A Fidesz 5. számú tagkönyvese

Farkasházy Tivadar
2014. 11. 12. · Hócipő 2014/23
Bayer Zsolt az amerikai üzleti körök korrupt gyakorlatáról fejtette ki a véleményét: 1995-ben a Lockheed Martin húszezer dollárt adott nekem az Amerika-sorozatom elkészítésére, ezért az F16-os repülőgépeket gyártó bázison kellett forgatnom és dicsérnem a terméket. Csak azért mondom, mert ha én 1995-ben megértem nekik ennyi pénzt, akkor vajon mennyit érnek nekik a döntéshozók? Mennyit értek a magyar döntéshozók 1995-ben?

Azt nem tudom, de most inkább átmennék Pelikán József gátőrbe.

Rónai Gáborral egy szárszói kertben ismerkedtem össze 1997 júniusában. Nevezett egyén világoskék amerikai munkásnadrágot, aranyszínű Ray-Ban napszemüveget, Benetton Formula–1 feliratú pólót és igen csinos szőke hölgyet viselt. Később egy szárszói kitűzőt is, melynek teteje látszik is a pólóján. Mindketten kis F-16-os jelvényeket osztogattak a találkozó pár exkluzív vendégének. Akkor még kiskorú Attila fiam hozott nekik két kólát, amiért két jelvényt kapott, egyiket máig őrzöm, bár elég nehezen találtam meg 17 év után.Rónai Gáborról már akkor sejtettem, később meg is tudtam, hogy a Lock­heed Martin lobbistája, s ő szokta vezetni Selmeczi fekete Audiját, néha a Kempinskiben együtt reggelizve, ami akkor 8800 forint volt, vagyis elég húzós. Tehát Selmeczi Gabika akkori barátjával már jóval az 1999-es botrány előtt lobbizott az F-16-osok mellett, s Bayer Zsoltot bizonyára ők hozták össze a céggel. Miután nem egy samponról van szó, hanem egy fegyvergyárról, a Békemenet lelke morálisan ettől kezdve egy hulla, függetlenül fertelmes cikkeitől.– Iván, nem érdekli egy F-16-os vadászgép?


– Köszönöm, de inkább kocsival mennék haza.


– Remekül éreztük magunkat Szárszón, sok fontos emberrel találkoztunk.

A szenátor asszony – ha emlékeznek e megszólításra, mivel így nevezte magát – kormányra kerülésük után a nagykövetet is le akarta váltatni. 1999 elején 3 fideszes politikai államtitkár, 29 fideszes és 2 kisgazda „szenátor” a Lockheed Martin egyik vezetőjét, Steven M. Jonest ajánlja az USA nagykövetének. A jelenlegi Peter Tufo, akivel viszont igen meg voltak elégedve, pedig minél hamarabb húzzon el.

Sokan persze azt se tudták, mit írnak alá, mivel no szpík inglis, Selmeczi viszont nagyon is tudhatta, hiszen Jones úrral már előtte többször találkozott, barátja pedig az LM alkalmazottja volt, vagyis a kezdeményezők között lehetett. Bár emlékezete szerint az egész úgy kezdődött, hogy Jones úr kérte a fideszeseket: segítsék őt nemes törekvésében. Ő meg úgy érezte, megérdemli támogatását, ezért autogramjával látta el fogalmazványát. Aztán gondolkodóba esett, és megsemmisítette a papírt, így nem is küldték el Amerikába. Peter Tufo – aki a szenátusnál érdeklődött a levél felől – viszont kijelentette, hogy megérkezett Washingtonba. Talán jobb a posta, mint az itteni, amely eltüntette Vida Ildikó levelét.

Gabi szenátornak 1999 májusában emiatt le is kellett mondania az Országos Egészségbiztosítási Pénztár vezetéséről, pedig talán annak a vagyonát is megmentette volna. Orbán meg is siratta, mivel attól kezdve nem járt államtitkársággal.

Mindezt csak azért, hogy ne azzal a nyamvadt kiflivéggel zrikálják, ennél jóval komolyabb ügybe keveredett, már 15 éve megalapozva a Fidesz kitűnő amerikai kapcsolatait, aminek az akkori nagykövet se örült annyira. S immáron Zsolti is benne van, mert volt olyan marha és eldicsekedett vele.

Ugyanis az osztrák Profil című lap szerint a Gripen-ügyben négymilliárdot kapott négy honfitársunk, a magyar felmenőkkel rendelkező osztrák Alfons Mensdorff-Pouilly gróf persze jóval többet, ismerve az iparág iszonyatos árait – hiszen egy vadászgép ára jóval meghaladja az említett négymilliárdot –, szóval nem hiszem, hogy Gabika pusztán egy marék jelvényért lobbizott, igaz, végül sikertelenül, mert az ostobasága és a szemtelensége miatt lebukott, Orbán pedig egy hirtelen ötlettől vezérelve végül nem F-16-osokat választott. Akkor voltak picik a gyermekei, talán a svéd cég nem egy, hanem két marék jelvénnyel lepte meg őket, ezért választotta a jóval drágább, teljesen kipróbálatlan, másoknak máig se nagyon kellő vadászrepülőket, vagy már akkor látta, hogy stadionok felett jobban húznak.

Amúgy most melyik ellenzéki újságíró sorozata mehet a köztévében? Apropó, az a húszezer dollár mind elment a forgatásra? Persze csak óvatosan kérdem, hiszen két jelvény erejéig a mi családunk is belekeveredett ebbe a szép fideszes korrupcióba.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2019/17  •  VII. 14. – VIII. 27.
ORBÁN VIKTOR EGYRE RÁKOSIBB! Para Kovács Imre: Állítsuk meg Atlantát, a Coca-Cola gyülekezetét! Farkasházy Tivadar azt olvasta, hogy Orbánt ne hasonlítsuk Kádárhoz, ezért megpróbálta Rákosihoz Smuzewitz Ilona a magyar tudományos kutatás frissen kinevezett cárjáról, Maróth Miklósról Bartus László elképzelte, milyen lesz, amikor Orbán Amerikába menekül, és ott megalapítja a Felcsút Dakota futballcsapatot Bakács Tibor Settenkedő: Szabad-e Gerendaiéknak 200 milliót elfogadni, ha benne Orbán hamisítja a történelmet Trunkó Barnabás megpróbálta megtalálni a sajtóban az MSZP véleményét Hetven éve fogták be a Szabad Szájat A Heti Kamu megtudta, hogy Orbán bontotta le Kövérrel a berlini falat is
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.