Négy év múlva veletek, máshol (Lengyelország - Horvátország 0:1)

Buzsik Zsolt
2010. 06. 17.
Mottó: Valamikor ezt a játékot mi is játszottuk.

Megérte egy kicsit behatóbban foglalkoznom a lengyelekkel, mert a neten kutakodva megtudhattam, hogy kik ők: a mássalhangzó torlódás braziljai. Egyébként érdekes, hogy a csoportmérkőzések záró fordulója előtti esélylatolgatások során senki sem számolt az ő továbbjutásukkal. Én számolok, és ha jól számolom, csak 2-0-ra kellene megverniük a jóllakott horvátokat, ugyanakkor az osztrákoknak csak 1-0-ra szabadna győzniük a horvátok által szerénységre intett németek ellen ahhoz, hogy Leo Beenhakker gárdája készülhessen a Portugália elleni negyeddöntőre. Hajrá!


- Angol, osztrák, német, lengyel, nekünk mindegy!

A mérkőzés előtt a horvátok ígérgettek, a lengyelek fogadkoztak, tehát nem biztos, hogy ez lesz az Eb legunalmasabb meccse, mégis: a 7. percben már komoly kísértést érzek arra, hogy átkapcsoljak az osztrák-németre. De erősnek kell lennem! Plusz az órámat is néznem kell, mert rejtélyes okból az m2-n nincs óra a kép bal felső sarkában. Lehet, hogy az MTV-nek csak egy ilyen órája van, és azt az m1 nyerte el sorsolás útján? Szóval, nézem az órám. A 10. percben Beenhakker egykedvűnek, a 15. percben Bilic szokatlanul nyugodtnak tűnik: kiegyenlített mérkőzés.


- Pillanatokon belül el fogsz engedni mind a két kezeddel!

A 22. percben Borucnak majdnem sikerül felrúgnia a labdát a díszpáholyba. A 37. percben Beenhakker két kezét az égre nyújtva mutogat: nagyon szeretne valamit. Gundel Takács szerint azt, hogy focizzon a csapata.
A hosszabbításban a lengyel védelem kis híján összehoz egy horvát gólt, amire az 53. percig kell várni: Klasnic lövi be a jobb alsóba. Később a lengyeleknek is akadnak helyzeteik, de valami azt súgja nekem, hogy már nem lőnek hármat. Végül egyet sem.


- A magyarokon kívül eddig mindenkit legyőztünk!

Na, nem baj, majd négy év múlva, elvégre a 2012-es Eb-nek Lengyelország lesz az egyik házigazdája. Erről mi is tudnánk mesélni, de csitt: Michel Platini UEFA-elnök nyilatkozatstopot rendelt el a következő Európa-bajnoksággal kapcsolatban.


- De a horvátok és a magyarok helyett
legalább mi kaptuk a következőt!

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐ



Műsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.