Józsefváros jó híre

Ma volt a holnap tegnapja

Szabados Gábor
2009. 11. 21.
Több be- és feljelentés szerint választási csalás készül vasárnap a Józsefvárosban. Ismeretlen tettes ellen rágalmazás, hamis vád és jó hírnév megsértése miatt feljelentést tett a vasárnapi józsefvárosi választási csalás.

Back to USA
Kivonul Magyarországról az Emmis-csoport, a Sláger Rádiót működtető társaság amerikai tulajdonosa. Pedig állítólag már megállapodás-közeli állapotban voltak arról, hogy a MÁV GSM-R vasúti távközlési hálózatán folytatnák.

Felszálló ágban
Elkelt az öt éve parlagon heverő taszári bázis. A vevő, amelynek meghatározó tagjai angolszász és közel-keleti társaságok, vállalta, hogy 2016-ig 23,3 milliárdos fejlesztést végez. Állítólag a szerződésben nincs benne, hogy a repterert Magyarországról nem vihetik ki.

Horváth BKV Tours
7 milliárd forint megtakarítással számol az a terv, amelyet Horváth Csaba leköszönő főpolgármester-helyettes a BKV működése hatékonyságának javítására készíttetett el. Nem lesz elbocsátás és érdemi járatritkítás, mindössze annyi történik, hogy a gazdaságosabb működés érdekében a járműveket hosszában megfelezik

Adós-vevős
Felminősítette pénteken a magyar adósságpiaci befektetéseket a JP Morgan a gyorsan javuló költségvetési helyzetre, és a cég szerint hamarosan szintén javulásnak induló adósságrátára hivatkozva. A jó hírre várhatóan már a hét végén milliárdokkal nő az adósságunk ára.

Agg Teleki
Az amerikai Forbes Magazin Európa legkívánatosabb úticéljai közé sorolta az Aggteleki karsztot. Hazai szakemberek most azon törik a fejüket, hogyan fordítsák le angolra azt a nálunk jól hangzó elnevezést, hogy Barlangolások az Agg Teleki karszton.

Csepeli toborzó
Gárdisták akadályozták meg sokáig, hogy a rendőrök bejussanak abba a csepeli sörözőbe, ahová toborzót hirdetett a gárda. A rendőrök végül bejutottak. Igazoltattak és több embert elvittek. A rendőrség szóvivője cáfolta azt az értesülésünket, hogy ők is toboroztak volna.

EU-bunda
Az államügyészség, illetve a rendőrség adatai szerint Magyarországon 13 - idén lejátszott - első osztályú futballmeccset vizsgálnak az európai bundabotrány kapcsán. A kilenc országra kiterjedő megvesztegetési botrány védett tanúi között van több tucat futball-labda és kapufa.

Kezes
Sarkozy bocsánatot kért az ír miniszterelnöktől, Brian Cowentől, amiért Thierry Henry kezezése nyomán született a világbajnoki részvételt eldöntő gól. Cowen keserűen jegyezte meg: tudomása van róla, hogy már Napoleon is több alkalommal kezezett.

Slágerhíradó
A hétvégétől már több mint 1 millió háztartásban látható a Sláger TV a Nóta TV-n. Csüllög Sándor terjesztési igazgató nem tartja kizártnak, hogy ha becsődöl a Magyar Televízió, akkor náluk folytathatja, napi 25-30 órában sugározva közszolgálati nótákat és slágereket.