Zümm!

Ma volt a holnap tegnapja

Varga Ferenc József
2010. 05. 01.
A balatoni térségben is részleges légtérzárat okozó magyar-amerikai hadgyakorlat vezetői kapcsolatba léptek a balatoni szúnyogirtásért felelős szakértői bizottság vezetőjével, és jelezték: lehetővé teszik az esedékes biológiai irtás elvégzését. Az amerikaiak szerint a magyar haderő technikai felkészültsége a szúnyogirtásra tökéletesen elegendő. Tapsolni ugyanis minden katona tud.

Udvar
A mögöttünk álló héten elkezdődött az új kabinet struktúrájának kialakítása. A miniszterelnöki posztot betöltő Orbán Viktor mellett Varga Mihály vezeti majd a Miniszterelnökséget, míg Navracsics Tibor többek között miniszterelnök-helyettes lesz. Egyelőre arról is folynak a tárgyalások, hogy ki kinek lesz a felettese. Varga Mihály szerint ő saját magát fogja irányítani, de Navracsics is így gondolja.

Biztos ez?
Utoljára demonstráltak a Parlament előtt a magukat Kossuth tériekként nevező tüntetők. „Gyurcsány takarodj” hangzott el ismét, majd rájöttek, hogy már rég „eltakarodott”, így ők is ezt tették. Egyes tagjaik szerint a tömeg csak ideiglenesen oszlott fel...

Csókolom, ennyi vót?
Bár Morvai Krisztina miniszterelnök-jelölt és államfő-jelölt is volt, ma már az sem biztos, hogy EP-képviselői munkáján kívül bármilyen szerepet kap a Jobbikban. Ez is biztos a cionista baloldal műve! Morvai ezentúl bomberdzsekiben, kopaszra nyírva megy a komcsi magyar gárda ellen.

Menetrend szerint
Könnygázt és vízágyút is be kellett vetnie a rendőrségnek péntek este, hogy megfékezze az UTE-Fradi meccsre érkező szurkolókat az Üllői úton. Ha a könnygáznak nem is örültek mindannyian, a vízágyúnak köszönhetően több drukker végre megmosakodhatott. Az Újpestiek a győzelem után hisznek abban, hogy hamarosan megint lesz Fradi-Jászladány örökrangadó.

Hugo ismerősnek jelölt
Hugo Chávez venezuelai elnök az utóbbi időben rákapott a Twitter nevű közösségi oldalra, és Fidel Castro kubai vezetőt valamint Evo Morales bolíviai elnököt is az internetezésre buzdítja. A napokban a Facebookon is összefutottak, majd bejelölték ismerősnek George Busht és Oszama Bin Ladent is. Csak nehogy a mi Viktorunk is így ráérjen!

Odafigyelt
Egy amerikai férfi majdnem áttörte egy parkolótorony külső falát, amikor a hetedik emeleten véletlenül nagy sebességgel nekitolatott annak. Budapesten ezzel egyidejűleg öngyilkosságot kísérelt meg egy sofőr, aki egy mélygarázsból akarta kivetni magát a betonra.

Ne tolassá megütlek!
Nyíregyházán egy személygépkocsi figyelmetlen vezetője tolatás közben járművével nekikoccant a mögötte álló terepjárónak, amelynek vezetője nekiugrott és tettleg bántalmazta. A megütött sofőr ismerőseinek telefonált, akik kocsival érkeztek a helyszínre és megverték a terepjáróst. Közben a mellettük álló parkolótoronyból rájuk zuhant egy amerikai autó. Biztos, ami biztos, annak a sofőrjét is megverték.

Balkezes hal
Belfasti tudósok szerint a jobb- vagy balkezesség nemcsak az emberekre jellemző, de számos állatra is, így kutyákra, macskákra, papagájokra, sőt, bármily hihetetlen, de halakra is. Erről csak egy gonosz vicc jut az eszembe, miszerint a nyuszi odamegy a kígyóhoz: „Hé, kígyó, adj egy marék mogyorót!”

Kinek mi a szintje...
Az amerikai nők harmada úgy véli, hogy házi kedvencük jobb hallgatóságot jelent számukra, mint férjük - derül ki egy közvélemény-kutatásból, amelyet az Associated Press és a Petside.com tett közzé. A férjek közül is többen gondolják így, feltéve ha a hallgatóságot képező partner egy kutya, és csak ritkán ugat közbe. Vannak olyanok, akik hallal szeretnek beszélgetni, nem tudván arról, hogy a halnak ilyenkor szellemi fölényérzete támad.

Modern idők
Egy diszkont benzinkutakat építő és üzemeltető cég csütörtökön Dunaújvárosban megnyitotta az ország első automata, személyzet nélkül működő benzinkútját. És ezzel egyidejűleg megjelentek az első automata benzinkút-rablók. A rabló nem megy el a helyszínre, csak a pisztolyt küldi oda egy távirányítóval.

Az én apám vasutas...
Lezárult az ultrahangos vizsgálata 224 darab német felújított vasúti személykocsinak; már az összes ilyen kocsi közlekedik a hálózaton, közölte a MÁV Zrt. igazgatósága. Az ultrahangos vizsgálat megállapította, hogy az egyik kocsi kiskocsit vár, és már azt is tudják, hogy fiú lesz.