egy közismert vicc szerint "Az EB abban különbözik a BL-től, hogy ott a Real Madrid játékosai a spanyolok ellen játszanak".

A hispánok 16 mérkőzés óta veretlenek, az orosz foci pedig az UEFA kupa döntője óta Zenit-en van. A “Zbornaját” Guus Hiddink, a világ legjobban megfizetett szövetségi kapitánya irányítja, akinek ez idáig a holland, a dél-koreai és az ausztrál nemzeti tizenegyet is sikerült kivezetni a labdarúgó világbajnokságra. Most épp az oroszokat hozta el az EB-re. A spanyolok korosztályos csapatai minden évben végigverik Európát, és a felnőttek is a világversenyek titkos favoritjának számítanak, hogy aztán gyakran az első géppel repülhessenek haza. A két ország között azért egy közös vonást sikerült felfedeznem, mindketten odavannak a vörös posztóért...

A meccs elején egy szingli klubban éreztem magam, ugyanis Gundi közölte,
Egyenlőre keresik egymást a párok. Illetve megtudhattuk, hogy A képernyőn ez nem igazán látszik, de higyjék el nekem esik. Elhittük... Gól is esett, kettő.


- Egy...

A második félidőben Gunditól megtudtuk, hogy a spanyolok
öt támadószellemű játékossal játszanak, az oroszoknál pedig hiányzik egy jó csatár, egy jó irányító, és a két belső védő rutintalan. Én a harmadik spanyol gól után már úgy láttam, nem rutintalanok ezek a belső védők, csak sikeresen elvégezték a Mátyus János Hátvédképző Akadémiát. David Villa jóvoltából megszületett az EB első mesterhármasa is. Szerencsére ez, a mesterhármasnak nem az a típusa volt, amikor Sláger Tibó és Bunyós Pityu együtt mulat Fásy Ádámmal.


- ...kettő...

Ami a bíró működését illeti, elég jól muzsikált. Egyébként nálam már kezdenek körvonalazódni az EB bíróküldési szabályai. Konrad Plautz sporttárs fizimiskáját elnézve, szerintem egy Bruce Willis hasonmásversenyről kvalifikálta magát a meccsre.


- ...három!

A mérkőzés végén Gunditól megtudhattuk, hogy Xavi Hernández a 90 perc alatt összesen 12.020 métert futott, ami azért szép teljesítmény, mert EB-n egy játékos egy mérkőzés alatt ilyen futómennyiséget még nem produkált. Arról nem is beszélve, hogy nálunk a magyar NB 1-ben, egy átlagos fordulóban az összes játékos nem fut ennyit.


- Irány Szibéria!

Szóval mindent összevetve, örülök, hogy sikerült kifognom az Európa Bajnokság ez idáig leggólgazdagabb mérkőzését. Az oroszok kikaptak 4-1-re, úgyhogy ebből ne következtessünk semmire, mert négy éve is 4-0-ra verték a spanyolok őket az EB első fordulójában, aztán mégse jutottak tovább a csoportból. Mint ahogy az oroszok sem, és valljuk be őszintén, nekünk magyaroknak Mexikó után, az oroszok szenvedését látni nem is olyan rossz érzés. Hiszen 4 gólt kapni, az már kétharmad Irapuato...
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.