Gördülő siker

Ma volt a holnap tegnapja

Buzsik Zsolt
2009. 10. 20.
A hajnali üzemkezdéstől reggel 9 óráig tartott a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének munkabeszüntetése, ami hétfőn az ország nagy részén megbénította a vasúti közlekedést. Gaskó István sikeresnek nevezte a meglehetősen rövid sztrájkot. A Volán társaságok további sikereket kívánnak.

A hasunkat fogjuk
Nem adta ki a parlament Dávid Ibolya és Herényi Károly mentelmi jogát. Aki ettől a hírtől elszontyolodna, azt vigasztalja az, hogy az Országgyűlés nem függesztette fel Molnár Oszkár fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogát sem.

Csak egészség legyen!
Kiraboltak egy óbudai bankot hétfő reggel. A rabló a bűncselekmény elkövetésekor sötét cipőt és kabátot, világos nadrágot, fekete baseballsapkát és fehér egészségügyi maszkot viselt. Így már attól sem kellett tartania, hogy a lefegyverzett biztonsági őr rátüsszent.

Hátulról
A bronzérmes U20-as válogatottat ünneplő szurkolók kifütyülték Kisteleki Istvánt Ferihegyen. Pedig a „nagy” válogatott is csak két ponttal maradt le a harmadik helyről a selejtező csoportjában, vagy ha hátulról nézzük a táblázatot, az előkelő harmadik helyen végzett Málta és Albánia mögött.

A pályázatírás Mozartja
Egy, a Nemzetbiztonsági Hivataltól nyugdíjba vonult alkalmazott is segített Zuschlag Jánosnak a Fővárosi Közgyűléshez, a közbiztonság témakörében beadott pályázatok szakmai anyagának elkészítésében. Jó tanács agilis, ifjú politikusok számára: tehetségünk szétforgácsolásához ne vegyük igénybe mások segítségét!

Nyelvtörvénytelenség
A szlovák kereskedelmi felügyelet egy Kassa megyei ellenőrzéskor megállapította, hogy két helyen is olyan, Szabad Újságot reklámozó óriásplakátok vannak, amelyeken kizárólag magyar nyelvű a szöveg, és ez ellentétes a hatályos nyelvtörvénnyel. Nem beszélve arról, hogy azok a szlovákok, akik nem tudnak magyarul, nem értik, mit reklámoznak a plakátokon, pedig ha szlovákul is a tudtukra adnák, hogy egy magyar nyelvű hetilapról van szó, biztos fejvesztve rohannának az újságárusokhoz a Szabad Újságért.

A szerelem rabjai
El akar válni egy szaúdi fiatalasszony, miután rájött, hogy férje mobiljában az ő telefonszáma "Guantánamo" néven szerepel. Annyira dühös lett, hogy azonnal beadta a válókeresetet, mivel szerinte a férje azért nevezte el a hírhedt amerikai fogolytáborról, mert hárpiának tartja. Mi, magyar férfiak jobb helyzetben vagyunk: nyugodtan hívhatjuk Csillagomnak a nejünket, csak nem jön rá, hogy a szegedi börtönre gondolunk.

Vakcina-referendum
Óriási botrány tört ki hétfőn Németországban az új típusú influenza elleni oltóanyag körül. Kiderült ugyanis, hogy a kormánytagokat és a parlamenti képviselőket olyan H1N1 elleni vakcinával oltják be, amelyből hiányzik a kockázatos mellékhatásokért felelős adalékanyag. Nálunk is óriási botrány törne ki, de egy népszavazással biztos el lehetne érni, hogy csak az ellenzéki parlamenti képviselők kaphassanak a kockázatmentes vakcinából.

Az Édentől keletre
Hat-nyolc röviditalért és ugyanennyi kis üveges borért több mint 560 ezer forintot akartak fizettetni két holland állampolgárral vasárnap hajnalban az Andrássy úti Eden Night Clubban. Ez a magyaros vendéglátás: megnézzük a két vendéget, és már látjuk, hogy melyiket ejtjük túszul, és melyiket engedjük ki a bankautomatához a váltságdíjért.

Ha leégünk, nem oltunk!
A tűzoltókat érintő költségvetési megszorítások miatt mintegy két és fél ezer egyenruhás, rohamsisakot viselő tűzoltó tüntetett hétfő délben a fővárosi Alkotmány utcában, a Parlament közelében. Forrófejű tűzoltók: nem kalkulálnak azzal, hogy a megszorítások miatt minden bizonnyal csökkenni fog a tűzestetek száma is.

Szegény románok!
Az egykori keleti tömb országai közül legalább kettőben, Magyarországon és Romániában több százezer kommunizmus korabeli, olyan, egykori kulcsszereplőkkel kapcsolatos titkosszolgálati iratot tartanak vissza, akik közül néhányan még mindig hatalommal bírnak az üzleti életben, a sajtóban és a politikában - olvasható az amerikai AP hírügynökség összeállításában. Nem hiába mondják, hogy a románok hátán fát lehet vágni.

Az edelényi aranyszájú
Egy befolyásos izraeli napilap, a Haaretz a címlapon foglalkozik Molnár Oszkár kijelentéseivel. Molnár Oszkár reakciója: Izraeli? Naná, hogy befolyásos!

Riportalany kerestetik
Saját, kábelen és műholdon terjesztett tévécsatorna nyilvántartásba vételét kérte a médiahatóságtól Gyárfás Tamás, a Nap-kelte producere, aki elmondta: eddig másfél tucat, a Nap-kelte készítésében szerepet vállalt kollégát keresett meg, hogy közreműködnének-e az új produkcióban, és a többek között Aczél Endrét, Friderikusz Sándort, Juszt Lászlót, Lakat T. Károlyt és Verebes Istvánt is magában foglaló kör egyetlen tagja sem utasította el ezt. Na jó, de mit ér mindez a sok jó Semjén Zsolt vagy Szijjártó Péter nélkül!

Élt negyvenöt percet
Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője és Endrédy István, a KDNP frakcióvezető-helyettese háromnegyed óra után távozott hétfőn a fővárosi ötpárti megbeszélésről, amelyet Demszky Gábor főpolgármester hívott össze az önkormányzat működőképességének biztosítása érdekében. Ezt nevezte Demszky a józan ész koalíciójának?

Gyónás
Megsértette az egyenlő bánásmód követelményét egy söröző azzal, hogy fiatal nőt akart felvenni pultosnak. A söröző azt bizonygatta, hogy egy mosolygós fiatal nő több vendéget vonz a kocsmába, de az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint nem a nemiségtől vagy az életkortól függ a személyzet kedvessége, és a vendéglátóhely forgalmát nem befolyásolja közvetlenül a személyzet neme. A munkáltató nyilatkozatában elismerte a jogsértést és megbánást tanúsított. Milyen jó nekem! Én is szívesebben megyek be egy sörözőbe, ahol egy fiatal, mosolygós hölgy áll a pult mögött, és ezt nem is kell megbánnom.